• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
А путин и медведев с малки букви. :?
:partyman:
SEV - специалист
Най накрая го почнах мамка му.Да видим до къде ще я докарам,не пестете коментари,каквито и да са.Ето и малко снимки,ще допълвам постепенно.

Прикачен файл

IMAG0396.jpg
IMAG0396.jpg (70.87 KиБ) Видяна 3570 пъти

Прикачен файл

IMAG0397.jpg
IMAG0397.jpg (88.38 KиБ) Видяна 3570 пъти

Прикачен файл

IMAG0398.jpg
IMAG0398.jpg (54.58 KиБ) Видяна 3570 пъти

Прикачен файл

IMAG0399.jpg
IMAG0399.jpg (38.41 KиБ) Видяна 3570 пъти

Прикачен файл

IMAG0400.jpg
IMAG0400.jpg (88.06 KиБ) Видяна 3570 пъти
Krass - майстор
Тази тава пък защо е?
ZMeyGorianin - майстор
За да не бие пламъка директно в дъното на казана и да загаря материала.
stiv1961 - майстор
Че ,,крадем" идеи и размери май :-D , и аз мисля да правя такова нещо ама има време.
Krass - майстор
Когато пламъка бие директно, материала не загаря, но когато някое дърво опре дъното и попречи на пламъка да ближе дъното, на това място загаря. На никоя ракиджийница не съм виждал такава тава. Селските казани се захващат високо, за да може пламъкът да обхваща целия казан без нещо да му пречи.
ZMeyGorianin - майстор
Загаря, ВЕРВАЙ ми! Аз съм с такава тава и досега не съм имал проблем, освен последния път, когато надумках казана догоре за да не варя още един път, а материала беше гъст и не остана място за вода да разредя :datz: Разтоянието от дъното на пеща до казана е 50 см. и дърва не са опирали, ама така се асфалтира казана, че си играх 3 часа да го чистя :wallbash:
Krass - майстор
Е, явно си наясно какво правиш. В тавата слагаш ли нещо? Кварцов пясък например. За повишаване на инертността и да му е по-меко на дупето на казанчето :)
ZMeyGorianin - майстор
Всъщност при мене не е точно тава, а кръг от 1.5 мм. ламарина, която ми остана след като изрязах тавана на пеща за да влиза казана. Направил съм го подвижен да се прибира след ползване.
А колегата предполагам ще насипе пясък-добра идея!
stiv1961 - майстор
Май една такава тавичка
Прикачен файл:
082.jpg
поставена на дъното на казана е по- добро решение :? Но всеки си знае, в ракията.ком знаят по- добре от нас :)
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=833
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Зидано огнище за казан за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: