Може би има впредвид нещо такова http://farm4.static.flickr.com/3480/371 ... 471cef.jpg
Всички въпроси за вилата.
dadko
- майстор
613 мнения в "Кулинарен център „Наздраве”"
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833
bulhomes2
- майстор
- Мнения: 5537
На моята пода го направих от акумулиращи тухли. Вече почти не се ползват акумулиращите печки и ако познаваш някой с такава можеш да опиташ.
Под огнището пред пещта предполагам ще си оставиш отвор. Пепелта пада директно в баката. Ако затвориш с вратичка помещението долу, можеш да сложиш на нея вентилатор, с който много лесно се разпалва барбекюто. Няма да мааш с ветници, кашони и прочие.
Под огнището пред пещта предполагам ще си оставиш отвор. Пепелта пада директно в баката. Ако затвориш с вратичка помещението долу, можеш да сложиш на нея вентилатор, с който много лесно се разпалва барбекюто. Няма да мааш с ветници, кашони и прочие.
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
А бе не знам какви са от акумулиращите печки, но тези тухли които ми дадоха са от леярната на бившия ,,Сърп и чук" и една тухла тежи поне 1,5 пъти повече от тази от акумулираща печка. Имам и 50 бр. от акумулираща печка, но тях мисля да ги ползвам за барбекюто и дъгите/ по- красиви са/. Другото което е, че под пещта ще имам 50 см натрошени керемиди, 20 см смес от обикновен пясък, кварцов пясък, натрошени стъкла и натрошена каменна сол, 10-12 см плоча и 6-7 см огнеупорна тухла. Мислите ли, че не е достатъчно за акумулиране на топлината 
mladkal
- майстор
- Мнения: 1064
Сместта от натрошени стъкла, кварцов (и\ или обикновен пясък) заедно с една плоча ( бетонна или пък ред тухли) ти е напълно достатъчна..... За изпичането на един добитък в крехка "детска" възраст, ако ти е нагрята (опалена добре) пещта ти трябват 4-6 часа.... Това, което си заложил ти е екстра и ще ти върши работа....
Недей да се пресилваш! Все пак не правиш доменна пещ.

Недей да се пресилваш! Все пак не правиш доменна пещ.
mladkal
- майстор
- Мнения: 1064
Верно, Стояне..То и аз едно време си прекарах осветлението с 2,5 мм2....та сега поне мога да включвам духалката за малкия към осветленето..
Страх лозе пази - казал е народа.
А смеха последно си го направихме за сметка на един такъв пещостроител....
Разпитай Булхоумс2. В неговата пещ, ягнето стана Иекстра
Страх лозе пази - казал е народа.
А смеха последно си го направихме за сметка на един такъв пещостроител....
Разпитай Булхоумс2. В неговата пещ, ягнето стана Иекстра
Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

