Всички въпроси за вилата.
Стефан - майстор
emil_v r написа:
И кой аджеба ,ще държи диска под водата ,
Диска ще го държиш ти с лявата си ръка. А с дясната ще държиш ъглошлайфчето. :? Крайно време е да докажеш, че си майстор!!! То това не е като да шляпаш фаянс и теракота за по 25 лева на квадрат :lol:
emil_v r - майстор
25 lw беше на промоушън . Цената скочи на 27лв.
За 25лв. най -много да си извадя инструмента .
Без да почвам работа.
Клиентът който си брои парите не е цар , не е бил ,и нема да бъде .
vrangelov - специалист
Здравейте! Нека да поизтупаме темата от прахта! Лятото си купих един моторен храсторез - Stihl FS 360. Нямам много опит с него и затова искам да попитам до колко милиметра корда е безопасно (за двигателя) да се слага. Първоначално главата беше заредена с 2,7мм корда. Като ходих да купувам корда, продавачката ми каза, че е най-добре да взема същата. Кордата беше оранжева (или червеникава), ако не се лъжа. Проблемът е, че тази 2,7 к. много лесно се къса при определена трева. Дори като я видя тази трева, знам че след отрязването и' ще трябва да отпусна нова корда. Въпросите ми към опит имащите са:
- Има ли смисъл от по-дебела кора, ако има до колко мм е препоръчително за този мотор-37,7куб. см, 2,3 к.с
-Някой работил ли е с ножа за накълцване. Дали е добра алтернатива на кордата.
http://stihlbg.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B6+% ... 201111.htm
В допълнение ще кажа(напиша), че тризъбият 300-3 нож се захаби още при второто косене, като много е внимавано да не докосва пръста. Струва ми се, че е от не особено висококачествена стомана. Не е болка за умиране(ножа се обръща и освен това има още няколко степени на износване след заточване), но очаквах повече от консумативите. Към всичко останало нямам забележка. Този за накълцване го водят от висококачествена стомана и не се обръща, но да поживеем и ще видим.
В интернет за моя модел дават и 3,0 мм. корда. Зная, че е много рано за моторните коси, но като видях заглавието на темата се присетих за моя храсторез. Поздрави!
kossis - специалист
Колега, по дебела корда от 2.7мм аз не знам да има , но може и да има. Моята коса заводски е с 2.4мм, но може и с 2.7мм да работи с по голяма глава-Т35.

За да не се къса лесно кордата-не я вади много-тоест дръж я по къса когато косиш около проблеммни зони и препятствия които са по здрави-бетони, огради и тнт. Иначе като е само трева я вади по дълга и всичко ще е ок. И по дебела да сложих пак ще се къса ако я вреш в огради и др.

За тоя нож за раздробяване -ще питам и ще ти кажа.

------
Автора на темата е писал че разработва машината като я оставя да работи на место. Това е грешка !

Тези машини се охлаждат въздушно и когато работят на ниски обороти турбината не дава достатъчно въздух за охлаждане ! За това не е добре да работят продължително на место !!!

Разработването става като, машината работи 20 минути и 10 минути почива и така няколко пъти -това е !!!

Тема "Моторни косачки - начин на работа ,съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: