• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
Гледай сега - зарежи тия балатуми и мокети.
Отиваш и си купуваш фибран - от тоя който има зъбчета на снадките. Иначе ще имаш дупки като нареждаш плоскостите.
Като гледам марката на басейна - купила си го от Баумакс. Там има фибран, на 2.5 см, син на цвят. Подлагаш него и ще забравиш за камъчетата.
Колкото по-дебел си купиш толкова по-добре. Но моя е на 2.5 см и си е супер.
Фибрана е на плоскости 2.5 м х 0.6 м. на тебе ти трябват точно 6 бр. Нареждаш 5 (х 0.6) една до друга = 3 м, а шестата я слагаш перпендикулярно на другите 2.5 м + 0.6 = 3.1 м.
Фибрана ще го намериш във входа където се влиза с коли, най-в дъното. Това в нашия Баумакс, но при вас сигурно е същото.

За лепенето - има едно винилово лепило на Bison за поправка на басейни, лодки... В комплекта има и винил който си режеш и лепиш. В Практикер е към 8 лв. в Баумакс - 10. Не се лъжи да купуваш други. Това лепило върши чудесна работа. Има го на първата страница от темата.

Моя на Интекс имаше съшия проблем - капеше (сълзеше) на снадката. Нямаше забележимо губене на вода от това. Виж децата изхвърляха много повече.
Първо залепих снадката, като гледах лепилото да влезе в дупчицата, след това с лепенка 5х5 изрязана от комплекта теглих още един "шев" отгоре и всичко се оправи. Лепи от вътрешната страна!
Синята (прозрачната в моя случай), лепенка в комплекта на басейна е за лепене на надуваемата част.

Покривало - в Практикер са на промоция! Ама на Интекс, но размерите са абсолютно същите. 5-15 лв. в зависимост от големината. С черги, мокети няма да стане твоята работа, защото ще натежат и ще влязат във водата. А ако завали?! Определено си струва да си купиш покривало.

Денивелация - да не ти пука. при мен има поне 10 см разлика, но няма проблеми - тестван е с 6 деца и двама възрастни едновременно.

П.П. Не съм сигурен, но като ги гледам Интекс, Бест-нещо си и т.н. май се правят в една фабрика (в Китай).

Малко дълго стана, но дано го прочетеш, преди неделя.
hidrazin - майстор
какво ще да е това дете, че да прескочи борда на басейна и да се шибне в бетон
Ми не знаеш явно какви деца има. Има деца и по на 20, 30, 40 ... години. :lol:
Сам си го разбрал. Пък и отдолу като е само бетон самото ходене по дъното не е много приятно.
:partyman:
Krass - майстор
И аз днес напълних басейна. И аз го сложих на мокет. Да видим какви л..на съм ... А кажете как ги надувате. Моят е малък и с уста се справих, но двама съседи с големи басейни идваха да ме питат за помпа.
stiv1961 - майстор
Krass написа:
И аз днес напълних басейна.
И аз, и аз..... :)

Прикачен файл

230620121773.jpg
Krass - майстор
В твоя има и жабчета :wink:
hidrazin - майстор
Krass да те извикам да надуеш и моя? :lol:
Поне си ми наблизко. Шегичка - кога ще пием по едно на ГДР-то?
:partyman:
mimeto_87_b - специалист
hidrazin, по- скоро пияна глава ще скочи отколкото дете :mg:

bulhomes2, гниенето никакъв проблем не ми е, така или иначе нито балатума нито мокета ще се ползват за нещо друго :)

ArturDent, да басейна е от Баумакс. Мога ли да сложа ЕПС 5 см. вместо фибран, че ми останаха доста листове? Покривало не съм си купила, но се убедих, че определено си има нужда след вчерашния дъжд след който водата в басейна помътня :shock: а балатум съм сложила под басейна, не смятам да го използвам за покривало ( нито мокета ) :-D Лепилото определено ще си го взема, явно че ще ми трябва :-D А за денивелацията пречи ми това, че от едната страна водата е стигнала допустимото ниво, а от другата си има още почти педя място и така не е пълен на препоръчителното ниво и трудно се плува, опират миии ръцете .. в дъното , а като ще е гарга да е рошава :-D :-D :-D Така или иначе днес басейна не можахме да изпразним, че на мъжа се отвориха спешни ангажименти, надявам се утре да остане време да се заемем с него, за нивелирането ще се пробвам пак аз :-D :-D :-D

Krass моя го надух с помпа за помпене гуми за кола, от тези дето помпиш с крака, абе зор си беше мускули направих :-D
ArturDent - Почти Безобиден
mimeto_87_b написа:
ArturDent, да басейна е от Баумакс. Мога ли да сложа ЕПС 5 см. вместо фибран, че ми останаха доста листове?
Не съм пробвал, може и да стане, ако не се смачка. Накарай някой по-тежичък да се разходи и да видиш дали не хлътва. Все пак ще имаш 7 тона вода.
Другия проблем ти е че листите не се застъпват. Но като ги наредиш на земята можеш тук, там да сложиш от тия дюбели за изолацията. Може и от тях да си ти останали ;)
Набучи ги направо през ЕПС-а , през пясъка та в почвата че да не се местят листите и да се образуват дупки между тях.
bulhomes2 - майстор
Не слагай EPS. XPS-а под сегашния ми басейн сериозно се е деформирал, а EPS-а би станал на вестник. Не са кой знае колко квадрата. Всъщност говоря за 2 см, а с 5 см - пробвай! В крайна сметка го имаш и няма да те сбърка да направиш една проба.

Не знам дали си си купила препарати, но без тях всяка седмица ще си сменяш водата. Нещо много важно - на тези басейни са определили хапчето да се слага на входа в басейна от помпата. Хапчетата се сериозна химия и сложени по този начин тормозят фолиото на басейна на едно и също място. В резулат на това под мястото на хапчето фолиото се обезцветява и втвърдява за 1-2 сезона. По добре си вземи плувка за хапчета - струва под 20 лв (брат ми казва, че в Кауфланд ги е виждал и по 4 лв), но хапчето няма да уврежда фолиото. Е, ако го завиеш с покривалото и няколко дена не мърда - пак ще има следа под него, но няма да е като неподвижния вариант.

От препаратите използваме кобинирани хапчета и алгецид. Ако помътнее водата слагам няколко чаени лъжички флокс - той уедрява мътилката в частици, които да се хванат от филтъра. В началото ме излъгаха да си купя 1 кофа PH-, че много често се ползвало, но при мен вече 4-5 години не ми е трябвало.

Покривало за басейн на бобчета си купувах от Пловдив - 0878 122 122 - това е магазин на Intex. Може би 2 сезона изкара. Сега горе-долу на същата цена съм си купил един топ със 100х1,5м найлон на бобчета. Продават го за опаковане на мебели (преди транспортиране). Малко зор се снажда, но все пак става.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Сега горе-долу на същата цена съм си купил един топ със 100х1,5м найлон на бобчета. Продават го за опаковане на мебели (преди транспортиране). Малко зор се снажда, но все пак става.
Кажи как го снаждаш, че и аз мисля да купувам такъв найлон :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Лепене надуваем обръч басейн ИНТЕКС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: