• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 41
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
от къде купи въпросният басейн? Би ли дал малко инфо?
stiv1961 - майстор
След доста дълга почивка започна външната облицовка.Залепих малко плочи,но от сега се интересувам от фугирането.Доста прочетох,но много и различни мнения.Спрях се на цимент и кварцов пясък в съотношение 1:3. Долу на пода мисля да е рядко и ще наливам направо във фугите с някаква каничка например.На стените по-гъсто и със шпакла.Ако имате други идеи :?
Илиян Илиев™ - майстор
На пода гледай да не е прекалено редичко. За стената си направи шприц или как там му се вика. Можеш да го ползваш и за пода. Ще се цапа по-малко.

Само с цимент и пясък обаче ще ти се затиска шприца. Аз ползвам тази добавка. Всъщност я ползвам първо за лепенето, а после и за фугата.

http://www.gattocel.com/it/prodotti/scheda.php?item=48

Материала става изключително лепкав и в същото време лигав за да излиза лесно от шприца. Освен това ти дава доста време преди да почне да стяга.

Всъщност, ако трябва да избирам между лепило за плочки и тази добавка с цимент бих избрал добавката. Всеки път се очудвам какви големи камъни успява да задържи на стената без да се свличат преди да е дръпнало.
stiv1961 - майстор
Някакви други идеи :? .Имам цимент,кварцов пясък и обикновен пясък.
Илияне,тази добавка трябва да ми я пратиш от братската италианска страна-тук не я намирам.
stiv1961 - майстор
Много професионалисти в този форум-малко любители.
NeoBoss - специалист
за пода става и обикновен преситен пясък , поне плочките така ги фугирвахме с майсторите , много удобно ставаше от разрязано шише от кока кола , малко по гъсто от боза вървиш и си разливаш. Съотношение 1 към 3 точно както ти мислиш.

вече за вертикалните може по гъст раствор и със шпаклата и парцала :)
stiv1961 - майстор
След дълга пауза вчера и днес беше лято и продължих с ,,майсторенето".Ето какво се получи:
stiv1961 - майстор
Вчера и днес направих подобрения:
NeoBoss - специалист
добре е ама май трябва да го подсилиш във единия край, ако хго натрупа сняг 15-20см(та и повече) може и да се счупи
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: