И аз мисля за нещо такова ... може ли да се вкопае по надълбоко?
целият?
целият?
crez написа:През 2004г купих от метро сглобяем басеин 4.5/0.8 м. цилиндър без дъно от гофрирана ламарина в комплект с заварено УВ фолио по формата на басейна. По инструкция трябваше да се сглоби на равно място върху пясък т.к дъното му е само фолиото. Аз направих следното: изкопах 0.5м в земята яма с диаметър 4.8м, отлях бетонна плоча с мрежа от Ф 5 мм като в краищата оставих вертикални заготовки арматура постлах бетова със стар мокет и пристъпих към сглобяването, сложих фолиото и напълних басейна, след това започнах да заривам с пръст отсрани като поливах с вода за естествено слягане, не трамбоване защото може да деформира басейна. Наредих плочки около него, ето 3 години го ползвам и никакъв проблим. Зимата го държа пълен и слагам 2-3 напомпени вътрешни авто гуми и пролет го чистя. Подържам чистотата и прозрачноста на водата с препарати. Заготовкити от арматура оставих с цел послеследващо отливане на страничен бетонен пръстен след повреда на ламарината.Зимно време се отливат 30-тина см. от нивото, изпразват се всички сливни тръби, наливат се с антифриз и се затварят добре. Никакви гуми не са нужни. Разширението става вертикално.
tedi1 написа:А някой знае ли дали в метро се предлагат сглобяеми басейни с по голяма дълбочина от 0.80 м, понеже в нашия град няма Метров метро не знам,но в бриколаж има един около метър е дълбок и в диаметър е около 4 м,с помпа за пречистване но цената му е 1000 български лева
crez написа:ето и още:точно за този басейн искам отдолу мушамата синята ,откъде да си намеря,моята е пробита на хиляди дупки
crez написа:CREZ,понеже съм нова може би няколко пъти ще получиш въпроса ми,за такъв басейн 3.5 на 90 от метро къде да си намеря мушамата синята отдолуtedi1 написа:Crez, много, много те моля да ни покажеш снимка на басейна. Умирам да го видя, че вече ми писна от надути оферти за басейни, а на този етап твоя вариант напълно ме устройва.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: