• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 34
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
JuliS написа:
bulhomes2 написа:
Кефя ви се откакто открих темата. Един приятелски съвет. Ако още не е късно и можете - пъхнете някаква хидроизолация между тухления зид и пръстта (на площадката пред къщата). Едва ли ще Ви хване кой знае колко пари, но само добро може да Ви направи.
Преди 3-4 години вкопах един сглобяем басейн и стените на изкопа иззидах с тухли четворки. При мен си знам, че е временно докато дойде времето на истинския басейн и затова не се заигравах. Пролетно време като почиствам дъното до стените винаги има сериозно количество тухлена каша, така да я нарека. (Стената е ламаринена и си стои целогодишно, след нея малко фибран и после са тухлите. Отгоре е излята бетонна пътека. Влизам в такива подробности за да не се чудите къде е тая каша).
Идеята е зад дуварчето към брега да се отлее бетон. щото ще има малко отвеждане на водата от брега. Та , там със сигурност ще има бетон. Незнам дали фибрана ще е нужен при това положение :?
Благодаря ти за съвета. Ще го обсъдим довечера с либето :-D
Нещо не съм се изразил правилно и съм Ви въвел в заблуждение. Фибрана не е хидроизолация. При мен съм го сложил да не ми изстива водата в басейна, но при вас няма никакъв смисъл. Имах впредвид някаква хидроизолация - от тази на бобчетата или някакъв воалит за да си запазите тухлите. На моя не си играх да ги предпазвам, защото се надявам следващото или по-следващото лято да правя истински басейн. Щом ще има бетон е друго нещо, но не е лошо да сложите и някаква добавка за водоплътност.
Последна промяна от bulhomes2 на пет сеп 16, 2011 8:01 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Абе то има различни цветове обаче цените там вече стават други.Ето например ,,златен дъб"
JuliS - специалист
малко ни хванаха избори... оба4е все пак запо4нахме да монтираме пейките на дувар4ето :-D
снимките са малко неугледни , но още е в процес на монтаж и не е по4истено :roll:
Изображение
Изображение
Изображение

за материала ве4е си знаете :lol: любимите ни... палети :-D
rendo - специалист
има оправия с фугата - шкурка 100 след това щкурка 180 и си я оформяш както си искаш - минаваш после с импрегнатора с четчицата и готово - става добре но иска 2-3 часа бачкане
И да не заправите да сложите цокъл от плочки отстрани ;)
JuliS - специалист
rendo написа:
има оправия с фугата - шкурка 100 след това щкурка 180 и си я оформяш както си искаш - минаваш после с импрегнатора с четчицата и готово - става добре но иска 2-3 часа бачкане
Няма да забравим. :-D Те плочките за цокъла са изрязани даже... ама докато не оправим фугата не ги слагаме.
Ако има почивни дни тази седмица може да пробваме с шкура...макар че ние търкахме и с пясък,и гланц и паста производствена и киселина, и телена четка... и какво ли не още...и нямаше кой знае какъв шеметен резултат... :evil: Но то луд умора нЕма...ще пробваме и с шкурка!
rendo - специалист
JuliS написа:
rendo написа:
Няма да забравим. :-D Те плочките за цокъла са изрязани даже... ама докато не оправим фугата не ги слагаме.
Ако има почивни дни тази седмица може да пробваме с шкура...макар че ние търкахме и с пясък,и гланц и паста производствена и киселина, и телена четка... и какво ли не още...и нямаше кой знае какъв шеметен резултат... :evil: Но то луд умора нЕма...ще пробваме и с шкурка!
Със БЯЛА шкурка можеш да отнемеш колкото си искаш от самата фуга в случая при теб са препълнени и безформени със шкурката ще можеш да отнемеш и оформиш колкото и както пожелаеш.
JuliS - специалист
преди да завали успяхме да отлеем основа на помощна шахта за водата от душа и да монтираме градинските лампи :-D
Изображение
а тук запо4нахме да градим барбекю но още до никъде с него :-D
Изображение
JuliS - специалист
дъждовно, дъждовно, ама все поспря да вали. Мъжо успя да довърши грубо барбекюто :-D . като няма време за изкусуряване поне грубата работа да се отхвърли
Изображение
хоросана се 4исти идеално като изсъхне, а дьрвенията е само 3 отпадь4ни дьски - за да си го представим
Изображение
ето го и в по дале4ен план...макар 4е е още строителна площадка , а на комшията боклуците.... все едно са у дома... там ще мислим по масивна или дървена ограда да го скрием :evil:
Изображение
докъде стигнахте с развитието?
JuliS - специалист
ето ме! :-D цяла година май ме няма....много съм виновна...знам!
Обаче нямаше с какво ново да се похваля. :-D Не че сега има.... понеже не съм снимала новият проект... но като се има в предвид че вече сме на покрива - тия дни ще се отчета с някоя снимка.
Така...
Развалихме старото бунгало, виновникът за тази тема...
Разбалихме и барбекюто...
Сега творим дневна. затворена последно. С ъглови прозорци и покрив на който гредите се виждат отвътре. Входът на къщата ще се промени - ще излезе на новата постройка. Ще има камина... и пейки/ракли под прозорците.... СКОРО!!!не знам кога... ама се надявам до 2 месеца да е пуснат обекта. Не че като си поръчах пейките/ракли не им казах срок 30 дни.... Ама Божа работа. Да сме здрави. Да го покрием преди да почнат дъждовете, от днес вече ковем ламперия. То да е жив и здрав свекър ми. Че ние ходим на работа а той кове :cool: ама няма как.
Събудих интереса ви вероятно...
Обащавам скоро ще има и снимки.
Само да се сетя да си взема фотоапарата от студиото. :-D
Поздрави на всички!
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 34

Тема "Вече не питам за бунгало - а за нещо повече!" | Включи се в дискусията: