Добре аз не си представям къде да я излея тая нова плоча. Както е сега върху старата ли, като само бутна остатъците от стената от страната на разширението ли? Струва ми се, че така ще стане вече много тежко ако изсипа още 20см бетон върху съществуващия. Освен това работилницата ще ми се стесни още ако не ползвам съществуващите основи, а поставям гредите върху новата плоча, която ще е по-навътре. А денивелацията, на задната страна в момента има 70-80 см стена, която е като подпорна, зад нея нивото е високо. Какво като излея нова плоча аз пак трябва да слагам гредите на високото зад тая стена, не мога да ги сложа вътре преди нея. Не си го представям наистина.
нед юли 07, 2024 11:49 pmBeTaTesTeR написа: ... Не си го представям наистина.Ами и аз трудно си представям каквото и да било, защото не си разчистил. Защо, изобщо, събори старите стени, след като ще правиш същото?
Имаш ли проблем да разчистиш? Да махнеш тези "стенички"... Това отдолу дали изобщо е железобетонна плоча или просто насипан бетон? Аз бих натрошила, изравнила, боклука подложно и трамбован за основа и отгоре бих ляла бетон. Пояс долу, пояс горе, четири колони... Най-евтин строителен материал,все още, е бетонът. При готова основа, с пояс и колони, стените са пълнеж...