• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Всички въпроси за вилата.
alekghe - специалист
това за крановете добре,обаче като ще въртиш водата с помпа е нужно да оставиш отвори или по-добе да монтираш направо дюзите в стените,защото пускайки чистата вода отгоре и дърпайки мръсната отдолу няма как да я завихриш така че да се почиства цялата.монтирай няколко нагнетателни дюзи на кръст ,на около 1/3 от височината и нака шанса да ти останат зони с мъртва вода е по-малък.аз за моят басейн използвам едни течни препарати на SAVO и съм доволен.държат водата около три месеца.в началото се сипва ударна доза и след това на седмица по 50 милилитра.ако имаш много дървета не е зле да помислиш и за щора върху басейна за да го предпазиш от листа и насекоми.Успех.
hristomirov - специалист
Да,така е-доста се интересувах за превъртането на водата ,но стигнах до извода че каквото и да направя няма да имам достатъчно дебит за качествено пречистване.Дори и да купя по-мощна помпа,с тока който имам най-много да я изгоря.Така че ще направя малко водопадче и каквото стане :) Водата ми за сметка на тока обаче е в изобилие и мисля да я сменям всяка седмица ,ако се наложи-не ме бърка изобщо!
Само един пример ,относно тока за уточнение:има моменти в които когато включа ъглошлайфа не иска да завърти...., за да мога да заварявам с електрожена го включвам между 2 фази....хидрофора често не иска да завърти,или най-малкото не изключва помпата при условие че пресостата е намален до край и ...т.н.
Така че колкото и да се старая мисля че ще е по-добре да направя поне визуален ефект,отколкото в моя случай-да гоня вятъра :) Дали има по-добро решение... :roll:
P.S. Как се казват преператите,които използваш ,горе долу колко струват и каква е дозировката на рецептата ти? :)
alekghe - специалист
щом не ти стига мощност за постоянна циркулация,то не е зле да помислиш за помпа на 12 волта ,но с по-голям дебит.самият водопад може да го направиш с един материал който се казва "Драгон борд".цената му е около 10-12 лева на квадрат,работи се като гипскартон с тази разлика,че водата не му пречи.правиш конструкция като за картон,режеш и монтираш с рапидки ,обработваш с някаква шпакловка,може с полиуретанова пяна да си оформиш няколко изкуствени камъка,боядисваш и като изсъхне му слагаш или безцветна полиуретанова боя или лак за щампован бетон ,за да го предпазиш от водата.с малко фантазия се получава нещо найстина забележително.Успех.
hristomirov - специалист
Moжеш ли по подробно да ми обясниш как точно да оформя тези камъни,защото много технологии съм чувал но на практика никога не съм виждал или опитвал как точно става,а за пяна пък съвсем.Ако имаш снимки или някакъв линк за това ще съм ти много благодарен!
Пяната не поема ли вода....,като гъба?!
alekghe - специалист
пяната не пропуска вода ако я обработиш с течна хидроизолация или полиуретанова боя.камъните стават като нанесеш пяната на няколко пъти и я оставиш да набъбне сама като може и леко да я моделираш.а иначе изкуствените камъни стават като първо се прави скелет от метал,след това се облича с мрежа и се нанася полиуретан,който след втвърдяване се боядисва и след това се защитава и лакира.
hristomirov - специалист
Благодаря отново-това ще го пробвам!Можеш ли да ми кажеш аналог на "Драгон борд",че тук по складовете не са го чували,а като се замисля е много по-рационално водопадчето да не го правя от бетон и камъни.Някъде тук бях прочел че става и със стеропор,гумени ръкавици и ацетон,но не е дадена точната технология!?Знаеш ли нещо по въпроса?
hristomirov - специалист
Ето ме отново!Действам според плана и ето до къде стигнах след 15 дена по-сериозна работа.Всички решения които съм взел ги прилагам последователно в следващите снимки.Най-трудно беше това че всичко правих сам с един приятел и всичко на ръка - включително и бетона-33 бъркала и беше практически невъзможно да е без прекъсване,както се вижда на снимките!Дълбоката част е с дебелина на стените и дъното12-15см,а плитката около 8см.Много се колебая как да направя водопадчето и от какво?!После озеленяването също...!Утре продължавам с дооформянето по терасирането.Отворен съм за идеи :)

Прикачен файл

DSC00435.jpg
DSC00435.jpg (82.94 KиБ) Видяна 8205 пъти

Прикачен файл

DSC00433.jpg
DSC00433.jpg (86.82 KиБ) Видяна 8205 пъти

Прикачен файл

DSC00428.jpg
DSC00428.jpg (81.34 KиБ) Видяна 8205 пъти

Прикачен файл

DSC00421.jpg
DSC00421.jpg (105.17 KиБ) Видяна 8205 пъти

Прикачен файл

DSC00419.jpg
DSC00419.jpg (101.46 KиБ) Видяна 8205 пъти
alekghe - специалист
Браво!Супер е станало. Продължавай в същия дух. Успех!
ftubusa - специалист
Адмирации и от мен. Нямам търпение да го видя завършено.
hristomirov - специалист
Благодаря-до голяма степен успеха си до сега дължа на вас!!!Продължавам напред с надеждата да сътворя едно приятно местенце,което да споделеля с вас поне тук...!
Имам един въпрос който се надявам да не ви затрудни-как и от какво се прави щампа на камък,дърво...или каквото и да е, за форма от бетон?Във форума има цяла тема по този въпрос , но няма точна дефиниция!Аз съм чувал,че имитация на камък без щампа се прави чрез рабица ,огъната в желаната форма,върху която се нахвърля пясък и бял цимент,след което със смачкан весник или вълнен парцал се оформя , и накрая ,докато е мокро се третира с оксидна боя напълно безразборно, веднага след което се напръсква с вода и...готово! Не съм опитвал метода , но съм оцветявал бетон с оксидна боя и неясно защо след това цапа...?!Някой знае ли нещо повече?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Кофраж и отливане на езеро-басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: