• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 41
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
SHL,за малко не ми стигна бетона и поръчах допълнително.Докато пристигне новия може би стария е дръпнал малко.Накарах сина да мине на сухо пукнатината и около 1 м2 около нея три пъти с ,,акрофлекс"а-за сега няма теч.
kuzo - специалист
Съжалявам за бурталният въпрос... но искам и аз да си направя басейн
..."Колко ти струва всичко това ?"
stiv1961 - майстор
До тук-около 4600.Това е с йедене,пйене,банкети,веселби.Все пак докато траеше изграждането имаше и празници.Има още разходи-външна облицовка, :? май само това.Около стотина лева.
EDI - майстор
Като махнеш 1500 лева еденье, и ще го докараш...... :lol:
mladkal - майстор
Ходих за няколко дена в Родопа планина. Една къща, където имаше малко басейнче - излято от бетон, налепено с плочици от тези сините в няколко нюанса, които са 2 на 2 см. говорих си с хазаина (на софра естествено) и той ми сподели, че на година му падат 3-4 плочици, но си ги залепвал допълнително обратно. Това правел на пролет, когато източвал басейна и му подменял водата. Причина за падането на плочиците било недобрата фугировка. Аз лично му извадих една паднала на дъното и си му я върнах на човека.
Другото любопитно (което признавам си не знаех) е че зимата басейна не се изпразва. Остава си напълнен, а вътре се пускат няколко туби (10-12литрови от мин.вода) пълни с вода и много сол. Така, когато водата в басейна тръгва да замръзва разширението се поема точно от тубите. При по-дебел слой лед (3-4 пръста) леда се чупи с подръчни средства и се отстранява на ръка. Така се запазвало цялостта на плочиците, басейна и всичко останало.
stiv1961 - майстор
За този басейн ли става въпрос:
Майтап-това е моя.Изчетох доста теми за басейните и в тях прочетох,че не се изпразват.А за плочките-трябва добре да се фугират.След празника ще го изпразня и пак ще го фугирам навсякъде,трябва и външна облицовка и.......т.н. :cool:
mladkal - майстор
Стив, изглежда добре... Браво за ентусиазма!
SHL - специалист
stiv1961 написа:
За този басейн ли става въпрос:
Майтап-това е моя.Изчетох доста теми за басейните и в тях прочетох,че не се изпразват.А за плочките-трябва добре да се фугират.След празника ще го изпразня и пак ще го фугирам навсякъде,трябва и външна облицовка и.......т.н. :cool:
Стиви, от мен честит нов басейн!
Пожелавам ти дълги години на безпроблемна експлоатация и много радост за децата и внуците около него! :2thumbs:

Също така и респект за постоянството и уменията! :respekt:
tuninghuman - специалист
Готино е. И аз искам.
Ама няма да е скоро мама му.
Поздрави.

PS. МИсля да е нещо като такава форма ... бъбрек 5х4 м. -- оба4е дълбо4ината да е с "4упка"/ плиткото да е за релакс, дълбокото ... ммм също :)

Изображение
mladkal - майстор
Днес научих още едно ново нещо за басейните! Когато се прави басейна пречиствателната система се монтира в най-дълбоката част. В противен случай не била толкова ефективна. Тия дни ще ви покажа и малко снимки на препарати и други хитринки, които се ползват за експлоатацията на едно такова съоражение.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: