Всички въпроси за вилата.
torbalan - Дървен философ
Не.
Зет ми живее в София и като решиха да ми идват на гости със сестра ми - метна тухлите (и тухлите от там ги взех) и няколко торби шамот в баничарката :)

Само се свържи по телефона с тях, че до колкото помсня имаше някакви драми с работното време...

Всъщност може би от тук пазарувах. Не помня вече :)

Току що говорих с тези от Шамот АД, понеже ми стана любопитен един друг техен продукт... Между другото - питах за огнеупорен бетон. Продават в торби по 20 гилограма. Лев и 66 стотинки за килограм без ДДС :)
Продават на дребно - няма проблеми.

Успех! :)
единак - специалист
Мислех си за варианта с натрошените тухли, може и до там да стигна, ако не успея да намеря огнеупорен бетон в Бургас.
Винкел на става, старото ББК беше така, винкелите доста бързо започват да мърдат. При положение, че ще е точно на вратичката на пещта на ми се иска да има процепи.

Торбалане, мерси за информацията, ще им звънна.
ivanj - специалист
Виж тези са представител на "Шамот" Елин Пелин за Източна България http://eisentraumbg.com/bricks.html
stenmark - специалист
Здравей,тия металните фибри може да ги продават в бетоновите центрове.На много обекти съм виждал когато заливат настилка вместо арматура слагат тия накъсани телчета/фибри/ и наистина става доста здраво.А относно другото ти притеснение и твое успокоение сложи и натрошени тухли.Не се вкарвай в тоя филм с огнеупорен бетон.Навремето имаше един филм с Адриано Челентано в който беше производител на бронебойно стъкло и имаше "тайна съставка"/а тя беше негова плюнка/Аз направих така щурца си над барбекюто:Счупих тухли от сръбските на две,после и споих/зидах/с вароциментов разтвор.След като стегна на земята постелих найлон и направих кофраж за плоча и оставих отвор за камерата която се свързва с комина.Отвора беше малък и имаше чупка уж да се получи димен зъб.Забърках бетон като вътре сложих натрошени тухли и арматура ф6 и сложих споените тухли.След като бетона изсъхна извиках още трима и качихме плочата от горе.Не знам дали съм обяснил добре ,ако имаш въпроси разбира се ще отговоря.

Прикачен файл

Изображ.041.jpg Ето това се получи.
единак - специалист
Разбрах те отлично, мерси. Проблемът е, че щурца над вратата на пещта е този, който ме тормози. Представи си само как гори пещ - точно най-силния пламък ближе там, преди да замине в комина. И така 2-3 часа.
Твоят зъб, онази издатина, която си оставил, когато си лял наред ли си е?

При мен вече няма връщане назад - току що завърших челната част на купола, под която/и над която/ ще се лее бетоня. Демек, с бетон ще е. Обаче влязох в друг филм. Част от тухлите ми втора употреба смърдят на нафта. Усетих се чак накрая, когато вятъра духна към мен, докато рязах с флекса. Баси, ще се отмирише ли, или ще ям яре със специален аромат?

Иванй, точно през тези минах днес последно - отсвириха ме. Вярно, беше рано, но един пич само махна с ръка към куп пакети термоустойчиво лепило и каза, че нямат нищо друго. На опитите ми да го заговоря отвърна с явно раздразнение. Зает ли беше, бързаше ли за някъде, не знам.

За да е ясно какво съм замислил ще сложа снимката, която дръпнах отдавна от темата на Стив.

Прикачен файл

Kamina2.jpg
stenmark - специалист
При мен зъба за сега си е наред,единственото е го щпакловах с термотеракол.Навеждал съм се от любопитство дали е напукал или паднал,но си е о'к.Вметвам че барбекюто не се ползва в момента с дървени въглища,а от жар от изгорени дъски и греди/след грубия строеж има останали бол/.
единак - специалист
Това, че е подложен на пламък от чамови дъски и не е мръднал е добре, дава надежди :-)

Само да допълня, че печенаци не е добре да се правят на жар от такива дъски, заради смолите в дървесината.
VLADO66 - майстор
Чудя се дали не можеш да му сложиш швелер обърнат с п-то нагоре-пълниш го с шамот и зидаш,шамота и зида ще отнемат от температурата пък и профила напр. 120/60 е сериозен като дебелина и устойчивост.
ivanj - специалист
единак , пусни някоя снимка.А това с нафтата мисля че ще береш ядове.
единак - специалист
Търсих, звънях, питах - не, не намерих шамот едра фракция.
Затова натроших малко огнеупорни тухли, като най-големите парченца станаха около 1 см, добавих шамот от онзи, който продават по магазините - в хартиена торба от 20 кг. После цимент, приблизително 1.5:1. И за капак малки нарязани телчета от една мрежа.

Голямо бъркане падна, голямо чудо. Това нещо не ще да поеме водата, стои на буци и е ужасно лепкаво. Консистенция на течен шоколад и до там. Мъчих го още доста и го нахвърлях в кофражчето. В частта над основния отвор си заложих и нормална армировка, ей тъй, за цвят. Не съм убеден, че уплътни както трябва по тесните места, колкото и да бърках и да почуквах.

Имам натрапчивото усещане, че абсолютно нищо няма да стане и ще го събарям. Давам му десетина дни, през които ще вдигна малко комин, за да дърпа и да има натоварване върху бетонните елементи и ще експериментирам.
Така, че някъде към 6 май, докато хората ядат агнета, аз може и да къртя :-)

Тема "BBQ, пещ и огнеупорен бетон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: