Всички въпроси за вилата.
tinalex - специалист
batence81 написа:
Не ми спами по темата, мислех, че имаш познания в областа, сондата дупчи на единственото възможно място, където можеше да застане камиона в двора и дори да са 6 литра за 5 минути - си е успешен сондаж, който може и да увеличи дебита си, все пак от миналата година малко валя. А ти наистина ли мислиш че кубик вода на ден за вилно място е малко, ти да не си на 14 години? Колко вода ползваш на ден в Казанлък, да не си автомивка че да не спираш крана?
Колега, не се дразни-просто си правят майтап . Аз пълня шахта с бибото от сондажа.С тример за осветение съм го регулирал на минимална мощност да не вибрира прекалено и основно да не може да работи на сухо ако свърши водата.През механичен таймер се включва по 15 минути на час или два. Имам маък дебит,не всички сондажи са дашни на дебит.Ако няма да поливаш оризище ил да пълниш басейн,ще ти стига водата.Просто го точи редовно да се изчисти.Успех.
batence81 - специалист
Мерси на Тиналекс, не се засягам, а се дразня, че форума е направисам, а не похвалисам. Вместо да се появят мнения, как да усвоя повече вода и да направя сондата успешна като я отпуша максимално, аз получавам хвалебствия за успешни сондажи по 2 литра в секунда, което мен изобщо не засяга. Водата е на вилно място и досега само с каптажната пълнех басейн 7-8 кубика, 75 лози, 20-тина дървета, домати, краставици, тиквички, малини, ягоди, магданоз, лук, имаше и за чинии и за душ вода. Сондата я бих, както казах на почти единтвеното възможно място в двора и съм доволен, че има вода, колкото и да е тя. Тя ми е необходима в уикендите на горещите месеци, когато след като са всички там на мен ми пресъхва каптажната, а и няма налягане, защото съм последен на каптажа.
angel_ov - специалист
Възможно ли е на вече направен кладенец с дълбочина 12м. с Ф70 см. да се направи сондаж още по на дълбоко?
Края на лятото пресъхва, или поне така беше миналата година. Сега го черпя уж да се разработи, че не е бил ползван двадеситина години.
hidrazin - майстор
batence81 написа:
...Вместо да се появят мнения, как да усвоя повече вода и да направя сондата успешна като я отпуша максимално, аз получавам хвалебствия за успешни сондажи ...
Чакай сега, нали смяташе темата за приключена? И това дето си го написал съвсем не е така. Не обвинявай тези, дето си направиха труда да ти отговарят.
Никой не се е хвалил а просто ти се посочиха примерни дебити за да направиш сравнение. Още повече че ТИ САМ попита !!!
batence81 написа:
Колко вода ползваш на ден в Казанлък, да не си автомивка че да не спираш крана?
А това че не получаваш отговорите такива, каквито искаш да бъдат - хич не ми пука. Отговорите са такива каквито трябва да бъдат - истината.
Както е истина че с вибрационната помпа имаш реален шанс да си задъниш съвсем и без това сухия сондаж.
Ама като не вярваш, то много трудно да намериш в нета и други мнения. За съжаление пак са същите:
http://forum.imoti.net/read.php?17,48280,141520
http://www.offroad-bulgaria.com/showthr ... 85&page=12
И даже от форума:
Моля за съвет за потопяема помпа и генератор към нея
Проблем, нов сондаж , няма дебит
Ако не ти харесват отговорите - потърси още в нета. Може пък да намериш такива дето ще те устроят. :shock:
:partyman:
batence81 - специалист
Аз съм ти благодарен за предупреждението и единствено те попитах да разясниш как бибото вреди, това е.
VLADO66 - майстор
Вибрационното бибо вреди защото при работата си се опира в стените на сондажа и им предва вибрациите,вследствие на което малките частици които са зад филца на сондажа преминават през него и влизат в тръбата,след което или се изпомпват или затапват или задънват сондажа.Ако сондажа не се задъни и бибото успява за работи,лека полека се отнема земна маса около сондажа,образуват се каверни и в един момент сондажната тръба губи устойчивост и под тежината на пластовете се изкривява и смачква-туто ла финито.Тъй като сонзажа ти е ф 140 помисли дали не можеш за направиш така че бибото да не опира в стените на сондажа.
hidrazin - майстор
batence81 написа:
Аз съм ти благодарен за предупреждението и единствено те попитах да разясниш как бибото вреди, това е.
Още на първа страница:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 19#p592026
Никой тук няма да ти даде нарочно грешен или подвеждащ съвет. няколко човека го казаха че не е препоръчително.
Разбира се може и да имаш късмет и нищо такова да не се случи в зависимост от структурата в дълбочина, ама заслужава ли си риска?
Пак успех и дано да замяза на истински сондаж с приемлив дебит!
:partyman:
Krass - майстор
Конкретен съвет- "Еърлифт". Здрав компресор и непрекъсната работа една седмица. Може и с винтова помпа особено ако е чужда, но ще ти трябва защита от долно ниво. Затова е по-добре еърлифт.
batence81 - специалист
Нямам възможност в момента да дам пари за временни варианти, обещаха ми тия дни обикновена помпа (невибрационна). В този ред мисли, може ли нещо да съм направил вече на сондажа, ако съм пускал бибото 6 пъти досега?
barborino - специалист
batence81 написа:
Нямам възможност в момента да дам пари за временни варианти, обещаха ми тия дни обикновена помпа (невибрационна). В този ред мисли, може ли нещо да съм направил вече на сондажа, ако съм пускал бибото 6 пъти досега?
Не. :)

Тема "Какво ми е нужно за хидрофорна система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: