• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 62
Всички въпроси за вилата.
dadko - майстор
Може би има впредвид нещо такова http://farm4.static.flickr.com/3480/371 ... 471cef.jpg
filmatoplo - майстор
:) Пустият му Стиви брей -ръцете му златни =D> .
bulhomes2 - майстор
На моята пода го направих от акумулиращи тухли. Вече почти не се ползват акумулиращите печки и ако познаваш някой с такава можеш да опиташ.

Под огнището пред пещта предполагам ще си оставиш отвор. Пепелта пада директно в баката. Ако затвориш с вратичка помещението долу, можеш да сложиш на нея вентилатор, с който много лесно се разпалва барбекюто. Няма да мааш с ветници, кашони и прочие.
stiv1961 - майстор
По схемата, която съм пуснал на предната страница нулевия ред е изцяло от огнеупорни тухли. И аз така мисля да го направя.
Не мога да увелича схемата :? , ако ивашки може нека да го направи :prayer:
bulhomes2 - майстор
Огнеупорните са други. Аз говоря за акумулиращи. И тези са огнеупорни, но не само.
stiv1961 - майстор
А бе не знам какви са от акумулиращите печки, но тези тухли които ми дадоха са от леярната на бившия ,,Сърп и чук" и една тухла тежи поне 1,5 пъти повече от тази от акумулираща печка. Имам и 50 бр. от акумулираща печка, но тях мисля да ги ползвам за барбекюто и дъгите/ по- красиви са/. Другото което е, че под пещта ще имам 50 см натрошени керемиди, 20 см смес от обикновен пясък, кварцов пясък, натрошени стъкла и натрошена каменна сол, 10-12 см плоча и 6-7 см огнеупорна тухла. Мислите ли, че не е достатъчно за акумулиране на топлината :?
mladkal - майстор
Сместта от натрошени стъкла, кварцов (и\ или обикновен пясък) заедно с една плоча ( бетонна или пък ред тухли) ти е напълно достатъчна..... За изпичането на един добитък в крехка "детска" възраст, ако ти е нагрята (опалена добре) пещта ти трябват 4-6 часа.... Това, което си заложил ти е екстра и ще ти върши работа....

Недей да се пресилваш! Все пак не правиш доменна пещ. :lol: :-D
stiv1961 - майстор
Застраховка, Младенски. Току виж някой специалист ,,пещостроител" от форума случайно попадне на темата и види какви съм ги забъркал, знаеш ли какъв смях ще падне :-D :-D :-D .
mladkal - майстор
Верно, Стояне..То и аз едно време си прекарах осветлението с 2,5 мм2....та сега поне мога да включвам духалката за малкия към осветленето..:)
Страх лозе пази - казал е народа.

А смеха последно си го направихме за сметка на един такъв пещостроител.... :lol: :finga:
Разпитай Булхоумс2. В неговата пещ, ягнето стана Иекстра :)
bulhomes2 - майстор
То баш за него става въпрос. Имаше няколко бана и все се появяваше, но този път може и по IP да са го баннали.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: