• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
С тия тухли за скародържач губиш полезна площ.Моето огнище то правих като при зидането сложих между тухлите винкел 20/20 на три нива.
gechev - специалист
filmatoplo написа:
Някой може ли да преведе -подправките :? .
Сол, кимьон, черен пипер и кориандър. Кимьона 1 част- кориандър 2 части. Останалото на вкус. Може и загрят на сухо лют пипер. Оставяте сместа 2 дена в хладилник и най важното не я препичайте.
dadko - майстор
VLADO66 написа:
С тия тухли за скародържач губиш полезна площ.Моето огнище то правих като при зидането сложих между тухлите винкел 20/20 на три нива.
За да несе губи тази полезна площ- вариант е да се изреже канал във всяка тухла-с диск за неметал например. Вдига се много прахоляк, ама- става.
По този начин отстоянието на скарата от жарта ще се регулира през една широчина на тухлата.

Прикачен файл

tuhla_canal.JPG

Прикачен файл

bbq_kanali_skara.jpg
MMIel - специалист
gechev написа:
Уникална рецепта, но вместо лой слагайте сланина.http://www.youtube.com/watch?v=qPKXJbDxdO8
Турците имат такова ястие само че се приготвя с агнешко и телешко. Казва се Адана Кебап. Чукнете го в гугъл и се насладете на рецепти :partyman:

По темата: Моята скара е на височина 12-13см (една тухла едничка - права). Разпалвам, разстилам дървени въглища с дебелина 4-5 см и остава около 8 до скарата. В началото, когато скарата е по-силна пека месото, а след тях мятам кюфтетата. С едно зареждане с дървени въглища изпичам скара за около 4 семейства. Скарата е 90см на 60см май беше (не ми се слиза сега да меря), като дългата част е разделена на 2 по 45 см. Бях постнал снимки някъде тук, но точно тогава форума се затри нещо и снимките също. Ще снимам пак. Така и не можах да го довърша за последните 2 години :-D
gechev - специалист
Провокирахте ме. Започвам производство на огнеупорни тухли от полистиролбетон. Така топлината няма да бяга на където си иска, а ще се концентрира върху кифтетата. Енергоспестяващите барбекюта драстично ще намалят изсичането на горите и ще намалят вредните емисии в атмосферата. :lol:
mar4ika - специалист
Здравейте. Да ви покажа и аз какво си спретнах онова лято.

Прикачен файл

P7060428.JPG
mar4ika - специалист
ето още една

Прикачен файл

P7060429.JPG
catpat - специалист
Моята пещ спука по свода. Запалих я 2 дни след зидането, зидах със огнеупорен теракол на "Боро". Не съм я обмазвал с нищо. Какво ще предложите?
jekasus - майстор
Много материал между тухлите, сложи някаква снимка.
zuzo - помощник
пеща първите 3-4 пъти трябва да се пали празна полека и с по слаб огън в началото бавно да се засилва огънят за да не се спука и за да обгори и да не мирише когато поставиш агнето после ,аз я палих 3 пъти
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: