• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34
Всички въпроси за вилата.
bambam2k - специалист
Благородно ви завиждам. Бих казал че сами това не може да го направите. Но явно е ВЪЗМОЖНО след като знам, че наистина си бъркате сами бетона, проекта е ваш и работи съпруга и доста възрастен помощник показва, че когато човек много силно иска нещо може да го постиге. Възхищавам ви се. Дано запалите повече хора и дано има повече като вас в БГ. като знам от какво Голямо нищо започнахте. Успех.

1.Къде ще правите хидроизолация в основите, покрива или на външните стени?

Гледах реклама за някаква течна гума много ми хареса.

2.До тук колко ви излиза разхода за материалите и колко ще очаквате да излизе покрива?
3.Ако беше всичко с тухли колко щеше да е икономията?
4. стени от една тухла 12,5 см не е ли малко?
5.Итонга на 1 етаж за осещите стени колко и тия колонки мнго тънички ми изглеждат?
JuliS - специалист
bambam2k написа:
Благородно ви завиждам. Бих казал че сами това

1.Къде ще правите хидроизолация в основите, покрива или на външните стени?

Гледах реклама за някаква течна гума много ми хареса.

2.До тук колко ви излиза разхода за материалите и колко ще очаквате да излизе покрива?
3.Ако беше всичко с тухли колко щеше да е икономията?
4. стени от една тухла 12,5 см не е ли малко?
5.Итонга на 1 етаж за носещите стени колко и тия колонки мнго тънички ми изглеждат?
благодаря за добрите думи...значат много за нас! :)
отговарям по ред
1. Хидроизолацията трябва да се направи на плочата която е таван на кухнята и банята , и ще бъде тераса на второ ниво. - т.е. - открита
- подпочвена хидроизолация на къщата - терена е наклонен - около 70 см от лицето е вкопано.

2. разхода до тук е трудно да се прецени , защото купуваме всякога когато имаме финансова възможност. Включително и зимата...
2.1. Разхода за покрив:
- мартаци 20бр х 8,50лв. = 170.00
- греди 13см 6бр х 15,00лв. = 90.00
- черна мушама = 50.00
- каменна вата 30кв х 13.00лв = 390.00
- гипсокартон 30кв х 7.00лв = 210.00
- битумни керемиди 30кв х 13,30лв = 399.00
- челни дъски 7бр. х 15.00лв = 105.00
- улуци 10м х 10лв. = 100.00
- ОSB спестяваме 230лв, защото ще използваме дъски от палети. Те оставят вътрешни..и няма да се виждат. Палетите купуваме по 50ст. и изкарваме 10 дъски.

3. немога да кажа точно...но 40%
4. ще наблегнем на изолацията - 7-8см. Иначе е подсилено с колони и няма проблем за тази квадратура.
5. Носещите стени са 15см. Колонките да 20х20 но са много на брой в стаята са 5 а в коридора на едната страна само още 4 . На кухнята 4 и на банята 4. На тези малки размери като квадратури - са достатъчни. Всяка колона е с арматура - правена в арматурният двор.

та това е!

Иначе вече сложихме и мартаците...ама не носех последният път апарат и не снимах. Преди да наковам дъските, ще положим улуците от външната страна, ,за да не се налага после да използваме скеле за целта.
:-D
JuliS - специалист
здравейте отново! :-D
Вече имаме снимки на покрива.
Лошото е че всеки ден вали...и това пречинява неудобства, но ...и на това краят му се вижда :-D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
evdoki - специалист
Браво.
Свежа тема. С удоволствие чета развитието. Противоположна на другите теми с мрънкалници и мерачи на мъжки полови достойнства. Много поздрави на майстора ( свекъра ) :)
JuliS - специалист
благодаря Евдоки. :-D

Хора, имам питане. Мислехме да слагаме пласмасови улуци... но по кълкулатора на Devorex излязоха 290лв... :? много са ни за толкова малки улуци..... Те улуците точно не са скъпи... но всичките им прилежащи части са направо на убийствени цени бройката.
Има ли по евтин вариант??Къде могат да се намерят подцинковани улуци??? :?:
PCL82 - майстор
Поздравления за ентусиазма и старанието! С мерак всичко става. Бъдете живи и здрави и да изкарате много хубави години там.

Като гледам снимките имам няколко коментара:

За комина има противопожарни правила, че разстоянието до дървени части трябва да е поне 10см. На снимката изглежда че билната греда се допира директно до коминните тела. Изолирайте добре с ламарина и минерална вата гредата от комина. По същата причина, като правите дъсчената обшивката оставете 10см дупка около комина, коят после се покрива от ламаринената обшивка около него. Коминът трябва да се топлоизолира добре за да не става кондез през зимата и да не тръгнат черни петна през стената.

След като стените са тънки ще трябва по-дебела топлоизолация-можеби 10см стереопор.

За хидроизолацията: на вилата имам такива открити тераси и ползвах двукомпонентна хидроизолация. Представлява сухо циментено вещество със фибри и и туба с леплива течност. Двете се смесват и се нанасят две ръце. Получава се гумиран филм ололо 2мм, който е еластичен, а върху него могат направо да се лепят плочки. Нужно е само повърхността за изолацията да е равна-изравнителна замаска. Една торба от 25кг задно с бидончето струваше около 160 лв и стига за 8-9м2
vlad0 - специалист
Поздравления за стоежа и ентусиазма, с който работите. Следя темата с интерес и ви се радвам за напредъка. Много приятни моменти ви пожелавам в чудесната вила. :partyman:
JuliS - специалист
PCL82 - Благодаря за съветите :)
Това с комина го знаем. Оставили сме на сачака отстояние. Към комина е много малко обаче, защото предвидихме изолация от азбест :? сега обаче се зачудихме дали ще е достатъчна??
За изолацията на комина...много не ми се ще... затова се набутахме с по 4,40 на коминно тяло , за да е естетичен и да не се налага да го обличаме с излация. Но е истина че хич не се сетихме за евентуален конденз. И тук трябва да помислим. Като цяло ще си имаме климатик там,Даже сме си го купили... но ще си имаме и каминка, та комина все пак ще се използва. Ще мислим в тази насока. Благодаря отново за съвета.
/ един приятел има проблем с комина , нищо че е вътрешен. И за да реши проблема си сложи канелка за изтичане на водата :-D :-D много се смях на това решение/

За хидрото - можеш ли да ни кажеш марка на това чудо??? Живеем в малък град и не се знае дали знаят изобщо за такова нещо по борсите... :?:
JuliS - специалист
vlad0 написа:
Поздравления за стоежа и ентусиазма, с който работите. Следя темата с интерес и ви се радвам за напредъка. Много приятни моменти ви пожелавам в чудесната вила. :partyman:
А така!!!!Дай Боже!!!!! :-D
PCL82 - майстор
Изолациите не мога вече да кажа как точно се казваха, защото изхвърлих опаковките. Майстори ми ги препоръчаха и купиха. Ползваха два различни вида. Едната нямаше фибри в прахообразното бещество, затова след първата ръка се слагаше стъкло-влакнетста мрежа, а втората с фибрите нямаше нужда от мрежа.

Тази с мрежата беше купена първа и беше на фирмата Degussa и я ползвахме за изолация на една открита тераса, под коята има складово помещение. Тя беше по-скъпа. В каталога на фирмата имаше най-различни видове за различни цели и с различна цена.
Другата със фибрите я сложихме на един балкон, който частично излиза пред стряхата, като допълнителна защита под гранитогреса. Тя беше на друга фирма, не помня вече коя.

Понеже лятно време жегите са страхотни и има топлинни разширения тези изолажии дават еластичност на връзката с плочките. Отделно използвахме лепило СМ17 за външна употрена на Церезит за терасата и Теракол Флекс на Боро за балконите, защото е по-ефтин, а със сходни качества. През 2 метра на терасата сложихме по-широки фуги за обиране на топлинните разширения. Тях запълнихме със сив сликон на Сика, като във фугата предварително се слага едно шнурче от микропореста материя (като изолация за тръби). Технологията била, че силиконът не трябвало да заема повече от 1/3 от височината на фугата, останалите 2/3 се сапълват със шнурчето.
Използвахме специални фугиращи смеси за външна употреба-мразо устойчиви.

Други фирми за хидроизолации са Masterseal и Sica. Има и още много други.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34

Тема "Вече не питам за бунгало - а за нещо повече!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: