• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всички въпроси за вилата.
complast - специалист
Ето нещо за баш мераклии.
http://www.youtube.com/watch?v=2N33N-ey ... re=related
pipbel - майстор
Проучванията привършиха. Вече действам по проекта.
Ще бъде 3 в 1, пещ, барбекю и лята мивка (отляво надясно)
Иззидаха се плотовете и се заля плочата за BBQ-то и пещта. Сложих нагъсто и бая дебелко желязо в плочата, нека да държи :cool:
Размерите на отлятото са 215/125. Комин предвиждам само за BBQ-то, за пещта - не. Всичко ще е под навес.
За плота между BBQ-то и мивката, както и за самата нея не остана време, а и като се отлеят трябва още на следващия ден да се декофрира и полага мозайката.
PS Къде във Варна мога да открия цветна мозайка ??? :?:
Взех си 270 стандартни огн.тухли 2-ра употреба както и 30 клиновидни (ще ми трябват още такива за пещта), по левче, общо 300лв. За материали и работа на мургавите братя по зидането и заливането -250лв., общо досега - 550лв.Сигурен съм че целия ми проект няма да надвиши 1300-1500 лв. (барабар с декоративните облицовки).

Прикачен файл

SS852754.jpg
SS852754.jpg (80.64 KиБ) Видяна 8980 пъти

Прикачен файл

SS852753.jpg
SS852753.jpg (74.12 KиБ) Видяна 8980 пъти

Прикачен файл

SS852749.jpg
SS852749.jpg (79.36 KиБ) Видяна 8980 пъти
Joruel - напреднал
Добре де, а като няма комин пещта, как излиза пушека, през отвора отпред ли? Няма ли да задимиш и навес, и всичко? :?
complast - специалист
Пещите се правят без комини или ако има комин той е извън пеща.
Виж видеото по-горе.
NeoBoss - специалист
видеото отгоре незнам защо го приемаш като върховната фурна?

попринцип като няма комин от задната страна на фурната по друдно се опалва равномерно. Наистина фурна без комин и то на мясото с навес ще задимява всичко , но човека както гледам доста врме е събирал информация и си е решил рисковете.
ebahti - майстор
тия основи-слабички ми се виждат :? ще издържат има няма 5 етажно кюмбе :-D
единак - специалист
Доколкото разбирам замисъла, отвора на пещта ще е в ББКто, тоест дима, който излиза при опалването ще си излиза през комина на ББК.

Док, сметна ли си правилно нещата? С какви размери ще са ти пещта и ББКто и дали ще успееш да ги събереш на тоя плот, така ще да се работи свободно и с двете?
pipbel - майстор
единак написа:
Доколкото разбирам замисъла, отвора на пещта ще е в ББКто, тоест дима, който излиза при опалването ще си излиза през комина на ББК.
Док, сметна ли си правилно нещата? С какви размери ще са ти пещта и ББКто и дали ще успееш да ги събереш на тоя плот, така ще да се работи свободно и с двете?
Ми уж си посмятах, смятам мястото да ми стигне.
Не позна,пещта няма да се отваря откъм ББК-то, а ще е самостоятелна.
За нея предвиждам 80/60-65 см вътрешни р/ри, около 95/110 външни
До нея барбекюто с габарити около 105/110 ширина на около 65-70см дълбочина (по-външните очертания)
pipbel - майстор
ebahti написа:
тия основи-слабички ми се виждат :? ще издържат има няма 5 етажно кюмбе :-D
Aaa, от повечко глава не боли :-D
Желязото сега по-евтинко отколкото като строих къщата, така че взех по-дебелко....

PS Еййй, никой не отговори на въпроса ми -къде да открия цветна мозайка бе хора ?
И въобще..има ли такова дзвер изобщо ? :?

Прикачен файл

SS852738_1600x1200.jpg
SS852738_1600x1200.jpg (81.45 KиБ) Видяна 8850 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Докторе , на какво казваш цветна мозайка :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Ще зидкам дворно BBQ с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: