• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28
Всички въпроси за вилата.
iva6ki - специалист
Аз ги препоръвам ,но за размера на пеща се определя главно от тавата с която разполагаш или смяташ да закупиш ,като масовите са 45/50см в която ства спокойно ягне, като не е задължително пеща да е кръгла има достатъчно схеми и модели
в нета
bulhomes2 - майстор
Хахахаха. Икономична пещ на дърва няма. Такава си им е технологията. Трябва да се напекат тухлите и после те пекът Ягнето. Що реши, че му връща камината? Може и да е така - не съм го питал, ама ми е интересно как разбра.
stiv1961 написа:
ilian_85 написа:
аз правя това от снимките,намерих снимките в форума само че едно не ми е ясно трябва ли да има врата на пеща?
Питал ли си kabel96 дали е съгласен да му крадеш проекта :-D .Аз също съм се спрял на този проект.Вратата/ако има пещ/е задължителна!!!Четете-първо се пали огъня в пещта за няколко часа,след това се слага матриала и се пече/задушава/
има пещ но малка 40/42см , ще правя врата от каменна плоча
iva6ki - специалист
Не че нещо но каква ти е презумцията да е с каменна плоча че като се напече макар и по тънка
предполагам ще е приключение отварянето и :?
ZMeyGorianin - майстор
bulhomes2 написа:
Хахахаха. Икономична пещ на дърва няма. Такава си им е технологията. Трябва да се напекат тухлите и после те пекът Ягнето. Що реши, че му връща камината? Може и да е така - не съм го питал, ама ми е интересно как разбра.
Моята пещ е с размери: дъл. 70см.; шир. 70см.; вис. 45см. Затопля се за 1.5-2 часа с 3-4 средни нацепени пъна. Температурата при поставяне на тавата е около 300 градуса. След 3 часа е 120-150 градуса и всичко е изпечено с коричка. Събира една голяма тава с агнето и една по малка с дроб сърма.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2 написа:
Виж тук има снимки на пещ с агнето (и готвача)
Ама то Ягнето си е направо прасе!
iva6ki - специалист
Най вероятно има предвид че на днешно време хората слагат изолации и размера е оптимизиран
според предназначението иначе те огнеупорните тухли не са ги сменили /до колкото знам де/
то от друг начин да е по икономична поне аз незнам освен едно скрито драконче отдоло да
бълва и като такса гепва некоя мръвчица :lol:
rockwall - майстор
Към всички с пещи в проект

СЪВЕТЪТ ДА СИ НАМЕРИТЕ ПЪРВО ТАВА е много добър

ТАВАТА пък ИЗБЕРЕТЕ СПОРЕД ТОВА КОЛКО ДУШИ ЩЕ ХРАНИ ПЕЩТА.

Погледнете цените на тавите с размери за агне и ако не ви харесат (което е почти сигърно) потърсете от стари столове, кухни или поделения и после се хващайте със зидането, че от миналата година знам една пещ, дето си чакаше тавата и чак преди 2 седмици си я намери на сносна цена
iva6ki написа:
Не че нещо но каква ти е презумцията да е с каменна плоча че като се напече макар и по тънка
предполагам ще е приключение отварянето и :?
ми какво да ти кажа един каза така друг друго,по прицип съм заварчик и не ми е пробелем да си направя метална с вата, но четох във форума,че метала много бързо отдавал топлина и по този начин се губела топлина, било по добре с да се направи с каменна плоча знам ли и аз вече как да го направя
п.с някой от разбиращти те да каже кое е по добре
bulhomes2 - майстор
Сетих се, че преди да си направя моето бях посъбрал снимки...

Прикачен файл

Изображение012.jpg

Прикачен файл

Изображение013.jpg

Прикачен файл

S8002797.jpg

Прикачен файл

1_big.jpg
1_big.jpg (98.81 KиБ) Видяна 17216 пъти
  • 1
  • 2
  • 3