stiv1961 написа: ., но не зная какъв е термометъра и къде да търся.Такива термометри се монтират на пещите за термообработка на метали. Питай Драгозов, може да знае.
Всички въпроси за вилата.
Стефко
- специалист
613 мнения в "Кулинарен център „Наздраве”"
hristo_k1984
- специалист
stiv1961 написа:Хм, това с шамот ли е зидано? Много бавно съхне, да не съм объркал формулата за смесване със сол
Още не се е втвърдил, има ли някой специалист, който да сподели
П.П , да попитам още нещо: Като зидам пещта с колко трябва да е по- висок купола на пещта в най- високата точка спрямо най- високата точка на дъгата при отвора? Има ли някакви изисквания
Здрасти колега,ако те интересуват размерите точно на тази пещ,която си публикувал,по късно днес мога да ти ги дам,височина на купола,на арката.Днес мислим да я палнем и да врътнем някоя пица

tany3dj
- напреднал
hristo_k1984 написа: Здрасти колега,ако те интересуват размерите точно на тази пещ,която си публикувал,по късно днес мога да ти ги дам,височина на купола,на арката.Днес мислим да я палнем и да врътнем някоя пицаМен също ме интересуват размерите, даже всички подробности

И от мен комплимент за прекрасно свършената работа!!!
Пусни и някоя рецепта

hristo_k1984
- специалист
hristo_k1984 написа:Колега, днес взех размерите на мойта пещ.Значи отпред вратата ми е с дължина 55см,и с височина 37 см.Вътрешно купола е висок 60 см и е с радиус 100 см.Става въпрос за тази пещ: Ето и една актуална снимка от днес,че пеща при тези размери си функционира успешноstiv1961 написа:Хм, това с шамот ли е зидано? Много бавно съхне, да не съм объркал формулата за смесване със сол
Още не се е втвърдил, има ли някой специалист, който да сподели
П.П , да попитам още нещо: Като зидам пещта с колко трябва да е по- висок купола на пещта в най- високата точка спрямо най- високата точка на дъгата при отвора? Има ли някакви изисквания
Здрасти колега,ако те интересуват размерите точно на тази пещ,която си публикувал,по късно днес мога да ти ги дам,височина на купола,на арката.Днес мислим да я палнем и да врътнем някоя пица

hristo_k1984
- специалист
piron45
- майстор
Така и така си говорим за пещи, та искам да задам такъв въпрос: Каква е разликата във функционалните качества на купулна и тунелна пещ?
За мен лично тунелната е по практична поради това, че е по лесна за обслужване пък и тавите обикновено са правоъгълни. Другото нещо е че гледам повечето хора си правят барбекю и слагат пещта зад него. Това предопределя да се ползват поотделно. Какво става ако си заложил тавата в пещта и в даден момент искаш да запалиш и барбекюто. В един момент трябва да гасиш барбекюто за да извадиш тавата.
Затова според мен е по добре да са разположени едно до друго, така че да могат да се ползват независимо по всяко време. Това не пречи да са в общ комин.
За мен лично тунелната е по практична поради това, че е по лесна за обслужване пък и тавите обикновено са правоъгълни. Другото нещо е че гледам повечето хора си правят барбекю и слагат пещта зад него. Това предопределя да се ползват поотделно. Какво става ако си заложил тавата в пещта и в даден момент искаш да запалиш и барбекюто. В един момент трябва да гасиш барбекюто за да извадиш тавата.

Затова според мен е по добре да са разположени едно до друго, така че да могат да се ползват независимо по всяко време. Това не пречи да са в общ комин.
tany3dj
- напреднал
Ето една схема на изпичане - при кръгла и при правоъгълна форма на пещта. Ъглите остават недостигнати от топлината и се получават студени участъци.
А всички строящи предполагам сте напреднали през уикенда.
Ние сме до тук /т.е. отляхме плотовете, но беше тъмно за да снимам
/
А всички строящи предполагам сте напреднали през уикенда.
Ние сме до тук /т.е. отляхме плотовете, но беше тъмно за да снимам

Transporterr
- специалист
красиви картинки
на практика е доста трудно да направиш разлика в печенето м/у правоъгълна и кръгла пещ особенно ако е малка и печеш само в една тава
на практика е доста трудно да направиш разлика в печенето м/у правоъгълна и кръгла пещ особенно ако е малка и печеш само в една тава

stiv1961
- майстор
hristo_k1984 написа:Колега, днес взех размерите на мойта пещ.Значи отпред вратата ми е с дължина 55см,и с височина 37 см.Вътрешно купола е висок 60 см и е с радиус 100 см.Става въпрос за тази пещ:Благодаря за информацията. Станала е по- красива от преди- браво. Моята стана със следните размери- ширина на устата- 620 мм, височина- 360 мм и купола с вис.- 500 мм и диаметър- 950 мм. Много бързо свършва шамота, до сега 10 торби по 5 кг. Един авер ми обеща 4- 5 торби по 50 кила, иначе много пара ще отиде, а гледаме без пари да ни излезе

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература