• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
thinkpad - майстор
toni_g79 написа:
А може ли да се направо ток,но да не убива а само така............ сещате се :?
А не може ли просто едно зло куче? А иначе - зависи какво ще пазиш. Ако не искаш никой да влезе или да не излезе(хъ-хъ) има варианти колкото искаш, достатъчно откачени, но в действителност много по-легални и практични от скачащи пехотни мини.
toni_g79 - специалист
thinkpad написа:
toni_g79 написа:
А може ли да се направо ток,но да не убива а само така............ сещате се :?
А не може ли просто едно зло куче? А иначе - зависи какво ще пазиш. Ако не искаш никой да влезе или да не излезе(хъ-хъ) има варианти колкото искаш, достатъчно откачени, но в действителност много по-легални и практични от скачащи пехотни мини.
То добре куче,ама не знам да има порода дето яде 2 пъти на месец. :-D .Иначе за мен съм си намерил решение,аларма със звънене,но дали е достатъчно......... Въпроса ми беше по-скоро от любопитство,но все пак :snakeman:
gogata1987 - специалист
xperia написа:
Добре да предположим, че вложиме тези пари, полицията ще се отзове ли, ако се съобще как седят нещата?
Полиция 99% няма да се отзове на сигнал от типа на "свири ми алармата на вилата".
hidrazin - майстор
Определено 100% няма да отиде. И освен това какво правим ако е лъжливо задействане и те все пак отидат по някаква случайност? Кучето също не е решение. Лесно им намират цаката.
Има някакво решения ако някой се навие да ти наглежда къщата и да му звъниш при аларма, ама надали. Ще му звъннеш 1-2-3 пъти и на четвъртия няма да отиде.
Решението е единственото възможно и практично - СОТ. Не че вършат някаква кой-знае каква работа де, ама поне ходят. Има разбира се и сериозни фирми дето добре си вършат работата. А иначе сега сега се наплодиха една камара сотаджийски фирмички поради премахването на държавния СОТ. Гледат да отмъкнат колкото могат клиенти. Внимателно си избирайте охранителната фирма. В някои случаи обаче е единствената поемаща дадения район и няма избор.
Таксите на месец не са стряскащи и са различни от имуществената отговорност която поемат, дали е само дневна или само нощна, дали има паник бутон, дали включва и неотложна медицинска помощ, дали оборудването е тяхно или твое... По принцип има доста голямо разнообразие.
При мен СОТ-а е 26 лева на месец с мое оборудване без GPRS модула, който си е техен. Ако реша да сменя фирмата само си подменят модула. Ако е с тяхно оборудване таксата скача с 10-тина лева. Ако мислите да го ползвате за по-дълъг период е по-добре оборудването да е ваше.
Освен СОТ съм праснал един стар комп с четири камери, UPS и куче добряк. :-D Сега напролет ще слагам и LED прожектори из двора. Ще става като операционна маса. :lol: Май ще трябва да курдисам за тях и още един UPS с голям акумулатор.
Селото сме го опасали с над 20 мегапикселови камери на всички възлови точки и възможни пътчета към него. Включително и черните към полето и гората.
Това с решетките, блиндираните врати, капаци и подобни хич не ми е по вкуса. Все пак не искам да отдъхвам в затвор със строг режим. :) Освен това понякога и те не помагат. При стари къщи с гредоред минават през покрива - махат няколко керемиди и дъски и са вътре.
:partyman:
kuger - майстор
Ровейки се из продавачницата, попаднах на това: http://prodavalnik.com/paket-dvr-vga-hd ... -i42787451, дали ще върши някаква работа?
Естествено, ще добавя и UPS. Въпроса е за тези пари, толкова работа ли ще е? Обекта е малък, максимум по 10 метра наблюдавана дистанция. Не търся HDMI качество.
Моля коментари за отрицателните качества, много малко разбирам от тия работи. :partyman:
Caxo - специалист
Като първо отрицателно качество ще спомена, че обявата е изтекла, т.е. не виждаме нищо :-D
kuger - майстор
Ами да, някои явно на готово получиха каквото им трябва, и докато аз разпитвам, те си свършиха работата подмолно.
Ето друго http://prodavalnik.com/paket-dvr-vga-hd ... -i42822535, дано стигнат за всички
hidrazin - майстор
Нали всички знаят че е без храд в комплекта?
stenmark - специалист
To харда няма да струва много.Пише камери Сони,това и на телефона да можеш да преглеждаш.Аз съм лаик в тая област ,ама отстрани изглежда добро.Нека специалистите да се изкажат.
kuger - майстор
stenmark написа:
To харда няма да струва много.Пише камери Сони,това и на телефона да можеш да преглеждаш.Аз съм лаик в тая област ,ама отстрани изглежда добро.Нека специалистите да се изкажат.
SONY-тата допълнително.
hidrazin написа:
Нали всички знаят че е без храд в комплекта?
Като гледам как наскачаха да купуват, едва ли знаят. Истина е, че някои продавачи пишат, че хард не е включен в комплекта.
Никой не пише, дали системата се рестартира след отпадане на напрежението. Ако няма тази опция, следва е UPS да се постави.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Как да си предпазя вилата от крадци?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: