Всички въпроси за вилата.
Krass - майстор
Казакови по никакъв начин не могат да помогнат. Те използват помпата, за да вкарат през тръбите на сондата разтвор от бентонит и хидратна вар. Разтворът тръгва от пробиващата глава нагоре и отнася раздробената скала. В малъл трап се утаяват седиментите и в другия край помпата засмуква без частиците. Ако имаш познати във ВИК могат да ти помогнат. Имат много мощни трифазни дренажни помпи, които захранват от собствен генератор.Другият вариант е с еърлифт.
hidrazin - майстор
Те това за стандартните сондажи. Мисля че имаха и такива големи помпи за едри частици. ВиК-то наистина могат да помогнат ама си мисля че жив ще го одерат. :lol:
:partyman:
Krass - майстор
Мисля че имаха и такива големи помпи за едри частици.
Нямат бе, чистят с еърлифт. Тръби 1 1/4 (май) и як компресор. Поне при мен беше така.
P.S. Всъщност те дават всякакви инструменти под наем.
hidrazin - майстор
Ся ш мъ караш им звънъ. :lol: Ами звъннах на Георги. Наистина нямат. Каза че за такъв сондаж с тиня да се вземе едно руско БИБО.
Пускаш вътре и я разкарваш насам-натам да изсмуче колкото може. Тамън казва ще го поочисти и ще свърши курса. За по-голям сондаж може и две за заминат. :shock: Ама за 50-тина лева на помпа какво да я мислиш. :-D
ArturDent - Почти Безобиден
stefanbg написа:
До кладенеца има резервоар, който не съм го мерил, но май има 3-4 куб.м.
А ти сметка за кладенеца направи ли? При 3 м диаметър и ако имаш само 1 м вода... са седем кубика
С тоя диаметър и две педи вода да имаш...
hidrazin - майстор
Ами той човека е ударил джакпота ама още не знае. :-D Като знам други хора какви мъки изкарват и какви пари дават ...
Да му имам проблема. Ако ми е в двора със супената лъжица ще го изчистя. :prayer:
Чаро - Акълия
Няма да стане с еърлифт като гледам.
И с руско бибо няма да стане- то би помогнало за сондаж ф200-300мм, за 3м бунар само ще го размъти :lol:
Може да опиташ с желонка и макара, но хамалогията е голяма, а резултата няма да е както този с помпата от по-горните линкове на хидразин. Тези помпи са за профи употреба и цената им е :evil: , аз лично бих взел една дренажна италианка правена в Китай без нож за има няма 200 лв съобразена с дълбочините.
Има такива, които помпат мръсни течности с твърди частици до 30мм...
Последна промяна от Чаро на нед фев 24, 2013 7:33 pm, променено общо 1 път.
stefanbg - специалист
Чаро написа:
Няма да стане с еърлифт като гледам.
И с руско бибо няма да стане- то би помогнало за сондаж ф200-300мм, за 3м бунар само ще го размъти :lol:
Може да опиташ с желонка и макара, но хамалогията е голяма, а резултата няма да е както този с помпата от по-горните линкове на хидразин. Тези помпи са за профи употреба и цената им е :evil: , аз лично бих взел една дренажна китайка без нож за има няма 200 лв съобразена с дълбочините.
Има такива, които помпат мръсни течности с твърди частици до 30мм...
Тези дренажните на са ли за малък напор.
Чаро - Акълия
Принципно са с малък напор, но съм срещал и 14-18м, което мисля ще ти свърши работа.
Разтърси, но първо премери за да знаеш какво търсиш :)

Тема "Почистване и обезопасяване на кладенец в Ловешки регион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: