• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 62
Всички въпроси за вилата.
dadko - майстор
И на мен не ми вдъхва доверие така замислената зидария. Ако чакъла в бетона е по- едричък- няма да влиза в кухините на тухлите... Може би ако оформиш в ъглите колонки от стоманобетонв които да вложиш предвидената арматура- ще е по-добре. Тухлите четворки не са за носещ зид, а за преградни стени. Когато се изпълняват външни стени- задължително има колони, от стоманобетон и пояс, които носят плочата, стъпваща върху стените.

Относно материала, който по едрина ти прилича на мозайка- кварцов пясък си е, но с по- голяма едрина. Това, че зърнометрията му е 5мм- не го прави мозайка. Мозаечните камъчета са съвсем друг материал.
jinio - специалист
Предвидил съм колонки и пояс. Преди да се отлее плочата ще се напълнят кухините с бетон като за замазка, но по рядък. Идеята за тази начин съм взел от едни гърци, които по този начин направиха барбекю с циментови блокчета. Те даже не сложиха и по ситен и рядък разтвор, а направо едър чакълест. Същите ще ми иззидат и купола на пещта.
dadko - майстор
Не се бях вгледал много внимателно в снимките. В задната част си предвидил колони в ъглите. А в предната?
jinio - специалист
dadko написа:
Не се бях вгледал много внимателно в снимките. В задната част си предвидил колони в ъглите. А в предната?
В предната ще сложа две тръби които ще са до тухлите, тъй като ще пусна малко като еркер на плочата, а от лявата страна ще още две тръби, тъй като там ще се отпусне нещо като за помощна маса.
stiv1961 - майстор
jinio написа:
Предвидил съм колонки и пояс. Преди да се отлее плочата ще се напълнят кухините с бетон като за замазка, но по рядък. Идеята за тази начин съм взел от едни гърци, които по този начин направиха барбекю с циментови блокчета. Те даже не сложиха и по ситен и рядък разтвор, а направо едър чакълест. Същите ще ми иззидат и купола на пещта.
По същия начин и аз процедирах- ако си забелязал от снимките в началото. Изтърбуших дъната на тухлите, набучих арматура и след това всичко го напълних с рядък бетон, но в него имаше пясък и едър чакъл. стана дет се вика ,,бетон" :)
jinio - специалист
stiv1961 написа:
jinio написа:
По същия начин и аз процедирах- ако си забелязал от снимките в началото. Изтърбуших дъната на тухлите, набучих арматура и след това всичко го напълних с рядък бетон, но в него имаше пясък и едър чакъл. стана дет се вика ,,бетон" :)
ЕЕЕЕ и аз така ще сложа малко чакъл, но по дребен, филц както му казваме ние, за да може да се напълнят добре отворите. Ако не мога да намеря такава кварцова пясък, може ли да разбъркам обикновена пясък, стъкло и ситно натрошена каменна сола и да допълня отвора?
stiv1961 - майстор
Кажи долу горе от къде си, така по- лесно аз и колегите ще ти дават съвети. Утре ще питаш от къде да си купиш шамот например. Поне за основите не прави компромиси, писах каква тежест ще носят. Кварцов пясък има навсякъде в строителните складове.
jinio - специалист
От Петрич съм. Днес следобед идва един приятел който се занимава със строителство, погледна и каза че няма да има никакъв проблем щом ще ги пълня с бетон.
stiv1961 - майстор
Вашето Топливо трябва да е червената точка :)

Прикачен файл

ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg (55.74 KиБ) Видяна 1426 пъти
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Вашето Топливо трябва да е червената точка :)
Знам го нашето топливо, ама почти съм убеден че там няма да намеря такава пясък. Имали някакви пропорции или да карам на око, примерно един чувал кварцова, два обикновена, един чувал едра сол и двадесет шишета и буркани?
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: