• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Всички въпроси за вилата.
toolegittoquit - майстор
Неръждавейка тръби колко са скъпи, защото от доста време съм мислил да правя оградата на вилата с такива. Искам да ги сложа и да не ги пипам, не да сменям постоянно счупени изгнили бетонни колове или да ми се чупят ръждясали за няколко години тръби.
nv952 - майстор
Andri01 написа:
На снимката по горе/ с многото ролки/ ,първия ред,най-в дясно/ 2-те/ са най подходящи! Вграждат се в профила и отдолу остава по-малката част от ролката,около 1/4 от диаметъра.Така вратата слиза максимално на долу.
Аз нарочно избрах тези :sad:
Лесно се монтират на профила!
Ще пробия две дупки и с болтове ги стягам :)
А това че ще е по високо не ми пречи много :roll:
nv952 - майстор
Ми те тъй или иначе ще си намерят от къде да минат :-D
Имам много места по оградата от където минават като по магистрала :shock:
Andri01 - майстор
На"магистралата"-катаджии! Е,може и котка да сложиш :)
nv952 - майстор
Пууу ...котки да искаш!
Има мноого...при съседите :?
Ама и при мен идват -колкото да дразнят кучето и да не мога да спа :x
Обаче вечер като го пусна да побяга малко ще си счупи краката от бягане но не може да ги хване!
Изключение беше 1 път на който бях свидетел.
Вечерта по някое време ставам и гледам как кучето се хвърляше на оградата (от камък е) обаче ми се спеше и много не го мислех!
Като станах сутринта и размишлявам-стигнах до същината!
Понеже имам една смокиня с много листа и то се крие в корените (някой път и там спеше като е пуснато )
вероятно котката е минала и то е скочило :roll:
И като си спомних котешките звуци ми стана ясно!
:lol:
Котето е искало да прескочи а то е събаря на земята и така поне 3-4 пъти :finga:
(като се замисля 8-[ от тогава май котка през двора не е минавала)
kr1100 - майстор
toolegittoquit написа:
Неръждавейка тръби колко са скъпи, защото от доста време съм мислил да правя оградата на вилата с такива. Искам да ги сложа и да не ги пипам, не да сменям постоянно счупени изгнили бетонни колове или да ми се чупят ръждясали за няколко години тръби.
Дай фи ще питам съседа. Офф Имам жлезни бетонирани с кофичка над земята .Поставени са някъде 1980г - едва сега взеха да дават фира над цементираното.Горе са запушени /сплескани и заварка.- няма отвори.При мен са отс стария вариант на тръбно скеле
toolegittoquit - майстор
kr1100 написа:
Дай фи ще питам съседа.
Ф40 или Ф50 с дебелина поне 3-4мм. Не ми се иска да правя ограда, а после след време, години ако щеш да къртя пак всичко, защото тръбите са изгнили и всичко се чупи с усилието, с което чупиш солета.
kr1100 - майстор
toolegittoquit написа:
kr1100 написа:
Дай фи ще питам съседа.
Ф40 или Ф50 с дебелина поне 3-4мм. Не ми се иска да правя ограда, а после след време, години ако щеш да къртя пак всичко, защото тръбите са изгнили и всичко се чупи с усилието, с което чупиш солета.
Пиша ти цените на лични, но материала не е евтин.
nv952 - майстор
Мнение за изработката? :?
Стана прилично равна :)
От начало плана беше профилите 2х2 см да са в сретата на профила 4х3!
И да се получи така (прикаченият файл)
Първите 6 пръчки ги правих с разлика по 1 см от двете страни обаче заварките не бяха хич успешни и промених схемата :sad:
Направих ги на равно и заварката стана много добре (при повечето) понеже може би е равно!
Пък и аз не мога да заварям много добре 8-[
Още не съм закрепил ролките понеже ме хвана мързела :lol:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Прикачен файл

врата.jpg
врата.jpg (26.55 KиБ) Видяна 1950 пъти
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

Тема "Ограда-колове и врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: