Всички въпроси за вилата.
пон апр 21, 2025 9:17 pmMamaMy написа:
:-#
Мир и Любов!
Не го писах да изглежда язвително.

Темата ме подсети, че мога да ползвам тези съвременни благинки.
Разбивах замазка, за да ремонтирам канализация. Външно е, а освен това ще се тъпче и от автомобил. Освен яка армировка, ще трябват и от подправките на Гроздев.
Инак, ако не беше станало дума, щях да си го отлея както си знам.
Grozdev - специалист
:) :)
Върнахте ме едни 10-12г назад в времето.
Сетих се че като правих проби с бетон някъде и по назад,,...,, сложих един пресно за бъркан бетон в камерата на лабораторията,
На - 15°с уж,,, а 7 дни бе стоял на - 20°с!!
Стествено с добавка против замръзване
(Тогава внасях руски такива!!) сега абсурд.. :?.. И ии извадих пробата замръзнала като
Сладолед ескимо... :lol:
СТОЯ на плюс темпр.до 28 ден (Тва по дебелите книги). И след теста за Якост
Класа си излезе.. Бях потресен тогава
Не вярвах изобщо.. :lol:
Най големия ВРАГ на Бетоните са тъй наречените хлориди.. ( солени и киселинни среди.) Те развалят "циментови камък" в сместа и всички са виждали ронливи бетони и Замазки..!
Водоплътноста на сместа, определено намалява агресията на тези агресори,, както
И УВЕЛИЧАВА обемно то тегло респективно
Якостта на натиск и водо проницаемост.
ОТ там и МРАЗО устойчивост.
Макар че за последното се ползват въздуховъвличащи добавки,, които
Противоречат на горното. :?
Повечето сте виждали бетон или бет. Плочки
Които зимата са ръсени обилно със Сол да се размразят,, в последствие изронени и можеш ги изметеш на съставни части!?
А ако ги полееш с киселина,, ефекта е още
По силен.! :)

Когато веднъж реших да тествам една Бетонова смес (( моя рецепта, Бе за бетонови плочки.! ) колко ще издържи в киселинен разтвор /доста концентриран / и началник лабораторията ми каза - " такива тестове няма по стандарт.!!!,, аз го държах седмица!
До пробата имаше и друга от възела.
(клас В - 20) май,,..!
Резултата го помня и до днес.
Моят бе без видими щети,, а конвенционалния от бет възел,, се разпадна
На съставните си.. Чакъл пясък.. :lol:

Тва са спомени от шантавите ми времена :)
Добавките с които работех тогава, ги няма отдавна..
Желая успех на всички Строители.
Вече рядко влизам тук.
MamaMy - майстор
Едно време имахме завод 1-ви май. Произвеждаха кашпи, каменинови тръби, керамични тротоарни плочки и разни други глинени чудеса. Произвеждаха и специални киселинно устойчиви тротоарни плочки. Защо и как не ми е известно, но в един автосервиз застлан с такива не са мръднали от 40 години. завода го няма от 35 :-D
bigdragon - майстор
Сулфатоустойчив цимент...
Сулфатоустойчив шлаков цимент -...Продуктът е предназначен за изготвяне на бетонни и стоманобетонни конструкции на хидротехнически съоръжения, работещи в условията на сулфатна агресия, на периодично замразяване и размразяване или овлажняване и изсъхване. Препоръчва се за бетони, предназначени за напорни и безнапорни съоръжения при различна степен на филтрация на почвата и агресивност на течната среда.
Сулфатната деградация на циментов камък

И още:viewtopic.php?f=58&t=73663
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря на всички за мненията и предложенията! Научих нови неща за този онтересен продукт - бетонът.
Доавката е осигурена, на СИКА вискоедикаквоси, инертните м-ли и цимента ще осигурявам на порции, че както по-нагоре писах, пътеките ще се изливат на модули, покрай и когато има прозорец от другата работа по къра.
Уточняващ въпрос - има ли смисъл от геотекстил под бетонните пътеки? Площта не е голяма, така че ако си заслужава бих отделил някой лев.
ivanovbg - майстор
По добре найлон. Служи и за хидроизолация.
gogo7777 - майстор
чет апр 24, 2025 4:46 pmSvetoslavoff1 написа:

Уточняващ въпрос - има ли смисъл от геотекстил под бетонните пътеки? Площта не е голяма, така че ако си заслужава бих отделил някой лев.
Няма абсолютно никакъв смисъл.
:drinkers:
chapara - майстор
Слагай и не се занасяй. Геотекстил и от горе армиран наелон, за парници. Не жали парѝ, те са да се трошат, а и няма да съжаляваш.
gogo7777 - майстор
Абе Вие ще опаковате Земята в безмислени "изолации"
Да тури геотекстил и найлон под целия двор.....ей така да има за "изолация" :lol: :lol: :lol:
чет апр 24, 2025 4:46 pmSvetoslavoff1 написа:
...има ли смисъл от геотекстил под бетонните пътеки?
Само персийския не подлагай!
Скоро къртих обикновена замазка. Впрочем, тя си беше изкъртена. Дебели коренища от близко дърво я баха надигнали.

Тема "добавка за водоплътност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: