• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 41
Всички въпроси за вилата.
kabel96 - специалист
Не точно както казваш ама карай. :lol: И не е до ефективност ами до друго. Я си представи че е по високо от дъното на басейна как ще източиш водата от тръбите които са в бетона по дъното.Кажи сега за химикалите пък после да видим мога ли та светна и аз в далаверата.
mladkal - майстор
Кабел, колега, като не е до ефективност, а е до нещо друго сподели с нас непросветените простосмъртници. :lol:
Нали това е идеята на форума ни.
А и до колкото виждам тук си говорим за виладжийски байсеини с малка кубатура на вместимост и т.н. Не си говорим за професионални плувни съоражения...
бъди така добър и ни отвори очите, споделяйки своите знания, опит и житейски наблюдения. Всички ще сме радостни.
Благодаря!:§
kabel96 - специалист
Ако забелязваш ти отговорих с зелена усмивка което означава нещо като шега закачка.Готов съм да отговоря на всякакви въпроси безкористно а и с практически показвания също,заповядайте.При вилажийските и професионални басейни разликата е само в киловатите на помпите. :lol: И при двата се търси ефекта на чистата вода и удоволствието.
ArturDent - Почти Безобиден
Я да питам и аз - защо в България никой не прави басейни със солена вода. Говоря за солена вода, а не морска. Такава в която допълнително се слага сол.
Доколкото знам имат някои предимства - като спирането на сладководните водорасли. Мисля че и са по-здравословни.
kabel96 - специалист
Въпроса ти е доста интересен и на място.Може би ни им се занимава да купуват сол да я разтварят и тн,а и може би не знаят още.Солените басейни имат и още едно предимство.Много лесно им се слага генератор на хлор който представлява само 2 електрода и чрез електролиза лесно се дезинфекцира водата.То осоляването се прави основно заради този генератор а не че солената вода убива повече бактерии.И като се къпеш имаш чуството че водата е мека.Някой знае ли колко е в момента килограм сол на едро.
ArturDent - Почти Безобиден
Освен това и гадинките не я обичат солената вода - говорим за пчели, оси, мухи, че и разни птици дето серат.
hristomirov - специалист
Нещо ме заинтересувахте с тази солена вода.Можете ли да споделите колко сол е необходим на 1 куб.м. и по -подробно за метода за пречистване с електролиза-какви електроди,как се монтират и на колко волта?
schuldiner - майстор
Около 20 промила е "комфортната" соленост. В Черно море е 15-18, в Световния океан - двойно повече. Обаче проблем е оттичането. Солта е вредна както за канализацията, така и за по-малки водоеми, а също и за почвата, бетоните, повечето метали и т.н. Най-сигурният начин да си ликвидираш растителността завинаги е като осолиш почвата наоколо.
Имай предвид също, че солената вода съвсем не е стерилна, ама никак дори... Идеята е приложима само където солената вода е в изобилие и по-достъпна от сладката - например по крайбрежните хотели.
hristomirov - специалист
Благодаря-точна информация! :!:
pipbel - майстор
Гледам темата позадрямала, да я поразбудим :)
Ето и моя вариант на басейн - стъклопласт.
До нивото до което е заринат (и напълнен) е поставена ТИ - фибран 4см залепен с пяна. Както и на дъното.
Парите засега стигнаха само за коритото.
Останалата част нагоре ще се довършва другия месец, когато дойдат от фирмата да поставят тръбната разводка с филтри, скимер, помпа и т.н. Всичко това ще е в шахтата до кладенеца.
Когато не се ползва временно го похлюпвам с 2 листа поликарбонат да не се праши и събира мръсотии и листа.

Прикачен файл

SS853179.JPG
SS853179.JPG (143.68 KиБ) Видяна 6924 пъти

Прикачен файл

SS853142.JPG
SS853142.JPG (114.49 KиБ) Видяна 6924 пъти
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15