Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Заващаш за тухлите една П-образна рамка от гредички напр. 6х4, две вратички от ПДЧ, малко кантиране, две клавир панти, две дръжки, един магнитен шнапер и си ти :)
ivouz - специалист
ПДЧ отвън не искам за останалото мерси .Ще стане и с дюшеме предполагам или с вагона шарка? Вратичките имам в предвид
stiv1961 - майстор
Става, ама нали казваш ,,елементарно", нали е под навес? Ако имаш пък парчета еталбонд става вечно.
peterpan111 - напреднал
NV952,

Следя с интерес някои от темите ти. Не знам дали изобщо трябва да пиша този пост, тъй като хем ще е малко критикарски, хем няма да каже нещо съществено. Но го пиша с най-топли чувства и ако кажеш - после ще го изтрия.
Нахъсан си, имаш много желание, сръчен си и си бърз, но не си прецизен. Грам!
Това е нормално, защото си 10тина-12 години по-малък от мен, а преди 10-12 години и аз бях такъв припрян.
Мислиш на парче, събаряш на парче, колците в оградата ти криви. Бързаш да сковеш кофража и после плочата ти стои оръфана и крива спрямо бетоновите блокчета. Бързаш да иззидаш комините - пък после остават дразнещи разминавания от по 4-5 мм между различните тухли. А зида с червени тухли единички, ако е изпълнен качествено ще по-красив без измазване.

Защо не седнеш, да начертаеш в главата си или на лист целия двор, къде какво ще има, къде какво ще строиш, къде какво ще събаряш, па после да почнеш бавно и внимателската да направиш вилата на мечтите си. А като събориш ненужните сгради и очукаш старите единички с теслата материал ще имаш бол.
Защо не започнеш да наблягаш повече на отвеса, мастарчето и качеството. Иначе всичко ще ти изглежда след време криво, не на място, не както го искаш - пък вече няма да имаш енергията да го събаряш и да почваш отначало.
Сега на всяка критика от съфорумец отговаряш, че не ти пречи и толкова си можеш, но ти знаеш че това не е вярно. Дразни те, но не можеш да надвиеш над желанието си да продължиш напред и да го свършиш бързо. И определено можеш много повече.
Пълен си с идеи, продуктивен си много - всичко правиш бързо.
Единственото, което не ти достига според мен е търпение, за да си прецизен.
enviro - специалист
Доста добре се получава

Тема "Барбекю на село. Прогрес:В проект." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: