Всички въпроси за вилата.
kalin72 - майстор
Габи, поставянето им по друг начин, освен както трябва, е компромис, и ако не ви хареса крайния резултат, сори :) Явно сте ги взели много евтино плочите, за да не желаеш да се разделиш с тях :-D
Gabito_7 - напреднал
Напротив, не бих казала, че сме ги взели много евтино (малко по- евтино от колкото са в магазина, но за нас си е доста скъпо). Точно за това не успяхме да вземем и крачета. Наясно съм, че е компромис (аз предпочитам все още да вярвам, че е алтернатива), но в крайна сметка си мисля, че няма невъзможни неща и все някак ще го измислим и ще стане добре. Обещавам да се похваля с крайния резултат, но няма да е скоро (поне месец и половина) :-D .
kalin72 - майстор
Абе че не е алтрнатива, не е, ама желая ви успех :)
Що не говорите с човека, дет ви ги е пробутал, да си ги вземе обратно?
Gabito_7 - напреднал
Честно ли ? Защото наистина много ми харесват :ops:
Ще ги преборя аз тях [-( Наясно съм, че ще се мъчим известно време, но аз не се отказвам лесно [-X

:prayer: Благодаря на всички, които се включиха и си запазвам правото да питам пак при нужда :wink:
kalin72 - майстор
Айде, и да пишеш и снимаш какво сте направили :)
colyo - специалист
При нас в операторната бяхме с такива плочи и се мокреха по 3 пъти на ден и за 14 години не се изметнаха. 20-ина човека постоянно щъкахме вътре. При нужда ги махахме с "вакуумни лапи". Според мен ги постави така, че да дишат и да се изпарява влагата, която така или иначе ще се просмуква отдолу.
8180 - майстор
colyo написа:
Според мен ги постави така, че да дишат и да се изпарява влагата, която така или иначе ще се просмуква отдолу.
Всъщност това е доста важно да се огледа. Във варианта на дамата ще доста различно положението - евентуална влага ще си е плътно до плочите.
ZEDYCUS - майстор
Влага да се просмуква от пода ще е трудно, отдолу има слой алуминиево фолио, а горе покритието е от 1мм гетинакс, затова толкова трудно се режат със зеге. :-D Ще трябва някое Спарки ТК70 от промоциите и един диск за изхвърляне след рязането. На вилата имам 4-5 такива платна и ги използвам за маса при заваряване. Седят на открито под навес вече около 10 години и съвсем леко са се раздули от влага покрай канта.
За фугиране си мисля със силикон под нивото на плоскоста ще стане и да се изреже избилото след засъхване с длето или ножче. За почистване на силикон от плотове и плоскости използвам едно острие от твърдосплавна ножовка заточено като длето. Не драска върху ламината при правилно заточване.

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (18.51 KиБ) Видяна 3298 пъти
Gabito_7 - напреднал
ZEDYCUS, аз също си мисля, че трудно ще просмуква влага, пък и в края от към стените няма да се уплътняват със силикон, а ще има первазчета. Иначе производствено им дават 25 години гаранция и до 50 години живот в обществени сгради, което ме навява на мисълта, че в къща би трябвало да дочакат внуци :-D . Точно така си го представям както си го нарисувал. Надявам се да стане. А относно рязането - в крайна сметка, ако не се справим ние, съседа ще удари рамо :partyman: (дърводелец е)- надявам се, че има необходимите машини \:D/ .
ZEDYCUS - майстор
Трябва да помислиш и за плоскостите, които ще режеш, как да защитиш от влагата. Или с ново кантиране или със силикон да ги предпазиш. :partyman:

Тема "Как да захвана платна за двоен под без конструкция ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: