• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всички въпроси за вилата.
andon1980 - специалист
kuzo написа:
Да ходил съм по ония махали.. жалко,че няма път точно до къщите много е красиво
И аз преди мислих че е кофти това колега особенно като се има предвид че пътя се е провалил до самите къщи като е дошъл комунизма а при друго стечение на обстоятелствата щеше да е до вратата ми.Но пък сега като се замисля по хубаво е човек в почивните си дни да е дистанциран от хората ,да може да се наслаждава на чист въздух ,тишина и спокойствие.Вярно е че носенето на ръце малко изморява но пригодихме магарето на единствения ми съсед с една голяма металлна шейна и сега е много по лесно.Пътят от асвалта до самите къщи беше в окаян вид аз се качвах с джипа но много трудно.После го ремонтирах за моя сметка да остане като подарък за махалата да го ползват и те.Но един път един боклук от съседната махала използва пътя ,качил се с колата си и натоварил металните релси от къщата на починал комшия.Така че боклуци много понякога е по хубаво да няма нищо.Сега ще трябва да слагам бариера но кво да се прави- за един сватба за друг брадва.
silver - помощник
Супер става къщичката и мераклийски си я правиш личи си. Можеш ли да кажеш какви са металните профили, които си ползвал за рамки на прозорците. Беше споменал, че са някакви подобни на тези от алуминиевите дограми. Понеже и аз ще правя едно остъкление, но не искам да е от винкелови профили.
Благодар предварително.
andon1980 - специалист
silver написа:
Супер става къщичката и мераклийски си я правиш личи си. Можеш ли да кажеш какви са металните профили, които си ползвал за рамки на прозорците. Беше споменал, че са някакви подобни на тези от алуминиевите дограми. Понеже и аз ще правя едно остъкление, но не искам да е от винкелови профили.
Благодар предварително.
Ето ти линк с подобни профили.аз моите он вътрешния край ще ги скрия с дървен перваз ,главната причина да ги използвам е това че се притеснявам от кражба.Виждал съм как измъкват решетката директно с тухлите и кви ли не простотии така че исках моите решетки да са заравени за прозорците
http://strumametal.com/index.php?MhObg5 ... QlizchO7Eh
silver - помощник
Благодарско за линка идеално ще ми паснат и на мен. Както си замислил да го облечеш с дърво в последствие и заедно със стъклопакета ще се получи сполучливо според мен. А относно сигурността решетките не идват ли малко ниски / в смисъл не покриват целия прозорец/ или имаш друга идия за над решетките :? само се чудя де.
andon1980 - специалист
silver написа:
Благодарско за линка идеално ще ми паснат и на мен. Както си замислил да го облечеш с дърво в последствие и заедно със стъклопакета ще се получи сполучливо според мен. А относно сигурността решетките не идват ли малко ниски / в смисъл не покриват целия прозорец/ или имаш друга идия за над решетките :? само се чудя де.
Наистина идват не чак до горе на прозореца но там са остри шипове.Ако се качи решетката до горе ще прилича малко на затвор така мисля че е по красиво а и вътре няма да има пари а обемисти неща като телевизор печка хладилник.Трудно биха се изкарали отттам а и по принцип в махалата в последните години не е имало никаква кражба от къща.Доста изолирана си е там но пък аз си ги правя решетките вратите парапетите и искам всичко да е максимално обезопасено за да си спя спокойно
complast - специалист
Вместо да ковеш летви по профилите лепни им едно ПВЦ фолио имитиращо дърво.
andon1980 - специалист
complast написа:
Вместо да ковеш летви по профилите лепни им едно ПВЦ фолио имитиращо дърво.
Первазите ще са с малко по красива форма и ще се връзват с дървените орнаменти по тавана.Фолиото ако не залепне хубаво личи стават понякога и мехури.А при дървото мисля че няма да се вижда и конденза ако евентуално стане такъв макар че се съмнявам
silver - помощник
Разбрах идеята за решетките. Не нисля, че фолиото е по-добър вариянт /след време като по остарее под действие на слънцето ще стане една.../ аз също бих поставил дърво.
Абе действай хубаво става.
andon1980 - специалист
Ремонта на къщата продължава ,въпреки сериозните валежи днес реших да направя малко от обзавеждането в цеха.За няколко часа скалъпих една спалня ще пусна подробни снимки защото виждам че има интерес към темата.Моделчето си го измислих аз имах останали в цеха такива фигурки и набързо го съчиних.Ще има столове и маса пак от желязо в комбинация с дърво и диван едно към едно като леглото.Пак приканвам ако има някой конструктор нека ми пише да даде едно рамо че ще започвам усилването на втората къща

Прикачен файл

444.jpg
444.jpg (78.63 KиБ) Видяна 6797 пъти

Прикачен файл

55.jpg
55.jpg (75.91 KиБ) Видяна 6797 пъти

Прикачен файл

66.jpg
66.jpg (91.63 KиБ) Видяна 6797 пъти

Прикачен файл

777.jpg
777.jpg (73.49 KиБ) Видяна 6797 пъти

Прикачен файл

888.JPG
888.JPG (75.23 KиБ) Видяна 6797 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Off-topic: Притежавам подбно легло на около 100 г., но рамките са от лято желязо. Една страница е една отливка.
Дали някой има интерес да го купи и колко би струвало?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Ремонт на една родопска каменнна къща/ плевня/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: