digitalpr написа:Имам моторна коса RTR Max с корда/нож. Купих я за 150лв от Топливо преди 2 години мисля. Единствения проблем е че главата, която държи кордата не е от много качествена пластмаса и според мен скоро ще се счупи. Но това, както някой беше казал по-горе си е консуматив. Не знам как би се държала при косенето на 3-4 декара площ, косил съм 1 без спиране и не е правила проблем. Всякакъв вид бурени, треви, храсти и дебели издънки (за тях металния нож) не са проблем.Да се изкажа и аз. От почти две години съм притежател на една от въпросните евтини бензинови косачки, закупена на промоционална цена от 147 лв. от Практис.
В началото беше ОК. Като цяло върши работата, за която я бях купил... но после започнаха проблемите. Първо се счупи главата за кордата. Твърде некадърно беше направено заклюването и и при един лек удар в камък, капака падна, а пружината и изхвърча в неизвестна посока. така и не успях да я открия. Първи непредвиден разход - купих си нова глава от Хускварна, с няколко сменящи се втулки с различни резби, за да пасне на повечето косачки - пасна на моята, но на цена 20-тина лв. отгоре. После ми се счупи спосъка на газта. има едно гнездо от пластмаса, полукръг, в който се застопорява топчето на жилото. та при въпросното гнездо от пласмата, бяха спестили около 2 куб. мм. пластмаса в резултата на което си играх да го лепя и поправям с разни епоксидни лепила. Следващият проблем беше изронване на вала... миналата пролет го смених и него, за около 15 лв. Горният му край, към мотора, беше буквално изяден. После ми протече резервоара, от гуменото уплътнение, от което излизат тръбичките към мотора... Накрая тази пролет, при първото косене отново отказа да захапва здраво при косене. При по-сериозна туфа трева губеше обороти и просто не можеше да коси. Отказах се да го нося за кой ли път в сервиза, който обслужва тези китайски боклуци, теглих му една майна, захвърлих го в склада и отидох и си купих Stihl FS55 зa 505 лв.
Каква е разликата ли? Същата мощност, пали 2 пъти по-лесно, работи 2 пъти по-безшумно, гори 4 пъти по-малко...