при този вид пещи които се загряват предварително е безмислено да слагаш термометър (еле пък еуектроника), тъй като няма как да увеличиш температурата когато веднъж си извадил огъня и си сложил тавите вътре. иначе когато саждите изгорят от стените тогава е пеща е достигнала достатъчна температура. разбира се може и по-рано ако ще печеш семки
идеи за комина може да подхвърля и подметна безброй, но без снимка или някаква скица на разположението на комина спрямо мястото не виждам особен смисъл
принципно най добре е да се зидат два отвора независими за пеща и барбекюто до края на комина. разбира се, може и да се съединят в един общ, колкото по високо толкова по добре.
точно това включване на комина на др.Бард не нито за показване нито за копиране

идеи за комина може да подхвърля и подметна безброй, но без снимка или някаква скица на разположението на комина спрямо мястото не виждам особен смисъл

принципно най добре е да се зидат два отвора независими за пеща и барбекюто до края на комина. разбира се, може и да се съединят в един общ, колкото по високо толкова по добре.
точно това включване на комина на др.Бард не нито за показване нито за копиране
