Всички въпроси за вилата.
Аз съм едва от няколко дни регистрирана тук , но иначе редовно посещавам форума.Реших да се регистрирам, за да ви покажа с ваша помощ какво направихме на нашата вила.Много сме горди...Става въпрос за барбекюто ни , което комбинирахме с пещ.Мисля , че се получи много хубаво.Ще се радвам ако и вие споделите мнението си.Съжалявам , но не съм имала време да видя как да изпратя адреса като линк , затова го давам така:
http://www.album.bg/gav/
Fortune - специалист
ivmontan1970 написа:
Става въпрос за барбекюто ни , което комбинирахме с пещ.Мисля , че се получи много хубаво.Ще се радвам ако и вие споделите мнението си. http://www.album.bg/gav/
Барбекюто е страОтно!
Само поясни това отстрани басейн ли е, колко е дълбок? Не е ли малко опасен и твърде близо до барбекюто.
единак - специалист
Много добре се е получило.
Ще кажеш ли какви са размерите на отвора на пещта и дебелината на стената. Както го виждам сякаш отвора е широк 50см, но след това веднага се разширява и не мога да видя дали тухлите са разположени по същия начин/25см/ или са на 12см.
Ако пуснеш нещо като схема, чертеж ще бъде супер.
Гледам има рабицова мрежа поставена, но какво има отдолу, изолация ли е някаква или просто шамотна пръст?
Благодаря за ласкавите отзиви , те означават много за мен':thumbs:'
Да до барбекюто това е басейн , от дъното до ръба е дълбоко около 1.20м , но реално се пълни до 1м най-много.Направен е на 4 нива , така че да се влиза плавно /ще го снимам когато е празен/.Той е отлят с мнооого бетон /на места стига до 15-20 см дебелина/ и мислим , че не е опасен.Отначало щеше да е само декоративен даже си бяхме пуснали вътре малко рибки /от реката/и една водна костенурка.Сега обаче , понеже стана много хубав моя съпруг обяви , че той ще се къпе вътре , а не копстенурката /нея я пуснахме до един язовир/
Барбекюто си има много солидно отлят фундамент /30-35см/ и здрави основи /с две тухли една до друга се зидаше до първата плоча/
За отвора на пеща не мога да дам точни размери.Ние сложихме тавата и таъв ни беше размера :-D.Просто трябваше лесно да влиза и излиза. /стара тава от тези в които са варили сладка и лютеници навремето/.Самата пещ е зидана с огнеупорни тухли , които са споявани с шамот , след това я измазаха с шамота , рабицова мрежа , пак я измазаха /мисля , че с вар :? / и накрая с мраморен прах и бял цимент.Когато се запали вътре огън отвън кубето си остава студено , т.е цялата топлина си остава вътре.В събота си опекохме малко прасенце и след това цял ден си остана топличко вътре в пещта.
Ако някой проявява интерес ,а не му се занимава /или пък няма възможност/ мога да дам координати.
единак - специалист
Така е добре, мерси. Ще се оправим. Само прасенцето е кусура )))
bogomilZ - специалист
ivmontan1970 - поздравления от мен за труда, идейте и романтиката
в коя част на българия е това?
merakliq - специалист
Поздравления и от мен. Барбекюто и пещта са интересни и индивидуални. Много ми харесаха решенията със бъчвичката-саксия и грънците, въобще ландшафтните решения са много добри. Единствено този порутен навес зад барбекюто......никак не се връзва. Не сте ли решили нещо за него - бутане, реновиране?
bogomilZ написа:
ivmontan1970 - поздравления от мен за труда, идейте и романтиката
в коя част на българия е това?
Благодаря! Това е едно селце в Средна гора , на 12км от Казанлък.

merakliq , благодаря и на теб!Разбира се ще се оправят и тези порутени покриви /това е гаража :lol: / , но за съжаление нещата не могат да се случват изведнъж /сигурно затова сме толкова доволни накрая от резултатите/.За сега обмисляме "проекта". Дали да го направим в по-битов вид или с по-съвременна визия?..
единак - специалист
Ми...то не върви ли в комплект с визията на къщата и градината?...

Тема "Плот на външно барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: