• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17
Всички въпроси за вилата.
alsted - майстор
nv952 написа:
литри предполагам са килограми или...
Обем. Една кофа обикновено е 10литра = 1дм³ =1/100м³, т.е. 100кофи = 1м³. Какъвто и да е материала, той ще заема толкова пространство. Колко ще тежи - това е друга бира. Обикновено вар, пясък ... х2, т.е. 1кофа ~20кг.
За твоето кофражче - 0,18м³ (180литра=18кофи) бетон (ако не слагаш никакви камъни).
Това обаче ми се вижда слабичко ако ще държи коловете?
nv952 - майстор
Защо мислиш,че ще е слабо?Според теб трябва да е по-широко и по-дълбоко ли?Правя за първи път такова нещо така че приемам всякакви съвети. :)Само искам да ти кажа че мисля първо да изкопая дупките за коловете циментирам го и после правя кофража.
alsted - майстор
Така де. Аз не знам как си го представяш. Значи коловете ще укрепваш предварително. Това е добре. Две думи за дупките: дъното правиш равна повърхност колкото е отвора и горе. Не полусфера - това е предпоставка за бъдещо разклащане.
Трийсетте сантиметра "височина на кофражчето" на къде ги виждаш - в земята и над тях тухлите като на картинката или ...?
nv952 - майстор
Първоначално си мислех трийсетте сантиметра да са 20 в земята и 10 над нея,но сега имам една друга идея.Тъй като ще взимам бетонови тухли с размери 40/15/19 за барбекюто си мисля,ако взема и наредя 1 ред вкопани в земята и после мушна коловете вътре и излея кофража 30см нагоре (като 20см от самата бет. тухла и още 10см от кофража ще са в земята и 20 над земното ниво). Изображение
nv952 - майстор
Вече оградата е завърших и остава само портата! :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
nv952 - майстор
Разликата :razz: :-D

Прикачен файл

яеж.jpg
themask - специалист
Разликата... някой е гепил колата :lol:
nv952 - майстор
themask написа:
Разликата... някой е гепил колата :lol:
Остъй остъй ... то някои и да искаше нямаше да може штот една от лампите в купето светели и днеска се качвам да се прибирам и завъртам ключа и се чува един звук който хич не ме зарадва но слава богу че е надолнище там където спрях :-D
nv952 - майстор
Така.... дойде време и за колоната утре мисля да взема от тези Изображение 30/30/20см 13бр общо височина 2.60метра като 40см в земята.
Как според вас е по добре да ползвам готови блокчета и да ги напълня с бетон или да си отлея колона с кофраж?
nv952 - майстор
Сложих и вратата,но запука един силен дъжд и на бегом в колата та за тва не ми се ходеше да правя снимки.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17

Тема "Ограда-колове и врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: