Всички въпроси за вилата.
marinskikt
- специалист
255 мнения в "Вила"
tuninghuman
- специалист
masteradmin
- майстор
Май няма да строя вила мамка му. Не стига че ще я правя цял живот ами накрая ще гушна букета и някой друг ще ми живее в нея. Мился че е пракалено дългосрочна инвестиция.
Desperado
- помощник
бе, гледам що труд хвърляш, пари сигурно бол... и се питам, а е човеко, защо ти е такава огромна къща? наистина, добронамерено ми е питането- не виждам никава практичност- хиляда стаи, облицоване, обзавеждане, изолации, прозорци, врати... за каво му е на човек вила повече от 90-100 квадрата? ако ще си правите родови срещи, ок, ама иначе не виждам смисъл, честно...
Ако беше направил една семпла, здрава и изчистена като дизайн вила, до сега, с този ентусиазъм, щеше да и я завършил...
Ако беше направил една семпла, здрава и изчистена като дизайн вила, до сега, с този ентусиазъм, щеше да и я завършил...
tuninghuman
- специалист
ще ти отговоря -1) завършвам проекта в чест на баща ми (който го стартира), но не доживя човечеца да я види. Аз лично построих 3ят етаж и покрива (най-тежката работа я отнесох аз) и оттам до ден днешен аз инвестирам основно, за да я видя готова както той я искаше. 2) правя я за фамилията си и за мен .... и искам да стане хубаво и красиво, за да носи усмивка на лицето ми всеки път когато съм там. Не мога да разсъждавам така - защо ми е да е по-малка или по-некачествено??? Всъщност вилата дори не е голяма, нито съм полудял да слагам оникси и травертини или мега скъпи елементи. Смятам НГ2009 да празнувам там - 10 човека сме и вече се чудя къде ще се събираме.
Робуване - хммм това е много пресилено ... напротив аз го приемам точно като борба за свобода ... веднъж приключил - да си вземеш душ, да си палнеш дървените въглища, да си напълниш една кофичка
плодове скъсани току що, да си изкосиш ливадката и да удариш наздравица с весели приятели. Така е ... Кой както го разбира
Каква е иначе идеята на самият форум - да направим "убежищата си" по-красиви, по уютни и функционални ... не да сковем навес и да спим в него, не да се връщаме в 14 век. По голяма свобода в момента не усещам никъде другаде освен там.
ПС. пари бол ... доста оптимистично твърдение ... не казвам че ми коства малко ... но с повечко четене и ровене и правилно инвестиране, немалко компромиси и доста и труд от моя страна , малко по малко от 2 год насам почнаха да се пооформят нещата. Горното ми писание беше като моментен
размисъл колко бавно и трудно става всяко начинание с ограничен бюджет. Ако имах 4 милиона - дали щях да пиша така или за 1 сезон да съм приключил и с фонтанчетата? Естествено, че получавам голямо удовлетворение от постигнатото по трудният и бавен път, но на моменти просто си казвам ... мамка му ... иска ми се да е готово всичко вече.... Това е ...
Робуване - хммм това е много пресилено ... напротив аз го приемам точно като борба за свобода ... веднъж приключил - да си вземеш душ, да си палнеш дървените въглища, да си напълниш една кофичка
плодове скъсани току що, да си изкосиш ливадката и да удариш наздравица с весели приятели. Така е ... Кой както го разбира
Каква е иначе идеята на самият форум - да направим "убежищата си" по-красиви, по уютни и функционални ... не да сковем навес и да спим в него, не да се връщаме в 14 век. По голяма свобода в момента не усещам никъде другаде освен там.
ПС. пари бол ... доста оптимистично твърдение ... не казвам че ми коства малко ... но с повечко четене и ровене и правилно инвестиране, немалко компромиси и доста и труд от моя страна , малко по малко от 2 год насам почнаха да се пооформят нещата. Горното ми писание беше като моментен
размисъл колко бавно и трудно става всяко начинание с ограничен бюджет. Ако имах 4 милиона - дали щях да пиша така или за 1 сезон да съм приключил и с фонтанчетата? Естествено, че получавам голямо удовлетворение от постигнатото по трудният и бавен път, но на моменти просто си казвам ... мамка му ... иска ми се да е готово всичко вече.... Това е ...
Desperado
- помощник
ок, уважавам личния момент... но, не бъркай малка вила с некачествен строеж ... едно изчистена къща от 100-110 кв м може да се получи много по красива и изящна... времето за което ще я направиш, ще ти спести за градината, за овошките, райграса, за довършителните работи и прочие.
не знам, сигурно е до личностен усет и визия за това как би следвало да изглежда една вила и пространството около нея- никога не съм разбирал бетона който се изсипва около такива пространства- подходящ чакъл понякога естетически въздейства много повече.
всъщност, ако ще живеете там, разбираемо е да я правиш солидна и по голяма, но за вила и за отскачане по празници и почивни дни ми изглежда излишно огромна. мое виждане...
иначе успех в довършването и дано спазиш срока който си определил ...
не знам, сигурно е до личностен усет и визия за това как би следвало да изглежда една вила и пространството около нея- никога не съм разбирал бетона който се изсипва около такива пространства- подходящ чакъл понякога естетически въздейства много повече.
всъщност, ако ще живеете там, разбираемо е да я правиш солидна и по голяма, но за вила и за отскачане по празници и почивни дни ми изглежда излишно огромна. мое виждане...
иначе успех в довършването и дано спазиш срока който си определил ...
Стефан
- майстор
Desperado написа:ок, уважавам личния момент... но, не бъркай малка вила с некачествен строеж ......Всеки сам / и със семейството си / решава какво му е необходимо. За себе си реших, че не ми е необходимо читалище, а скромна виличка от 75 кв.м., заедно с гаража. На един етаж, +всичко в полуприземен етаж. Просто такъв е терена. Строя го за старини/ако ги доживея

И, определено не приемам пораженческо мислене
masteradmin написа:Май няма да строя вила мамка му. Не стига че ще я правя цял живот ами накрая ще гушна букета и някой друг ще ми живее в нея. Мился че е пракалено дългосрочна инвестиция.Ако Жоро беше я започнал преди 2 години, до сега да беше я построил вече. Още не е късно, млад е още за подобни изяви.
tinalex
- специалист
tuninghuman написа:ще ти отговоря -1) завършвам проекта в чест на баща ми (който го стартира), но не доживя човечеца да я види. Аз лично построих 3ят етаж и покрива (най-тежката работа я отнесох аз) и оттам до ден днешен аз инвестирам основно, за да я видя готова както той я искаше. 2) правя я за фамилията си и за мен .... и искам да стане хубаво и красиво, за да носи усмивка на лицето ми всеки път когато съм там. Не мога да разсъждавам така - защо ми е да е по-малка или по-некачествено??? Всъщност вилата дори не е голяма, нито съм полудял да слагам оникси и травертини или мега скъпи елементи. Смятам НГ2009 да празнувам там - 10 човека сме и вече се чудя къде ще се събираме.Колега,напълно те разбирам и подкрепям.Доколкото мога да преценя,правиш я с пари,изкарани на момента и без да тежиш на семейния бюджет.Давай нататък и това е.Аз направих моята по същия метод.Успех.
Тема "Вила" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература