Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
rumbaracing написа:
...но имах идеята със сух бетон ...
Забрави.
:partyman:
hidrazin написа:
rumbaracing написа:
...но имах идеята със сух бетон ...
Забрави.
Добре обоснови се защо не. :?:
Аз лично гледах енергото как запълниха една дупка и вече 4 г. не е мръднала. =D>
nv952 - майстор
Аз пък гледах едни такива умници но не от е
нергото а от тия дет редят плочки.По точно ремонтираха няква улица край плажа и правиха "свестен" тротоар с нови плочки.Та от мързел или незнам от кво си бъркаха суха смес цимент и пясък.После слагат смесна между плочките и поливаха с вода.Яд ме е че не снимах тогава ама минавах с колата и имаше задръстване (щото в БГ ако правим ремонт и няма една опашка от 300 метра с коли тва на е ремонт).Скоро не съм минавал но мисля че биват все още но като мине зимата ще проверя да не би да са като парчета лед в във вода.
vlad0 - специалист
Колега, това със сухата смес за фугиране на тротоарни плочки и павета няма алтернатива. Я пробвай да я направиш мокра и тогава да фугираш - нищо няма да стане, само ще умърляш плочките! Но за дупка за кол е абсурд - няма как да полееш отгоре и да хидратираш сместта достатъчно че да стане бетон, пари и труд на вятъра.
bulhomes2 - майстор
Наскоро пробвах нещо подобно и горе-долу се получи. Едва ли ще издържи някакви изпитания, но в случая ми беше необходимо кой знае каква якост. И даже стана по-здраво, отколкото очаквах. Лях си 10-12 основи за дървени колони за навеси. Нямаше как да влезе бетоновоз до тях, а и кофражчетата ми едва ли щяха да устискат на бетона. Взех си полусух от бетоновия възел и докато го насипвах с баките, бащицата ръсеше с маркуча. Очаквах като изсъхне да се рони, но си стои достатъчно монолитно и като го ритам.
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
Взех си полусух от бетоновия възел и ...
...и това няма нищо общо със сухата смес. Дори и полусухата смес трябва да се пребърка, евентуално с малко количество вода.
А на това със сухото фугиране на тротоарни плочки, камък... му викам мангалско фугиране - бързо, мързеливо и също толкова некачествено.

Тема "Ограждане на парцел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: