• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 34
Всички въпроси за вилата.
JuliS - специалист
ми ние май сме готови с плана.... :-D Засега...
Като естествено той претърпя промяна... и от замисъл детска се превърна в спалня... Ама като се познавам още кой знае колко пъти ще претърпи корекции до реализацията.
Изображение
Сега с нетърпение чакаме пролетта - март/април за да започваме! :-D
Преходната стая е настоящата зелена дневна. Която ще трябва да смени предназначението си , защото става първо излишна, второ преходна. За сега решението е да се превърне в трапезария... но естествено и това не е последен вариант на предназначението и! Сегашната спалня+детска = самостоятелна детска стая
JuliS - специалист
Честита Ви пролет... Ей най накрая дойде, като се има в предвид гадното мартенско време... да се надяваме че Април ще бъде слънчев, топъл и без ветрове. Че последните ни взеха акъла... Но след като покрива удържа на тия ураганни ветрове - да знаете - добри строите сме! :-D
сега...
започнахме с двора, лека по лека, да ограждаме и облагородяваме. Трудно естествено.. но ще стане - лек-полек
Тази събота и неделя решихме от старото "ложе" на басейна/ той вече ще е в новият двор/ да направим цветно петно.
Естествено с подръчни материали...
Сигурно помните оградките на барбекюто на бунгалото???? Те станаха един вид подпорна ограда.
Естествено...видът им е ни мил-ни драг... но ще търпят цветна корекция, стига да избера цветът :-D
Подвластна на нетърпение и емоция... стигнах и до Търново , до Практикер, където се сдобихме с "гьол" :-D т.е. с малко градинско езеро... и ... се започна преустройството. Но трябваше да укрепим и странично, затова се огледахме и след като преброихме едни стари, ама много стари тухли единички - решихме че точно те ни трябват .
Направихме 2 каменни цветарника - които даже насипахме с пръст. посяхме няколко храста, но тия дни ще ходим на мисия - цветя за разсаждане :-D Макар че в импровизираният алпинеум, наръсих 5-6 пакетчета семки - ниски цветя.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
stiv1961 - майстор
Вратата ме кефи :) , продължавайте в същия дух :supz:
JuliS - специалист
Вратата я гради свекър ми... и малко му избяга...ама айде нЕма да търсим кусури :-D а самата врата я прави мъжът ми, понеже много скъпи кованите врати... и така..
stenmark - специалист
Tази врата ме заинтригува.Колоните от тухлите единички,вътре има ли някакъв профил.Защото ми се струва,че би било слабо да държи тежка врата,каквато е от ковано желязо.Ако е възможно би ли споделила направата и.
JuliS - специалист
вратата не е кована, тя е имитация само... Направена е от квадратен профил. По рисунка естествено - на ръка :-D Отгоре пиките ги купихме от един склад както и 2та орнамента в средата. Боядисана е с Протекта 3 в 1 , като оставихме пиките за ги направим златни... затова те не са боядисани. Сега се чудя как за толкова малко...да купя златна протекта :?
Първата стъпка е основата на вратата. Двете основи странични са свързани посредством мост. Т.е. Бетона който отляхме в земята е на "П" Самата вертикална конструкция е с арматура. Тухлите са единички , но от тези които не правят квадрат. Как го обасних само... 2 широчини не правят една дължина. С средата се образува дупка и там сме с арматура 2 х 10 мм , горе в извивката сме промушили 4 х 6мм в отворите на самите тухли. Обяснявам го точно като наблюдател - извинете за нетехническото обяснение Иначе кривината е в кофража горе който направихме за самата арка. Свекър ми я направи от фазер и тя леко поддаде в единият край. Вероятно на мен ми се набива главно на очи...ама ще го преживеем.
mumar - специалист
Джулс, спрей за джанти златен нямаш ли?
Ако имаш, но е бизцветен, знаеш как да ги направиш златни :) и после със спрея :?
JuliS - специалист
ми имам разбира се :-D как беше...малко акъл ама да ти дойде навреме. Мерси за "побутването"
JuliS - специалист
[/img]
Изображение
Изображение
Изображение

Малко сутрешни снимки... за 10 дни да видите проманата...
В гьола гордо се кипри саксия с водна лилия :-D а храстчетата имат вече мънички листенца
JuliS - специалист
Здравейте,
вече с гордост мога да ви покажа завършеният ни втори обект- дневната на мястото на бунгалото.
Тръпнев вече в очакване на проект номер 3 - спалня в синьо :-D
Изображение
Съединяването на ската с основната сграда не е готово - в смисъл козметично неготово е. Тази събота сме му предвидили оформяне и разкрасяване. Но не се сдържах :-D
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 34

Тема "Вече не питам за бунгало - а за нещо повече!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: