• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 62
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
Врата сложи отдолу!
jinio - специалист
Отдолу и отгоре на акумулиращата печка имаше такива плочи. Можели някой да каже да ли мога да ги използвам? Плочите са с розов цвят и са доста леки, а не като тухлите тежички.

Прикачен файл

Снимка0026.jpg
mirix - специалист
Много хубава тема. Изцъклих се докато разгледам и прочета всичко. На мен по нататък също ми предстои нещо подобно, но е рано още. Имам само една малкааа критика към Стив и Агро. Това агънце като му се напълни тавичката с ориз и дробене става чудо :)
Илчо Илиев - майстор
Не се заблуждавай, те са го скрили дробенето вътре, да се задуши по-добре....
jinio - специалист
Днес останах малко свободен и реших да сваля кофража. Сутринта бях до склад за метали, за да търся тънки тръбички, с които да направя решетката за скарата. Най - тънката тръбичка която имат е Ф16. Продавача ми предложи плътно желязо с дебелина Ф12 от някакъв материал сребрянка или нещо подобно. Подходящо ли е за решетка или да търся друго?
kuger - майстор
Фи 12мм не е лошо, но няма ли да стане много тежка? С какво ще я заваряваш?
bulhomes2 - майстор
Най лесно ще ти е с ламарина. Колкото по-дебела, толкова по-няма да се изкриви. Нея я дупчиш или правиш прорези с ъглошлайф. Но не бързай много с дупките. Ако прекалиш и не си направил плътна врата отдолу - няма да можеш да смогнеш на въглища.

Опсс. Ти говориш за скара за мръвките или за скара под огъня?
kuger - майстор
Въпрос е за коя скара става дума? Аз разбрах за продуктовата :-D
Илчо Илиев - майстор
jinio написа:
Днес останах малко свободен и реших да сваля кофража. Сутринта бях до склад за метали, за да търся тънки тръбички, с които да направя решетката за скарата. Най - тънката тръбичка която имат е Ф16. Продавача ми предложи плътно желязо с дебелина Ф12 от някакъв материал сребрянка или нещо подобно. Подходящо ли е за решетка или да търся друго?
Не прави такава скара от тръбички,освен ако не са дебелостенни , няма да изкара дълго,а ако има от къде ,вземи си арматура Ф 12 за рамката,а вътре нареди Ф 6-8..
Колко на колко трябва да е скарата,на моето барбекю е 60/40 и е от Ф 6мм, няма да казвам на колко год. е,и не е мръднала,но стъпва на 3-те страни, за това, за да си''вържеш гащите'',направи рамката от малко по-дебело Ф.
Обаче ,ако ще е на крака, може на цяло да я направиш от Ф 8..
jinio - специалист
За продуктовата разбира се, другата я имам от една стара печка на баба ми.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: