• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всички въпроси за вилата.
complast - специалист
За комина не се кахъри.повечето селски фурни нямат.На повечето
готови барбекюта комина е 1.5м над плота.
pavkatay - майстор
NeoBoss написа:
........
направил съм го така защо то съм ползвал готови полу гръгогове от оогнеоперни тухли които бяха с такава дебелина;)
.........
това не го разбрах:?
NeoBoss - специалист
виалта е до карлово и единственото място където можех да намеря такива тухли на времето беше топливо а там имаха готови обли тухли за направта на фурни (така се водиха) бяха пот формата на дъга и тяхната дебелина е колкото най късата страна на нормална тухла.
готовите бомбета къде ги продават също са с такава дебелина и няколко хора съм чувал че са доволни, такаче не е задължително да са надебело
solo5 - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Фани та си купи едно барбекю от тия циментовите, от най-ефтините. До него изкопай един трап, сложи вътре джанта от камион и си намери диск от дискова брана с подходящ размер за капак. И ако си намериш и изрязвана тор от някоя кошара ще ме споменаваш дълго.
такова ли?

Изображение
vipltd - специалист
Няколко решения без много разходи;

Прикачен файл

avtomatika.jpg
avtomatika.jpg (160.39 KиБ) Видяна 12000 пъти
vipltd - специалист
Още

Прикачен файл

peşt2.jpg
peşt2.jpg (83.03 KиБ) Видяна 10908 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
solo5 написа:
Илиян Илиев™ написа:
Фани та си купи едно барбекю от тия циментовите, от най-ефтините. До него изкопай един трап, сложи вътре джанта от камион и си намери диск от дискова брана с подходящ размер за капак. И ако си намериш и изрязвана тор от някоя кошара ще ме споменаваш дълго.
такова ли?

Изображение
Ми те такова. Даже без комина пак е идеално барбекю. И до него трап с джанта вместо фурна и те така.
единак - специалист
Док, ще го мяташ ли утре?
Joruel - напреднал
Пичове,
как се прави този вариант от снимката дето е върху наредената основа от камъни? Това отгоре кирпич ли е? Много готино изглежда!
NeoBoss - специалист
да керпич е

прависе като се натрупа върху камъните една "пирамидка пясък" след което върху тая пирамитка се наслагва глината до нужната дебелина като засъхне глината пясъка се обира през отвора и готово, но трудно ще опече пвоече от 5 агнета
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Ще зидкам дворно BBQ с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: