• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
iva6ki написа:
Комбито на SEV като правих скицата, беше с идеята да се
вгради прътна метална пръчка и да се ползва и като "Оджак"
на който при нужда да се окачи гърнета,тигани на който каквото
му харесва.Той така и не се похвали с някоя снимка на печено.
Аз поне не мисля че при кръгла пещ неговия вариант на комин е удачен.
Какво имаш предвид, че не е удачен комина :? Ще дими ли или..... А за пръчката и аз се сетих ама мислех да е като изненада, т.е. ще вградя и аз.
Стив, защо не направиш едно чеверменце като това
VLADO66, и това мислех да е изненада, но ти ме изпревари. Мисля да правя и чеверме, но не с вода а смоторче от чистачки :)
tany3dj - напреднал
От какво смятате, че е най-удачно да се изгради димосборника над отвора на пещта - от тухли /плътните единички/, от метал/стомана (ако да - каква, ако се продават готови - от къде), да се отлее форма от огнеупорен бетон (ако да - дайте рецепта)...
Същият въпрос стои и при барбекюто, което стои от ляво на пещта, но малко по-назад.
Ценя мнението и опита на всеки от вас. Благодаря предварително!!!
EDI - майстор
На моето огнище димосборника и комина са от ИТОНГ, никакви проблеми вече 5 или 6 години, но то е нестандартно, с голяма камера.Тухли единички според мен е добро решение и по-лесно се изпълнява.
hristo_k1984 - специалист
stiv1961 написа:
hristo_k1984 написа:
Eто снимки от изграждането на комина:
От снимка 21052011(001).jpg можеш ли да ми кажеш размера на отвора?
sto64, мдаа, май и моят комин трябва да изглежда така :?
На тази снимка отвора е с размер 33/15 см.И самия комин на горе е със същия вътрешен размер.Иначе комина дърпа безпроблемно,предната арка не е опушена,но ако е малко по- голям може би ще е още по добре
stiv1961 - майстор
hristo_k1984 написа:
На тази снимка отвора е с размер 33/15 см.И самия комин на горе е със същия вътрешен размер.Иначе комина дърпа безпроблемно,предната арка не е опушена,но ако е малко по- голям може би ще е още по добре
Сега ако дадеш размери и на предната арка........ :) Та нали сме земляци, трябва да си помагаме. Този кулинарен център го правя в с. Ягода, като стане минавайки край селото може да се отбиеш на по бира :)
tany3dj - напреднал
И в допълнение на въпроса ми, кажете за размерите на комина???
Размерите на нашата пещ са:
Вътрешен диаметър: 77см, Вътрешна височина: 38.5см
Размери на отвора на вратичката: Широчина: 42см, най-висока точка на арката: 28см.
Външният отвор /пак арка/ ще бъде с 5 см по-широк и по-висок от вътрешния и ще се намира на една тухла по дължина разстояние пред вратичката.
SEV - специалист
iva6ki написа:
Комбито на SEV като правих скицата, беше с идеята да се
вгради прътна метална пръчка и да се ползва и като "Оджак"
на който при нужда да се окачи гърнета,тигани на който каквото
му харесва.Той така и не се похвали с някоя снимка на печено.
Аз поне не мисля че при кръгла пещ неговия вариант на комин е удачен.
Здравейте,
Трябва в най скоро време да се реванширам със снимки,но някак си ми тегаво да ви дразня с тях.Ивашки ако идваш към морето може да се обадиш да пробваме какво ще сътвори творението ти/ми.Към колегата на когото е темата искам да му кажа да си остави един отвор в дъното на пеща,за по добро горене-изпитано.Само да допълня моята изобщо не пуши,напротив дърпа като "луда" и изнася горящите сажди нагоре,но като сложих искроуловитела всичко е нормално,няма опсност да запаля съседа.
stiv1961 - майстор
SEV написа:
Здравейте,
Трябва в най скоро време да се реванширам със снимки,но някак си ми тегаво да ви дразня с тях.Ивашки ако идваш към морето може да се обадиш да пробваме какво ще сътвори творението ти/ми.Към колегата на когото е темата искам да му кажа да си остави един отвор в дъното на пеща,за по добро горене-изпитано.Само да допълня моята изобщо не пуши,напротив дърпа като "луда" и изнася горящите сажди нагоре,но като сложих искроуловитела всичко е нормално,няма опсност да запаля съседа.
Снимки, снимки :prayer: , ако искаш в твоята тема, много ще ни е приятно да ги видим и подробности около тях. Тъкмо щях да питам къде се изгуби, лейтенанте/ или си повишен/, от 8- 9 месеца нищо не си побликувал. А аз следях темата с интерес :)
SEV - специалист
Кажи какво по точно те интересува и ще снимам с удоволствие.
stiv1961 - майстор
Ами аз вече напредвам и вече ме интересува какво да е сечението на комина спрямо размерите на барбекюто. Значи отпред отвора на барбекюто в момента е с шир. около 80 см и дълбочина около 75 см. Въпрос :? - колко трябва да направя височината на арката спрямо височината на арката на пещта/ тя е 36 см/ и оттам да свивам за комина.

Прикачен файл

090620121756.jpg
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: