Всички въпроси за вилата.
BARD - специалист
svetliopi44 написа:
Да отцепва ако изпуснеш момента ,,, гипса да дръпне.
Приятелю "отцепва "защото при два еднакво разбъркани гипса/чист натурален гипс без добавки/ първият слой дори и още влажен издърпва много бързо влагата от втория дори и в момента на нанасянето му.
BARD - специалист
masterval написа:
Работя с много корава германска неръждавейка. Така изправям стените вместо с мека маламашка да вървя по бабуните!
:partyman:
svetliopi44 - Чирак...
BARD написа:
svetliopi44 написа:
Приятелю "отцепва "защото при два еднакво разбъркани гипса/чист натурален гипс без добавки/ първият слой дори и още влажен издърпва много бързо влагата от втория дори и в момента на нанасянето му.
По- горе съм писъл че първо правя шпиц( гипс- Ц-200) естествен може и друг по-желание , но е задължително да има.
Аз никога не правя цяла стена и после да я финсвам.
Уважавам мнениет ти , знам че си майстор, н моляте уважи и ти моя метод...
Както казах по-горе да го прави всеки кой както може ... само да не е слаб и пресечен. :partyman:

п.п Влагата се издърпва кгато вече гипса е влезнал в реакция (грее) , това означава че си изпуснал момента.
BARD - специалист
svetliopi44 написа:
BARD написа:
svetliopi44 написа:
По- горе съм писъл че първо правя шпиц( гипс- Ц-200) естествен може и друг по-желание , но е задължително да има.
Както казах по-горе да го прави всеки кой както може ... само да не е слаб и пресечен. :partyman:

п.п Влагата се издърпва кгато вече гипса е влезнал в реакция (грее) , това означава че си изпуснал момента.
Уважавам метода ти :partyman:
Бат Иво - специалист
svetliopi44 написа:
BARD написа:
svetliopi44 написа:

Байко нещо не са така нещата ама аре . Няма да споря нали съм от Видин (родината на гипса) М/то хим.реакцията почва още в коша мойто момче ясно ми е колко ти е силен гипса тогава щом на стената го чакаш да реагира.
svetliopi44 - Чирак...
Бат Иво написа:
М/то хим.реакцията почва още в коша мойто момче ясно ми е колко ти е силен гипса тогава щом на стената го чакаш да реагира.
Па не си в час ама аре . Байко.
Бат Иво - специалист
VLADO66 написа:
Виe двaмaтa тaковa съотношeниe гипс-водa зaбъркaхтe чe нe e истинa.Чaкaм с интeрeс дaли някой имa инфо кaкво слaгaт производитeлитe в гипсa зa дa нaпрaвят лeпило и шпaкловкa.
Днес питах един испанец по твоя въпрос,защото и тук има бавно стягащ гипс.Значи тук не слагат нищо а го правят с технологията на изпичане.Т.е. силният гипс се пече 3 часа и там незнам под ква темп., а този бавно стягащият се пече 1 -1-5 часа и така получавайки по малко калории стяга по бавно.За България не знам още нач.на 2003 г .излязох от там та нямаше разпространени бавни гипсове.Не че като има ще си купя де.Това лято си шпакловах на къщата с обикновен кошавски-строителен гипс. :partyman:

Тема "Съотношение гипс/вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: