• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 41
Всички въпроси за вилата.
jekasus - майстор
filmatoplo написа:
Здравей , да много неща ще ми спести този филтър -тръби и други, честно не съм виждал от близо как работи .Цените им май са високи на тези устройства , не ми е ясно и как почиства дъното това нещо :? :) .Този басейн на който си -твой ли е , или поне имал ли си наблюдение как се борави с филтъра.Къде мога да ги погледна -къде се продават .
http://www.desjoyaux.eu/ Тези можеш да питаш за цена http://www.ivsipool.eu/index.php?etc=co ... 1&skMID=41
Дъното се чисти по същия начин, както и другите басейни, има си четка, кепче и "прахосмукачка". Закача се на филтъра. Иначе идва един човек за подръжка, май един път на седмица :?
filmatoplo - майстор
Благодаря.Колко ли струва модела - Р11 . :? .До 2,500 -3000 лв бих се навил , ако е по скъп -идва на цената на другите джаджи ,филтърно , скимери,дюзи,филтър,помпа ,тръби :wink: .С моноблока май няма как да филтрирам едновременно голям и детски басейн :? .
jekasus - майстор
Тук вече не мога да ти помогна. Всички тия джужавки за басейни са скъпи, една тъпа подводна лампа - 200лв. :?
failure - специалист
crez написа:
Мисля да направя басейн 6/3/1.8/1.2м.вкопан от тези блокчета http://www.detelina-prima.com/wp-conten ... 6/blok.jpg р/ри 50/20/20. Под от бетон, 2 от сраниците с наклон изравнени с бетон до 1.2 м. след това зидария от блокчетата с арматура оставена от основата в отворите, след това запълване с бетон на отворите и отгоре 20 см бетонов пояс. Хидроизолация от двете страни на блакчетата и стъклокерамика. По груби сметки ще струва следното: 180 бр.блокчета х 1.7 лв. с транспорт = 306 лв.
7м3 бетон х 150 лв.= 1050 лв., арматура 150 лв., лепило 150 лв., плочки 45 м2 х 12 лв.= 540 лв. тръби, и други допълнителни приспособления 500 лв.(без пречиствателната станция) хидроизолация 800 лв. или общо 3 496 лв. Чакам да прочета мнения по моята инициатива. Ще се получи ли, или да се откажа от този начин.
Не съм спец по басейните, но си мисля че ще е по-добре да го направиш кръгъл - така и така ще зидаш и пълниш с бетон. Идеята е да се получи само един вътрешен ъгъл - този с пода.
filmatoplo - майстор
Нямам им вяра аз на тези блокчета :? ще се спукат нейде и край :wink: .
hidrazin - майстор
И правилно им нямаш вяра. Да не говоря какво е пък и качеството им у нас. Преди два месеца правих инсталация
на една вила. Да не нося стълба взех едно блокче да стъпя на него - резултатът за малко щеше да е пребиване.
Добре че съм бърз в краката. :-D После ги ползвах за пълнеж при монтажа на конзолите, като си чупех парчета от
блокчетата с ръце !!! При по-внимателно разглеждане видях, че са направени от баластра със съвсем пестеливо използване
на циментов разтвор - колкото да не се разпаднат при транспорта. В едно такова блокче наливах после вода за проба.
Тече като лейка! :shock:
Басейн се лее без прекъсване на основа и стени с двойна арматура. Гледах как правят един така. На ъглите долу вертикалната
арматура беше навита като пружина, за да се противопоставя на натиска на водата. Е, поне така ми казаха де, но леенето беше
без прекъсване.
:partyman:
filmatoplo - майстор
Как точно се лее бетон без прекъсване :? имам предвид в басейн пода-стените .
bulhomes2 - майстор
Много интересен метод. Нещо ми изплува "торкетиране" и "торкет бетон", който се ползва при тунелопробивните машини. Тук обаче още не съм виждал фирма да работи с такъв "пулверизатор".
VLADO66 - майстор
Има има, само че при басейните се работи вече с мазани/шпакловани/ ХИ.Торкрета е за по-големи площи и доста цапа.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: