• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 41
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
filmatoplo написа:
Класиката е бетонен :wink: ,легени -не.Какъв проект , на бетон и арматура ли :? -коя фирма .
Измъчи ме. Не мога да си намеря проекта сега... Фирмата е тая - http://www.bspools.com
filmatoplo - майстор
Булхомес ,скъп ли е проекта :? , някой знае ли и колко струва разрешително за строеж на малък басейн с размери 4/6 метра .Веднъж четох в предговора на 1 фирма -че басейн до 100м3 не изисква проекти -ха сега де :? .Ако имах къде да прочета сегашна разпоредба , въпроса е че искам да знам преди да отида да питам официално в общината -защото там са едни завистници и може да ме стопират поради лични убеждения , а не - по закон .Като дойде да строи някой чужд -под масата си взимат своето , на мен като местен няма да дръзнат -и папката ми ще стои да събира прах без резолюция :wink: .
bulhomes2 - майстор
Аз ти казах и на предната страница - проекта не е задължителен, а тази фирма ми направи такъв без да ми иска нищо. Други ми искаха. Разрешителното не знам колко ще излезе, щото още не съм вадил, но не вярвам да е над 300-500 лв.
hidrazin - майстор
За басейн до 100м3 не се изисква разрешително за строеж. (говорим за такива в оградени поземлени имоти). Ако е на по-малко от 3 метра от границата със съдеда, трябва да имаш писменно съгласие от него надлежно заверено. Днес може да си пиете заедно ракията но утре ......
:partyman:
filmatoplo - майстор
За радост -имам отстоянията :) , щом не се изисква разрешително за строеж -тогава да викам на есен багера да копае :) , ако ме спрат -ще кажа че колега от форума ме е посъветвал така .
bulhomes2 - майстор
Не се изисква проект, но се изисква разрешително. Предстои ми да си вадя такова и съм сигурен. Нещата са ми при архитекта и са готови. Дори и за ограда различна от телена се изисква разрешително.
hidrazin - майстор
Опааа... Хич и не казвай за съфорумника щото малко се е обаркал:
За какво не се изисква проект за издаване на разрешение за строеж?

 Външно и вътрешно боядисване на сгради и постройки;
 Подменяне на покривни материали;
 Вътрешни преустройства, при които не се засяга конструкцията на сградата, не се премахват съществуващи зидове, не се изграждат отвори, които засягат конструкцията на сградата, не се променя предназначението на помещенията и натоварванията в тях;
 Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации;
 Текущ ремонт на елементите на техническата инфраструктура, с които не се променят трасетата и техническите характеристики; ремонт на пътища, с който не се променя конструкцията на пътното платно;
 Реставрация и консервация на фасади на сгради – паметници на културата, които не са от световно или национално значение;
 Стопански постройки със селскостопанско предназначение и строежите от допълващо застрояване за отглеждане на домашни животни;
 Монтаж на инсталации, съоръжения и уредби, с изключение на съоръженията с повишена степен на опасност, подлежащи на технически надзор от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор";
 Оранжерии с площ до 200 кв. м;
 Басейни с обем до 100 куб. м в оградени поземлени имоти;
 Подпорни стени с височина до 2 м над нивото на прилежащия в основата им терен, когато не са елемент на транспортни обекти;
 Ремонт на елементите на техническата инфраструктура;
 Огради, градински и паркови елементи с височина до 2,20 м над прилежащия терен;
 Изкопи и насипи с дълбочина или височина до 1 м и с площ до 30 кв. м;
 Пневматични (надуваеми) складове или покрития с площ до 100 кв.м;
 Строежите по чл. 55 от ЗУТ /До реализирането на подробния устройствен план незастроени поземлени имоти могат да се използват за временни открити паркинги, пазари за сергийна търговия, открити обекти за спортни дейности и площадки за игра и други подобни открити обекти въз основа на разрешение за строеж, съответно разрешение за поставяне, при условия и по ред, определени с наредба на общинския съвет./
Моите искренни извинения. Не се изисква проект.
:partyman:
filmatoplo - майстор
Да това -го бях чел , но не го разтълкувах правилно , сега ми стана ясно -иска само разрешително за строеж :wink: .
bulhomes2 - майстор
Ей, не ми вярвате на мен и това е... :partyman:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: