Всички въпроси за вилата.
Martin.P - специалист
digitalpr написа:
Имам моторна коса RTR Max с корда/нож. Купих я за 150лв от Топливо преди 2 години мисля. Единствения проблем е че главата, която държи кордата не е от много качествена пластмаса и според мен скоро ще се счупи. Но това, както някой беше казал по-горе си е консуматив. Не знам как би се държала при косенето на 3-4 декара площ, косил съм 1 без спиране и не е правила проблем. Всякакъв вид бурени, треви, храсти и дебели издънки (за тях металния нож) не са проблем.
Да се изкажа и аз. От почти две години съм притежател на една от въпросните евтини бензинови косачки, закупена на промоционална цена от 147 лв. от Практис.
В началото беше ОК. Като цяло върши работата, за която я бях купил... но после започнаха проблемите. Първо се счупи главата за кордата. Твърде некадърно беше направено заклюването и и при един лек удар в камък, капака падна, а пружината и изхвърча в неизвестна посока. така и не успях да я открия. Първи непредвиден разход - купих си нова глава от Хускварна, с няколко сменящи се втулки с различни резби, за да пасне на повечето косачки - пасна на моята, но на цена 20-тина лв. отгоре. После ми се счупи спосъка на газта. има едно гнездо от пластмаса, полукръг, в който се застопорява топчето на жилото. та при въпросното гнездо от пласмата, бяха спестили около 2 куб. мм. пластмаса в резултата на което си играх да го лепя и поправям с разни епоксидни лепила. Следващият проблем беше изронване на вала... миналата пролет го смених и него, за около 15 лв. Горният му край, към мотора, беше буквално изяден. После ми протече резервоара, от гуменото уплътнение, от което излизат тръбичките към мотора... Накрая тази пролет, при първото косене отново отказа да захапва здраво при косене. При по-сериозна туфа трева губеше обороти и просто не можеше да коси. Отказах се да го нося за кой ли път в сервиза, който обслужва тези китайски боклуци, теглих му една майна, захвърлих го в склада и отидох и си купих Stihl FS55 зa 505 лв.
Каква е разликата ли? Същата мощност, пали 2 пъти по-лесно, работи 2 пъти по-безшумно, гори 4 пъти по-малко...
digitalpr - специалист
Явно косиш много повече от мен. И явно и моята ще се разпадне скоро, няма да се учудя.
Чували ли сте тази марка машини Oleo - Mac http://oleomac.bg/. Обмислям да си купя храсторез, но се колебая каква марка. Препоръчаха ми тази, която не била много популярна в България, но била добра. Вие какво мислите?
zuk - напреднал
Mega написа:
Той ми препоръча марката като бюджетно решение. Днес бях да си купа от модела 4 в 1 (коса, храсторез, моторен трион ...) за под 300 лв. Хората имат сервиз и резервни части...
И аз бях в тази ситуация преди година и малко. За една бройка да се хвърля на тези комбинираните уреди. Да имат сервиз, посети го и поговори с хората които работят там преди да купиш. Само да спомена, че така наречената кастрачка - дъска с верига е без мазане на веригата! :?
Резачката от реномирана марка ще остане вероятно в работещо състояние и за следващото поколение, дълго след като бюджетното рещение е отишло за рециклиране.
Между другото в началото на темата се споменава за 3-4 декара! Това не се коси за половин час, от опит казвам. Тези бюджетните ще ги чакаш да изтиват, да починат..., а истинската машина не я мислиш и не я пестиш кокато например комшията те помоли да му отрежеш един клоен. Освен това вероятно расте всичко на такава площ (3-4 дка), т.е. по-добре е да се дадат 200-300 лв. повече и да се избере някой от професионалните модели.
mitko64 - майстор
И при мене случая на вилата е 3 декара с издънки( тази акация няма морене), храсти, клони и какво ли не. Затова се спрях на Щил FS 350. Това чудо умора няма, по 5-6 часа с почивки само за зареждане. Ама цената е солена-близо 1200лв. Но за такива критерии по- слаб модел едва ли би се справил. От това RTR Max бегай далече, освен ако ти трябва за десетина моточаса експлоатация. Взех една такава на тъста и сега ми белее главата от ремонти и тунинги.
Аз имам наблюдения за FS 56 и за момента са много добри, кося около декар за около 3 - 4 часа (с бирата):):):) Мое мнение е, че най - вероятно може и да има някой китайска част но нали все пак е под надзора на ЩИЛ малко или много трябва да има някакъв контрол:)
zuk - напреднал
digitalpr написа:
...главата, която държи кордата не е от много качествена пластмаса и според мен скоро ще се счупи. Но това, както някой беше казал по-горе си е консуматив. ..
Само да уточня, че консуматив (би трябвало да) е кордата, а не главата, в която се слага тя!
vlad0 - специалист
Здравейте колеги,
И Аз имам чудене между 2 коси. Първата е тази http://bazar.bg/обява–7056544/храсторез ... ачка-130лв# а другата тази - http://www.emag.bg/motorna-benzinova-ko ... anding_5_1 като в Метро е на промоция - 202 лв. Ще я използвам за задния двор - 800 м2, ще ми се да го кося веднъж месечно за да не е змярник че сега тревата е до кръста. Еинхелчето не изглежда зле а и имам доверие на тази марка но е 25 м3 докато другото китайче е 50 м3 и даже е 70 лв. по-евтино. То така или иначе и двете са си кучута ама за работата, за която ми трябват не ми се инвестира в нещо по-професионално. Давайте съвет кое да взема.
ferrari4456 - специалист
Общо взето китайците компенсират кофти материалите вложени в тях, който си разказват играта за няколко моточаса с високите кубици, та общо взето заради това, аз бих взел енхела или събрал още пари и бих взел нещо по-добро.
iva6ki - специалист
Колега вземи си Top garden има едни китайчета за по 150-170лв
без приставките 1,5kw мой познат си взе наскоро и е много доволен.
Има части и са на прилични цени а в последсвие ако ти потрябва си вземаш
приставките :wink:

Тема "Моторна коса,коя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: