Благодаря за размерите. Имаш ли подпори към пода в помещението. Ще правя същите размери за малко помещение и ми трябва да няма подпори в средата. Затова питам. 

ZEDYCUS написа:Благодаря за размерите. Имаш ли подпори към пода в помещението. Ще правя същите размери за малко помещение и ми трябва да няма подпори в средата. Затова питам.Няма подпори в средата. Едната дълга стена е плътна от бетонени блокчета, другата е с 3 колони, пълни с бетон и арматура. Късата страна е от прозорец и плътно (всъщност всичко това би трябвало да е видимо на снимките).
kalojan87 написа:да нещо като силикон - намажи с него коляното и тогава надени гъвкавия, за сигурност сложи и от металните скоби не са скъпи има ги навсякъде със всякакви размери например 120-140мм https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... B600%3B538ZEDYCUS написа:Калояне, поздравления добре върви строежа. Ще споделиш ли какви са размерите на помещението. И имаш ли по подробни снимки на тавана, че събирам идеи за един бъдещ навес.Благодаря!
Размерите са около 3.8м/4.9м по спомен.
Тавана каквото има снимки тука в темата ако се ориентираш. Иначе гредите основните са 12/12. На билото са 10/10 и тези, които в момента се виждат отдолу, а другите не помня размера. Върху тях има ОСБ 12мм, хидроизолационна мембрана без посипка, залепена само на фугите с леко загряване и отгоре накованите битумни керемиди.
vladilen написа:махни алуминиевото фолио - че ще замирише и спре да върши работа
аз ползвах високо температурен кит - например http://www.selena.bg/cms/?__page_id=1856 и метални скоби (хром никел)
горе в стената коляното не е удачно решение - би трябвало да е розетка под наклон
за ватата гледай да е с плътност 80-100kg/m3
остави разстояние между финалното покритие на облицовката и камината (не трябва да се допира никъде конструкцията с камината)
мисля че зеления картон ще е най малкия проблем
Мен също не ме радва това фолио. Все пак алуминия не гори, но лепилото като изгори той ще си падне сам най-вероятно. Мислех да се подсигуря с някакви скоби за маркуч (да съединя 2-3 скоби и да затегна). Това, което предлагаш е нещо като силикон?
Ако махна всичко какво ще стане? Тръбата си седи плътно и би трябвало да си гори без проблем?
Другото което ме притеснява,че гори при коляното не можах да вкарам тръбата вътре в него..прорязах я, но пак не става. А отвън влезе много плътно и опря в кривката почти. Какво да очаквам от този проблем?Малко от оня червения силикон за гарнитури по-добре ли е от алум. лента?
За коляното също си прав, но в апартамента имам камина прити с водна риза и обикновен кюнец ф130 + розетка и коляно и от 5 години не са чистени кюнците и няма проблем, а горя мокри дърва и въглища. Надявам се това да не е проблем - все пак няма да се пали всеки ден.
Като казваш това за картона малко ме притесни. Кое е "голям проблем" от показаното до тук? Да го отстранявам докато не съм затворил всичко?
Всичко, което е сложено до момента около камината (профили и картон) е поне на 5мм от нея. Това би трябвало да е достатъчно.
smartman написа:защо не си ги поръча готови обработени?? аз сега почвам един строеж и направо гредите са фасонираниЗащото първоначално идеята беше да се скрие всичко с ламперия, но в последствие се промениха нещата малко. С виброшлайфа се позагладиха гредите и сега като са лакирани изглеждат добре. До сега никой не се е заглеждал в планките и честно казано не ме дразнят вече толкова
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: