• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Всички въпроси за вилата.
Grozdev - специалист
пет юни 07, 2024 10:14 amhard_core написа:
пет юни 07, 2024 9:55 amGrozdev написа:
" :)
..................................
Нямам тайни,, не крия нищо, стига да има желаещи. :)
Е аз съм желаещ, но само общи приказки чета! Въпрос: Как да процедирам в моя случай?
Оставяш координати за връзка на съобщение.
В подходящо време ( когато си на обекта си).. Конферентна видео връзка,, с повече въпроси..! :?
София ми е далечко да се разхождам.! :)
А Фермани не ми се пишат.. :)
Друг начин , не знам.
:yawinkle:
hard_core - специалист
пет юни 07, 2024 11:22 amGrozdev написа:
" :)
Нямам тайни,, не крия нищо, стига да има желаещи. :)
Е аз съм желаещ, но само общи приказки чета! Въпрос: Как да процедирам в моя случай?
В подходящо време ( когато си на обекта си).. Конферентна видео връзка,, с повече въпроси..! :?
Друг начин , не знам.
Разбирам, че не ти се пише тук по същество...твоя работа. Аз ще се придържам към моя план за сега, защото по-добър не виждам! Пък ако мазилката не издържи или има друг проблем, ще го мисля тогава :-D
MamaMy - майстор
чет юни 06, 2024 11:44 pmMamaMy написа:
,, но да загърбиш всякакви удобства на съвременния бит за да живееш уж природосъобразно не мога да го разбера.
Кво има за разбиране...?
Това че някой иска да си ремонтира старата 100 г. къща,
(най често наследство,,
Доказало се достатъчно устойчиво през вековете!)
Като я обнови със всички удобства на днешното време,, НЕ означава
Че трябва да се върне Битието на Онова време което описва!Ш.!
Основния проблем с мисията е че все по малко хора са наясно със онези техники и материали,!
( А ТОГАВА всичко е правено с много ум и майсторлък.. :?)
ДРУГИЯ проблем е че тези сгради
НЕ ПОНАСЯТ мноого съвременните готови стр.Матрияли. :? Но с правилни
Решения някой могат да бъдат комбинирани така че резултатът да е повече от " много добре." :)
Със сегашната механизация и ръчни ел. Инструменти,, нещата могат да стават доста по бързо и лесно. :)
Повечето "зелени" залитат освен по старите къщи и по здравословния начин на живот като дават за пример нашите предци живели по 100 години. Да, но медала има две страни и много често те са съвсем различни. Истината е, че за предците ни кошарата е била преди къщата. Те в къщата само са спели. За това истинските кирпичени къщи даже нямат душаме, а обикновена трамбована пръст. Чергите са се слагали по леглата и по стените. Не виждам коя съвременна мебел ще издържи на такива условия? Отделно на това как стои въпроса с ел. инсталацията когато мазилката е с кал и плява? Как и какви кабели и арматура препоръчват производителите? Инсталацията трипроводна ли е? ДТЗ слага ли се? ВиК с какви тръби се изпълнява? Фаянса как с какво и върху какво се лепи? Как се слагат улуци на тиклите? Плазмата с какви дюбели ще я ковнеш на стената? А климатика? С кои съвременни удобства сте склонни да се разделите? Хладилник, фризер? Така или иначе дълголетието се дължи и на качествената и свежа храна, а това не кореспондира правилно с тези уреди. Дадох пример за ежедневието защото на кандидат зеления ще се наложи сам да произвежда храната си ако иска да е био и еко ориентиран. Няма дюнери и бургери. Вечерята тича по двора. Докато стане на кюфтета много вода трябва да изтече.
Последна промяна от MamaMy на пет юни 07, 2024 12:44 pm, променено общо 1 път.
Киррил - специалист
В интернет има толкова много материали как се реновира стара къща и по-точно как се измазва с глина и т.н.т. Който има нужда трябва само да вложи малко труд и да потърси. Разбира се има и неясни неща, за които може конкретно да се пита и да се изясни конкретният проблем.
Прави ми впечатление не само в този форум, но и в повече специализирани групи, масовият ползвател въобще не си прави труда да потърси информация, а чака като гладно пиленце някой да му обработи информацията и да му я поднесе наготово. По някога това се отнася за елементарни неща. И аз съм правел подобна глупост, но имам стремеж да вляза в крачка.
Та няма защо да се сърдим, че "знаещите" по някога са резервирани да споделят информацията, защото им е писнало от готованци. Те имат зад себе си години труд, много четене, учене инвестирали са в знания и са готови да помогнат, но на хора които са положили достатъчно труд да се запознаят с А-Б-то на проблема, и не трябва да им се обясняват елементарни неща.

Много пъти съм имал специализирани въпроси по различна тематика и съм се обръщал с тях към доценти, професори в университетите, но съм получавал уклончиви и неясно отговори. Разбрах накрая, че те си вадят парите със своите знания и срещу заплащане са готови да ги споделят, но не и даром. Т.е. те казват - плати си за консултацията - на лекар за преглед плащаш....
Светът се обърна и без пари мама на тати не бута. Вече сме в реалният капитализъм, където всичко е пари и ние все още не сме свикнали да възприемаме информацията като стока, и че тя също си има цена.
Малко са такива форуми като този, които са един оазис и място за споделяне на полезна информация и не трябва да се сърдим и обиждаме на тези които са по-резервирани. Да бъдем по-търпеливи и вежливи.
пет юни 07, 2024 12:30 pmMamaMy написа:
чет юни 06, 2024 11:44 pmMamaMy написа:
,, но да загърбиш всякакви удобства на съвременния бит за да живееш уж природосъобразно не мога да го разбера.
Повечето "зелени" залитат освен по старите къщи и по здравословния начин на живот като дават за пример нашите предци живели по 100 години. Да, но медала има две страни и много често те са съвсем различни. Истината е, че за предците ни кошарата е била преди къщата. Те в къщата само са спели. За това истинските кирпичени къщи даже нямат душаме, а обикновена трамбована пръст. Чергите са се слагали по леглата и по стените. Не виждам коя съвременна мебел ще издържи на такива условия? Отделно на това как стои въпроса с ел. инсталацията когато мазилката е с кал и плява? Как и какви кабели и арматура препоръчват производителите? Инсталацията трипроводна ли е? ДТЗ слага ли се? ВиК с какви тръби се изпълнява? Фаянса как с какво и върху какво се лепи? Как се слагат улуци на тиклите?
Влез във филма, излез от своя!
Писах, че преиграваш.
viewtopic.php?f=21&t=71959#p1167864

Освен това, за потребителят "Хард- кор" нашите словоизлияния намат значение.
MamaMy - майстор
Филма има само начало. Много хора гледат телевизия и вярват на всичко. Как някой си направил ферма и гледа 250 крави, но то не трябват пари. Някой дали се замисли, че една крава е над 1000лв. Ако чакаш от 2-3 да ги развъдиш ще ти трябват три живота за такова стадо. Ако пък са елитни говеда значи сте от една порода. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юни 07, 2024 11:45 amhard_core написа:
пет юни 07, 2024 11:22 amGrozdev написа:

Друг начин , не знам.
Разбирам, че не ти се пише тук по същество...твоя работа. Аз ще се придържам към моя план за сега, защото по-добър не виждам! Пък ако мазилката не издържи или има друг проблем, ще го мисля тогава :-D
Твоят случай не е нещо изключително. Доста е писано по темата, тук, във форума. Реално, всичката нужна информация я има
За ексклузивни отговори наистина трябва да се постараеш
chapara - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Влез във филма, излез от своя!
Писах, че преиграваш.
viewtopic.php?f=21&t=71959#p1167864

Освен това, за потребителят "Хард- кор" нашите словоизлияния намат значение.
[/quote]

Това схващане наистина ми'ареса.
Все си мисля че от форума стана .чат.
Преди години в един риболовен форум нещата тръгнаха, залитнаха в такава посока. Собственика направи успорден чат. Залудехме по чата, стигали сме до 100 човека едновременно в чата. За два месеца се наприказвахме, посмяхме се и по малко се отегчихме. Така форума остна за около две години почти без посетители. Само ако искаш с някой нещо да си кажеш паролата беше ,,хайде оттатък", но пък на всеуслушание, влизаш и четеш какво и кога, нокои са си говорили.

Та предложение за Виртекс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юни 07, 2024 3:37 pmchapara написа:
...
Виртекс ли е собственик? :?
chapara - майстор
пет юни 07, 2024 3:39 pmn_a написа:
пет юни 07, 2024 3:37 pmchapara написа:
...
Витрекс ли е собственик? :?
...., но може да даде предложение, за разлика от нас двамата??
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Ремонт на кирпичена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: