JuliS написа:Нещо не съм се изразил правилно и съм Ви въвел в заблуждение. Фибрана не е хидроизолация. При мен съм го сложил да не ми изстива водата в басейна, но при вас няма никакъв смисъл. Имах впредвид някаква хидроизолация - от тази на бобчетата или някакъв воалит за да си запазите тухлите. На моя не си играх да ги предпазвам, защото се надявам следващото или по-следващото лято да правя истински басейн. Щом ще има бетон е друго нещо, но не е лошо да сложите и някаква добавка за водоплътност.bulhomes2 написа:Кефя ви се откакто открих темата. Един приятелски съвет. Ако още не е късно и можете - пъхнете някаква хидроизолация между тухления зид и пръстта (на площадката пред къщата). Едва ли ще Ви хване кой знае колко пари, но само добро може да Ви направи.Идеята е зад дуварчето към брега да се отлее бетон. щото ще има малко отвеждане на водата от брега. Та , там със сигурност ще има бетон. Незнам дали фибрана ще е нужен при това положение
Преди 3-4 години вкопах един сглобяем басейн и стените на изкопа иззидах с тухли четворки. При мен си знам, че е временно докато дойде времето на истинския басейн и затова не се заигравах. Пролетно време като почиствам дъното до стените винаги има сериозно количество тухлена каша, така да я нарека. (Стената е ламаринена и си стои целогодишно, след нея малко фибран и после са тухлите. Отгоре е излята бетонна пътека. Влизам в такива подробности за да не се чудите къде е тая каша).![]()
Благодаря ти за съвета. Ще го обсъдим довечера с либето
Последна промяна от bulhomes2 на пет сеп 16, 2011 8:01 pm, променено общо 1 път.