Всички въпроси за вилата.
Стефко - специалист
Пожелавам ти да доживееш моите години
VLADO66 - майстор
Виe двaмaтa тaковa съотношeниe гипс-водa зaбъркaхтe чe нe e истинa.Чaкaм с интeрeс дaли някой имa инфо кaкво слaгaт производитeлитe в гипсa зa дa нaпрaвят лeпило и шпaкловкa.
Бат Иво - специалист
VLADO66 написа:
Виe двaмaтa тaковa съотношeниe гипс-водa зaбъркaхтe чe нe e истинa.Чaкaм с интeрeс дaли някой имa инфо кaкво слaгaт производитeлитe в гипсa зa дa нaпрaвят лeпило и шпaкловкa.
Той гипса си е шпакловка и без да слагаш в него нещо( различно от вода).Иначе с малко вар в него
(гасена ,хидрантна) би трябвало да забавиш хим.реакция .Аз не съм пробвал ама си го мисля в следствие на знания.
pavkatay - майстор
Доста пъти съм гледал как работи стар, пенсиониран вече гипсаджия. Точно по метода на Иво. Само, че той всяко кошче забъркан гипс си го правеше по-рядко и го чакаше да стане като кисело мляко. След това финосваше това, което е шпакловал с предишното бъркало и с останалия материал-нова шпакловка. Никакво пресичане.

пп Стефане, не си събирал след дъжд охлюФи и си забравил дори как се пише думичката :)
svetliopi44 - Чирак...
Павка, това означава че гипса му е бил слаб. Щом го чака от течен да стане на кисело мляко.
Не ми се спори ,всеки да рабти както си иска важното резултата да е на лице ... :partyman:
И да не е слаб или пресечен гипс.
Лепилото Ц- 200 в никакъв случай не пресича гипса, само го забавя една идея , но стегне ли е камък в пълния смисъл на думата... неможеш да го чегърташ като се чисти чистия гипс.
Аз цикла не използвам , за шкурка да не говорим въобще при гипса.
И при грубо и при финно нанасяне гипса трябва да е един и същ.
Повечето майстори правят обратнто за по-лесно и по-бързо... първо силен гипс и върху него по-слаб за заглаждане( това г правят пнеже испускат момента на заглаждане)... има още какво да учат ,но старите майстори си отидоха ,а с тях и повечето техники...
Как се прави корниз директно на стената(без снадки), как се правят шейни, как се правят кръгли клони и т.н.
От гипс аз лично мога да направя всичко , но си загуби смисъла след навлизането на гипскартна... цената излиза по-евтино на клиента с кашон ... :)
Ако пък е само лека шпакловка , пак предпочитат друг материал естествено пак заради цената на труда, а и времето. :) :partyman:
:partyman:
Transporterr - специалист
ами ще си загуби все пак е трудоемко и изисква майсторлък. само с гледане не става, освен това не може да се преразкаже в учебник .
аз лично съм виждал с очите си, как се взимат за една кръгла колона с корниз 500 лв без гипса.. :?
masterval - майстор
svetliopi44, казваш: Аз цикла не използвам , за шкурка да не говорим въобще при гипса.
И аз :-D :-D :-D Цикля направо с 48 см маламашка :lol:

svetliopi44, казваш: И при грубо и при финно нанасяне гипса трябва да е един и същ.
Така не се ли създава предпоставка за т.н. "отцепване" на втората ръка?
BARD - специалист
masterval написа:
svetliopi44, казваш: Аз цикла не използвам , за шкурка да не говорим въобще при гипса.
И аз :-D :-D :-D Цикля направо с 48 см маламашка :lol:

svetliopi44, казваш: И при грубо и при финно нанасяне гипса трябва да е един и същ.
Така не се ли създава предпоставка за т.н. "отцепване" на втората ръка?
Не е ли по добре да циклиш със стоманена цикла вместо със маламашката тя все пак се огъва при натиск и на места изцикля повече а на други по малко.

А за "отцепването" си абсолютно прав .
svetliopi44 - Чирак...
Да отцепва ако изпуснеш момента ,,, гипса да дръпне.
А и нали не гладиш на първа ръка ... :)
Бях постнал преди време в една тема как оформих кръгал балкон само с гипс ,но някой я изтри и от тогава изгубих желание да показвам.
Последна промяна от svetliopi44 на чет фев 09, 2012 12:33 pm, променено общо 2 пъти.
masterval - майстор
Работя с много корава германска неръждавейка. Така изправям стените вместо с мека маламашка да вървя по бабуните!

Тема "Съотношение гипс/вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: