• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 41
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Здравейте.Каталясал съм.Снощи до 23.30 съм чакал да се напълни и докато чаках-пих ракийка.Пълнене-четири часа.Сложих и осветлението,но не съм го доискусурил още.Обаче се появи проблем-просълзи.Как да го отстраня?Вижте снимките:
stiv1961 - майстор
И проблемчето:
filmatoplo - майстор
Има един бързодействащ цимент -на реклама съм го гледал да же го дават и при по силен теч -за секунди запушва дупката .Ако го открия ще кажа къде .
EDI - майстор
Има цимент на ВАНДЕКС, точно за такива работи, ама на мен ми се струва, че трябва да се провери от вътре, къде пропуска и там да се запуши - някъде на фугите. http://www.novostroy.com/vandex/vandex.htm я виж ей тука, на специални материали.
filmatoplo - майстор
Цимента беше във Максим фирмата за топлоизолации .
javor4o - специалист
Браво колега,моя фонтан е със същите плочки :-D
гледам ,че и при теб се отлепват някои пърченца :? :razz:
stiv1961 - майстор
Някъде е дошъл по-малко материала,но това не е проблем.Аз ги лепя допълнително.Трябва да си скулптор.Добре е,че не са много.
filmatoplo - майстор
Дай една снимка на жива проба с бира в ръка -да не заваля при вас. :wink:
SHL - специалист
EDI написа:
Има цимент на ВАНДЕКС, точно за такива работи, ама на мен ми се струва, че трябва да се провери от вътре, къде пропуска и там да се запуши - някъде на фугите.
Здравейте, следя темата с интерес почти от началото и.
Еди е прав - от вън решението на проблема е почти невъзможно!
Стив, я виж дали близо до теча нямаш някой технологичен отвор - първо него провери.
Доколкото разбрах от темата, хидроизолацията ти е добра, три пласта с мрежи по ъглите. Ако си внимавал по време на лепенето на плочките и не си я наранил със случаен удар, не би трябвало да има проблем. Не разбрах само дали има мрежа и по стените? С използването на мрежа се получава изключително здрава мембрана, която трудно се компрометира в последствие.
Като начало изпусни водата и провери най-близките технологични отвори до теча. Пусни снимки, за да видим в коя част на басейна е теча.

ПП. До колкото забелязвам бетона не е излят на един път, а поне на два пъти. Теча се намира точно на границата между две наливания. Технологията изисква бетона да се налее на един път, да бъде добре вибриран и да му бъде сложена добавка за водоплътност! При теб така ли е?
filmatoplo - майстор
Бях забравил за топлоизолацията , съмнява ме че водата влиза отнякъде -седи зад изолацията и си намира лесното да излезе.Водата може да мине зад изолацията от отворите за лампи и дюзи -там херметичността е несигурна.Дано от натиска на водата не поддаде изплацията заедно с плочките-1мм може да е фатален за появяване на цепнатина .
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: