• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 34
Всички въпроси за вилата.
JuliS - специалист
Алекче, благодаря за помощта.
Довечера ще седна да дам точни размери.
Относно бетонната плоча...да наясно сме - затова избрахме гредоред , а не плоча.
Но повече довечера.
долната част външен размер 3х4м височина на помещението до трегер 2,30м - това е груб размер обаче. Ще мерна с точност и ще кажа
JuliS - специалист
аз немога да стигна до компютър, подгони ме службата след отпуската
ние сме вече на някакво ниво, слагам снимка обаче преди последните корекции.
Вече има колони, оформящи коридора и е накована основа м/у гредите - дъски от палети :-D
на снимката го няма това, но идеята се схваща.
това е от преди седмица,там още няма нито греди нито колони
http://media.snimka.bg/3991/014236808.jpg
http://media.snimka.bg/3991/014236805.jpg
това е визуализацията на идеята - засега, че ние всичко променяме в движение :-D
http://media.snimka.bg/4030/014315089.jpg
bambam2k - специалист
Браво!
Направо ви завиждам за смелоста и продуктивността.

До къде стигнахте вече?

И аз си мисля за нещо такова.
Моя парцел е по тясен с 10 м лице и 75 м дължина с едно такова ( като първото бунгало :lol: ). Изглежда здраво и го постегнахме и не ми се разваля но е крайно не достатъчно.

Не разбрах за основи какво направихте?
Ако е само една плоча, без основи няма ли да се пропука от тежеста на сградата?

Някви цени от сметката по стройтелните дейности, ако може да споделиш за насока ще съм доста благодарен?

материлите,
размерите на сградата

С разрешителните как минахте?
Узаконяването измислихте ли как ще стане, утре да не изникне някой недоволен съсед ?
Гледам че нямате и 3 м от съседите отстояние, това да ли ще е проблем

За тоалетната правихте ли септична яма?

УСПЕХ в довършването!
Много ме вдъхновихте
Благодаря :)
JuliS - специалист
Ей ме - на :-D появих се.
За съжаление не стигнахме до по далеч...удари ни кризата... Направихме едни колони, сложихме греди и наковахме първите дъски основните към покривният етаж.
Но естествено и проекта претърпя промени...щото като го обмислиш по добре - идеите са по рационални.

Ето го и него- зазимен и довършен :-D
http://media.snimka.bg/5526/017306513.jpg

Отговарям сега по ред:

За основите - отляхме основи разбира се - 40см и 4 колони.+ още 3 колони за коридорната част , които също държат покривната конструкция. Като стъпката под колоните е 70см.
За тоалетната- да направихме септична яма още в началото
с тухли единички с дупките странично. Отляхме пояс. Отдоло ги подсигурихмес малко бетон.
Озаконяването - ще е...щменди капели... имаме в планът немасивна постройка... някак ще я озаконавяме. Нямаме 3м от комшията...но и той няма от нас... затова мислим че нещата просто ще си останат така... истината е обаче че комшията / няма живеещи там/ няма излас на път, което прави възможността за продаване на парцела нулева...и единствен възможен купувач - ние. Та така... :-D планови си правим някакви....
Есента успяхме да прокопаем и водата.
Сега е зима..но вече си купихме греди за покрива, секция , теракот и ламинат... ей така по мъничко да си помагаме. Чакаме с нетърпение пролетта за да започнем да творим :-D
Последна промяна от JuliS на нед фев 07, 2010 7:41 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
:) Браво на усърдието ви и въпреки всичко може би по-бавно съм сигурен че ще стигнете до края пък и така човек се радва повече на създаденото от умът и ръцете :2thumbs:
JuliS - специалист
аз ...си ви осведомявам периодически... :-D бавно бавно.
В петък от ВиК ни вързаха водата. Сложиха водомер и вече имаме дворна чешма. Сега ще е много по лесно като водата е от чешмата а не от дъждовни резервояри и бидони.
изкопахме основите на кухнята банята и вц и ги отляхме.
Купихме тухли естествено... и започваме градежа на горепосочените помещения.
като стигнем до колоните - пак ще пиша!!! :-D :-D
BoBo72 - специалист
Сори , за думите!!!
Ако искаш да пре...ш някой, дай му пари.
После му гледай сеира.
Щом ти харесва даввай,интересно е . :-D :-D :-D :-D :-D
JuliS - специалист
BoBo72 написа:
Сори , за думите!!!
Ако искаш да пре...ш някой, дай му пари.
После му гледай сеира.

Щом ти харесва даввай,интересно е . :-D :-D :-D :-D :-D
Нещо не схванах.... но ще го приема като , че си объркал темите....
Със всичко друго разполагаме , ама не и с пари...затова се блъскаме самички... а дали ни харесва-разбира се! Върни се в началото на темата - дата и вид и сам реши...ако не ни харесваше щяхме ли да се мъчим толкова време????
alekghe - специалист
аз ...си ви осведомявам периодически... Very Happy бавно бавно.
В петък от ВиК ни вързаха водата. Сложиха водомер и вече имаме дворна чешма. Сега ще е много по лесно като водата е от чешмата а не от дъждовни резервояри и бидони.
изкопахме основите на кухнята банята и вц и ги отляхме.
Купихме тухли естествено... и започваме градежа на горепосочените помещения.
като стигнем до колоните - пак ще пиша!!!

Браво!!!Когато човек сам започне да строи нещо и успее да го види завършено удовлетворението е огромно.Сам съм го преживял и усещането е страхотно.Така че УСПЕХ!! =D>
JuliS - специалист
alekghe написа:
Браво!!!Когато човек сам започне да строи нещо и успее да го види завършено удовлетворението е огромно.Сам съм го преживял и усещането е страхотно.Така че УСПЕХ!! =D>
БЛАГОДАРЯ!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 34

Тема "Вече не питам за бунгало - а за нещо повече!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: