Всички въпроси за вилата.
svetliopi44 - Чирак...
Е щом и в бетона вкарахме нано-технологията сме напред... :-D
Фло тук май имапротиворечие с това което пишеш.
За производството на бетон се използват среден и едър пясък. Употребата на ситен или трошен пясък е допустима само след технико-икономическа обосновка, тъй като е свързана с влагането на по-голямо количество цимент в бетона.
А и да ми обясниш , защо белия цимент да не е много подходящ за външни условия ... :shock: :?
Фло - специалист
svetliopi44 написа:
Е щом и в бетона вкарахме нано-технологията сме напред... :-D
Фло тук май имапротиворечие с това което пишеш.
За производството на бетон се използват среден и едър пясък. Употребата на ситен или трошен пясък е допустима само след технико-икономическа обосновка, тъй като е свързана с влагането на по-голямо количество цимент в бетона.
А и да ми обясниш , защо белия цимент да не е много подходящ за външни условия ... :shock: :?
Колега,какво противоречие виждаш?Микронизираният силициев диоксид не е нито среден нито едър пясък,въобще не е пясък,а прах на чисто вещество,има го и в колоидна форма/във вода/с малки размери и пори с голяма специфична повърхност,смятай я средно 300 квадратни метра в един грам! Можеш ли да си го представиш? Затова се използва във високоякостните бетони да предпазва от "кървене" тоест да задържа направната вода да не се отделя като утаяване или изплуване /каймака/.Колкото до белия цимент обяснението е,че има добавен бял хидравличен пигмент, и за негова сметка оксидите са по-малко и циментения камък остава по-слаб,съответно по-податлив на атмосферно въздействие от вода и замръзване.
complast - специалист
Аз пък си мислех,че се слага за увеличаване на износоустойчивостта.Може би съм грешка. :partyman:
svetliopi44 - Чирак...
С две думи нищо... :-D
Фло - специалист
svetliopi44 написа:
С две думи нищо... :-D
Кое е нищо колега,че и с две думи го опредили? Мисля,че пиша на български,кратко, с опростен и разбираем,популярен език.
Фло - специалист
complast написа:
Аз пък си мислех,че се слага за увеличаване на износоустойчивостта.Може би съм грешка. :partyman:
Ами като имаш подобрена хидратация на цимента ,от там увеличена якост на циментения камък ,естествено е и да се увеличи и износоустойчивостта!
rockwall - майстор
complast написа:

За обществени поръчки пропорциите са други
да те чуе някой само, ще видиш обществени поръчки :supz:
schuldiner - майстор
Прав е complast. Много удобен повод да се поясни разликата между виртуално и реално, че ги бъркат хората... Реален е бетонът от бетоновия възел, вкл. за обществени поръчки. Виртуален е този от рецептата. А дали ще е същият и на практика, т.е. дали ще се припокрият понятията зависи от много много фактори...
complast - специалист
Щото имам голяма уста никога няма да се вредя за обществена поръчка.А и затова правя огради щото не контактувам с корумпирани
чиновници. :axe:
rockwall - майстор
клиентите сигурно биха искали качествени продукти - по обществена поръчка или без такава - или говорим за тези, които визмат комисиона си без да ги е еня какво се вкарва

Тема "Бетонни изделия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: