• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28
Всички въпроси за вилата.
MMIel - специалист
Пушилнята не ме притеснява. Верно е че са в един комин, но едва ли ще се ползват едновременно. Въпроса ми е дали комина ще е достатъчен за да дърпа пушека от барбекюто и дали има смисъл да се обособява димна камера при положение че ще е външно. Знам че тегленето зависи много от местоположението и че ако не тегли се вдига височината, но ме притеснява да не се окажа накрая с 3 метров комин, защото сечението му е било малко :?
pipbel - майстор
Абе аз тъй както не съм специалист и не съм гледал табличките - 26 см ми се виждат доста малко за такъв немалък размер огнище.
Минимума би бил поне 30см според мен.
Transporterr - специалист
дълбоко се съмнявам че 26/26 е достатъчен комин за това огнище което искаш.вероятно, ако е 8 метра висок :cool:
но нищо не ти пречи да го направиш по широк, например 25/40 светло сечение и не по нисък от 2 метра.
просто нареди три тухли единични без да ги чупиш :wink: и по една която да ти даде другия размер и ще полушчиш това

Изображение

а на открито няма как да спазиш така или иначе необходимите параметри на комина.
bulhomes2 - майстор
Ако ти е възможно - по-добре си остави колкото можеш по-голям комин. Моето като го правих докарах на майсторите двойни комински тела. Като нададоха един вой.... ама за к'во са ти такива големи...мани ги тия... и аз нали са "майстори".. ги върнах и смених за еденични. После - пуши та се не трае, даже не че се не трае ами зор можеше да влезеш в барбекюто. Сложих му фуния (червеното на снимката) - същата работа. Накрая пробих задната стена и добавих още един ламаринен комин и пушенето изчезна. Та по-добре си остави по-големичък комин. Доколкото знам за отворено огнище сечението към комина към сечението на мястото от където ще влиза въздух за огъня е 1:7

Прикачен файл

Peshta.jpg
Последна промяна от bulhomes2 на ср май 04, 2011 7:48 am, променено общо 1 път.
bulhomеs2 репликата "пуши та се не трае" трябва да е винаги в кавички тъй като е от филм класика. :-D
EDI - майстор
Тя репликата от филма е "смърди, та се не трае", ставаше дума за яйцата в мазилката, не за шапката..... :) На моето огнище в двора камерата е с отвор 80Х80 и дълбочина около 80.Комина го направих някъде 35Х30 и е висок малко под 2 метра.Като я мислих, гледах да влезе вътре един казан за буркани и около него се изградиха нещата.Тегли като звяр, независимо от времето, даже по едно време мислех да му сложа една клапа горе, ама се отказах.
filmatoplo - майстор
Моята камина в двора е подобна на Еди , влиза казан за буркани :) , малко пропушва , е сърби го винаги дупето на майстора :wink: благославям го .Вътре няма- еска , затова пропушва. :wink:
EDI - майстор
Аз и докарах нещо като димен зъб, затова сигурно не пуши.Е, не е както сочат из разните книги, на око го докарвах, ама върши работа.
вие вярно сте пазители на духа на "направи си (го) сам"

:prayer:
EDI - майстор
Стараем се..... :lol: Това ми е почивката от умствения труд /такъв ми е занаята/.Като хвана инструмента и си направя нещо, усещането на удовлетворение и отмората са незаменими. :partyman:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: