• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 26
Всички въпроси за вилата.
marinskikt - специалист
=D>
tuninghuman - специалист
ИзображениеИзображениеИзображение

много време и от много от всичко и пак много време отнема бе мамка му ... радвам му се на проекта обаче е далече мамка и и заветна точка ... гледам да мисля реалистично ама точно тва ме натъжава бе мама му и шибан материален свет Smile)))))))))))))

ПС айде 4естита 2009 на всички Smile)))))))))
masteradmin - майстор
Май няма да строя вила мамка му. Не стига че ще я правя цял живот ами накрая ще гушна букета и някой друг ще ми живее в нея. Мился че е пракалено дългосрочна инвестиция.
tedi1 - специалист
То може и по другия начин - Ники Мартинов си спретна едно навесче с легло и шезлонг за няколко дни и от там нататък само се кефеше на природата и риболова. Всичко останало е да робуваш на материалното и от удоволствие да се превърне в тежест. Кой както го разбира.
Desperado - помощник
бе, гледам що труд хвърляш, пари сигурно бол... и се питам, а е човеко, защо ти е такава огромна къща? наистина, добронамерено ми е питането- не виждам никава практичност- хиляда стаи, облицоване, обзавеждане, изолации, прозорци, врати... за каво му е на човек вила повече от 90-100 квадрата? ако ще си правите родови срещи, ок, ама иначе не виждам смисъл, честно...
Ако беше направил една семпла, здрава и изчистена като дизайн вила, до сега, с този ентусиазъм, щеше да и я завършил...
tuninghuman - специалист
ще ти отговоря -1) завършвам проекта в чест на баща ми (който го стартира), но не доживя човечеца да я види. Аз лично построих 3ят етаж и покрива (най-тежката работа я отнесох аз) и оттам до ден днешен аз инвестирам основно, за да я видя готова както той я искаше. 2) правя я за фамилията си и за мен .... и искам да стане хубаво и красиво, за да носи усмивка на лицето ми всеки път когато съм там. Не мога да разсъждавам така - защо ми е да е по-малка или по-некачествено??? Всъщност вилата дори не е голяма, нито съм полудял да слагам оникси и травертини или мега скъпи елементи. Смятам НГ2009 да празнувам там - 10 човека сме и вече се чудя къде ще се събираме.

Робуване - хммм това е много пресилено ... напротив аз го приемам точно като борба за свобода ... веднъж приключил - да си вземеш душ, да си палнеш дървените въглища, да си напълниш една кофичка
плодове скъсани току що, да си изкосиш ливадката и да удариш наздравица с весели приятели. Така е ... Кой както го разбира
Каква е иначе идеята на самият форум - да направим "убежищата си" по-красиви, по уютни и функционални ... не да сковем навес и да спим в него, не да се връщаме в 14 век. По голяма свобода в момента не усещам никъде другаде освен там.

ПС. пари бол ... доста оптимистично твърдение ... не казвам че ми коства малко ... но с повечко четене и ровене и правилно инвестиране, немалко компромиси и доста и труд от моя страна , малко по малко от 2 год насам почнаха да се пооформят нещата. Горното ми писание беше като моментен
размисъл колко бавно и трудно става всяко начинание с ограничен бюджет. Ако имах 4 милиона - дали щях да пиша така или за 1 сезон да съм приключил и с фонтанчетата? Естествено, че получавам голямо удовлетворение от постигнатото по трудният и бавен път, но на моменти просто си казвам ... мамка му ... иска ми се да е готово всичко вече.... Това е ...
Desperado - помощник
ок, уважавам личния момент... но, не бъркай малка вила с некачествен строеж ... едно изчистена къща от 100-110 кв м може да се получи много по красива и изящна... времето за което ще я направиш, ще ти спести за градината, за овошките, райграса, за довършителните работи и прочие.

не знам, сигурно е до личностен усет и визия за това как би следвало да изглежда една вила и пространството около нея- никога не съм разбирал бетона който се изсипва около такива пространства- подходящ чакъл понякога естетически въздейства много повече.

всъщност, ако ще живеете там, разбираемо е да я правиш солидна и по голяма, но за вила и за отскачане по празници и почивни дни ми изглежда излишно огромна. мое виждане...

иначе успех в довършването и дано спазиш срока който си определил ...
Стефан - майстор
Desperado написа:
ок, уважавам личния момент... но, не бъркай малка вила с некачествен строеж ......
Всеки сам / и със семейството си / решава какво му е необходимо. За себе си реших, че не ми е необходимо читалище, а скромна виличка от 75 кв.м., заедно с гаража. На един етаж, +всичко в полуприземен етаж. Просто такъв е терена. Строя го за старини/ако ги доживея :? /. Иначе на вилата ще се радват наследниците.

И, определено не приемам пораженческо мислене
masteradmin написа:
Май няма да строя вила мамка му. Не стига че ще я правя цял живот ами накрая ще гушна букета и някой друг ще ми живее в нея. Мился че е пракалено дългосрочна инвестиция.
Ако Жоро беше я започнал преди 2 години, до сега да беше я построил вече. Още не е късно, млад е още за подобни изяви.
tinalex - специалист
tuninghuman написа:
ще ти отговоря -1) завършвам проекта в чест на баща ми (който го стартира), но не доживя човечеца да я види. Аз лично построих 3ят етаж и покрива (най-тежката работа я отнесох аз) и оттам до ден днешен аз инвестирам основно, за да я видя готова както той я искаше. 2) правя я за фамилията си и за мен .... и искам да стане хубаво и красиво, за да носи усмивка на лицето ми всеки път когато съм там. Не мога да разсъждавам така - защо ми е да е по-малка или по-некачествено??? Всъщност вилата дори не е голяма, нито съм полудял да слагам оникси и травертини или мега скъпи елементи. Смятам НГ2009 да празнувам там - 10 човека сме и вече се чудя къде ще се събираме.

Робуване - хммм това е много пресилено ... напротив аз го приемам точно като борба за свобода ... веднъж приключил - да си вземеш душ, да си палнеш дървените въглища, да си напълниш една кофичка
плодове скъсани току що, да си изкосиш ливадката и да удариш наздравица с весели приятели. Така е ... Кой както го разбира
Каква е иначе идеята на самият форум - да направим "убежищата си" по-красиви, по уютни и функционални ... не да сковем навес и да спим в него, не да се връщаме в 14 век. По голяма свобода в момента не усещам никъде другаде освен там.

ПС. пари бол ... доста оптимистично твърдение ... не казвам че ми коства малко ... но с повечко четене и ровене и правилно инвестиране, немалко компромиси и доста и труд от моя страна , малко по малко от 2 год насам почнаха да се пооформят нещата. Горното ми писание беше като моментен
размисъл колко бавно и трудно става всяко начинание с ограничен бюджет. Ако имах 4 милиона - дали щях да пиша така или за 1 сезон да съм приключил и с фонтанчетата? Естествено, че получавам голямо удовлетворение от постигнатото по трудният и бавен път, но на моменти просто си казвам ... мамка му ... иска ми се да е готово всичко вече.... Това е ...
Колега,напълно те разбирам и подкрепям.Доколкото мога да преценя,правиш я с пари,изкарани на момента и без да тежиш на семейния бюджет.Давай нататък и това е.Аз направих моята по същия метод.Успех.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: