Всички въпроси за вилата.
niki_sap - специалист
Планувам нещо подобно като размер и изпълнение затова се интересувам колко е излезло - дюзи, помпи осветление, плочки, изолация. Затова и питам дали си ги лепил са плочките.
fotenliev - специалист
много се извинявам не можах да отговора от бая време защото този бъгав комп ми прави проблеми.За това колко ми излезе ще покажа фактурата там всичко пиши плюс още 200лв.за трансформатор за лампите и още 1000лв за хидро лепило и фугин

Прикачен файл

Нов Растерно изображение.jpg
Нов Растерно изображение.jpg (32.42 KиБ) Видяна 4871 пъти
fotenliev - специалист
искам да питам дали някой е правил такъв басейн с открит преливник може живот и здраве да почна един такъв след година две та ма интересува някаква схема или нещо друго как се монтира тем подобни

Прикачен файл

PREMIER_hotel Bansko_pool basein (6).jpg
PREMIER_hotel Bansko_pool basein (6).jpg (102.89 KиБ) Видяна 4845 пъти

Прикачен файл

ChiseledRain04.jpg
ChiseledRain04.jpg (108.36 KиБ) Видяна 4845 пъти

Прикачен файл

LYHNIDAS_Albania__2005 (5).jpg
koleto84 - специалист
=D> Станало е мнооо добре.Чакаме снимки и по тъмно.
joro_tsanev - специалист
Правил съм доста басейни с такъв преливник, тип"Водно огледало". Заедно със стените се отлива преливника , вътре се полага замазка с наклон,така че водата да се събира в един край( или в няколко ,ако басейна е много голям). Най-често в края ,в който се събира водата се излива компесаторен резервоар който играе ролята на скимер. От този резервоар помпата смуче вода( както и от сифона). По ръба на преливника се монтират едни лайстни с Г-профил от АБС пластмаса. Самата лайстна я разпробивам прес 40-50см за дюбел, като под всеки дюбел си слагам малко парче фибран. Един човек стой на д/бела с отвертка, а друг гледа през оптичевн нивелир или лазерен и казва нагоре ли иска или надолу. Чрез навиване и отвиване се постига перфектната нивелация, а фибрана отдолу поема натиска. Всеки винт трябва да е нивелиран перфектно, което ще е гаранция,че басейна ще прелее равномерно от всякъде. След като се монтира лайстната по вътрешния край, се монтира лайстната по външния край на преливника, като между двете се поставя решетка за да фиксира точно разстояние. Малка особеност е че външната лайстна се прави с една идея по висока от вътрешната. След като са поставени лайстните и фиксирани с дюбели се минава и се подмазват навсякъде като се изкарват парчетата фибран. Така съм го правил аз, някои не използват лазерни или оптични нивелири, а обикновени либели, без дюбели, без фибран, направо подмазват с лепило за плочки.
fotenliev - специалист
пусни някакви снимки да вида вида как се прави защото нищо не разбрах :) май май няма да мога да го направя сам този вид басейн
joro_tsanev - специалист
За съжаление нямам снимки от самата работа. Погледни тези дето ти си пуснал. Успоредно със стените на басейна се изгражда и преливния канал. Решетката която се вижда лежи върху два Г-образни профила, които вървят успоредно и трябва да са перфектно нивелирани, особено този откъм басейна. При този ти басейни дълбочината се определя не от скимер,а от нивото на решетката( грубо казано).
kabel96 - специалист
Да беше написал от къде си и щях да те пратя да видиш как се прави.Не забравяйте че при този тип басейни има още едно помещение отвън-компенсатора.
Тани - модератор
Дай малко повече инфо за този компенсатор! Какво представлява и за какво служи?
bulhomes2 - майстор
Събира водата равна на обема на влязлите да се къпят хора.

Тема "Басейн на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: