• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 33
Всички въпроси за вилата.
Stefan2000 - специалист
Като тръгнах да проучвам колко ще ми искат за презиждането, видях една бригада, която работеше в съседно село. Офертата им беше 35лв/м* за еднолицев и 60лв/м* за двулицев зид. За качество, добре работеха, но не ми хареса, че на всички ъглови камъни, правите ъгли ги подрязваха с диамантина и флекс. В наше село, местната бригада оферира 40лв. надница на човек за каквато и да е дейност, без да е ясно за колко време. Което за мен е още по- неприемливо, макар че се говори, че били съвестни.
Ремонта го правя аз с един местен съсед за помощник, както споменах. Давам му по 20лв. но не му вадя душата. Много рядко, но в решителни моменти се включва и брат ми или някой приятел(още по-рядко) :)
badves - специалист
Stefan2000 написа:
Като тръгнах да проучвам колко ще ми искат за презиждането, видях една бригада, която работеше в съседно село. Офертата им беше 35лв/м* за еднолицев и 60лв/м* за двулицев зид. За качество, добре работеха, но не ми хареса, че на всички ъглови камъни, правите ъгли ги подрязваха с диамантина и флекс. В наше село, местната бригада оферира 40лв. надница на човек за каквато и да е дейност, без да е ясно за колко време. Което за мен е още по- неприемливо, макар че се говори, че били съвестни.
Ремонта го правя аз с един местен съсед за помощник, както споменах. Давам му по 20лв. но не му вадя душата. Много рядко, но в решителни моменти се включва и брат ми или някой приятел(още по-рядко) :)
На мен майсторите ми искаха 30лв.Но взеха капаро и изчезнаха безследно.
badves - специалист
Прикачен файл:
Photo-0363.jpg
Така ще изглеждат прозорците за картечницата.
badves - специалист
badves написа:
Прикачен файл:
Photo-0363.jpg
Така ще изглеждат прозорците за картечницата.
Абе не мислите ли че тези прозорци са много кич. мисля да не ги правя да стой по изчистено.
Stefan2000 - специалист
Щом искаш мнение, ще напиша какво мисля.
В конкретния случай, ако това ще е каменна ограда, то място за прозорци по нея няма. Някак са несъвместими двете неща, 2 метра зид и изведнъж, бам, прозорец. За какво? Да ти надничат през него, или ти да надничаш? :)
Виж, ако това е каменния зид на къща, нещата са съвсем различни.
И въобще, като се правят тези неща - реплики или възстановяване на стари къщи, границата м-у оригиналност и кич често е много тънка. Аз съм на принципа за придържане максимално към автентичен вид. Там всико е проверено и изпитано въвъ времето. За щастие, все още има много запазени примери от миналото. Направил съм си цели албуми с детайли и цели къщи, кои мои снимки, кои свалени от нета, за да черпя идеи, въпреки че някои ще го нарекат плагиатство. Но по-добре от някакво новаторство в кавички :)
Да не вземеш сега пък да питаш с какво да лакираш камъка? :cool: Шеегичка! Дерзай.
badves - специалист
Реших ,няма да правя никакви прозорци само от към двора малки дулапчета . [-X
Stefan2000 - специалист
badves написа:
малки дулапчета . [-X
Пезулчета :idea:
badves даи малко повече инфо и кординати за дъбовите греди
badves - специалист
vasko_vasilev написа:
badves даи малко повече инфо и кординати за дъбовите греди
Есента бутаха една сграда в пловдив та аз ги купих за букови, но те одавна ги продадоха или нарязаха за дърва за огрев.Всичко е на момента.
Stefan2000 - специалист
Ето нещо по темата, за да разнообразим малко тягостното ежедневие:
http://barabi.snimka.bg/architecture/gr ... 6.17704219
Случайно попаднах на тези снимки. Не харесвам на 100% всичко показано, но евала на тези хора които стоят зад тези неща, под името "БАРАБИ". Разгледайте всичките им албуми. Има какво да се види, а и научи, за тези които знаят какво ги интерсува.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 33

Тема "Ограда от дялан камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: