• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
andon1980 - специалист
kabel96 написа:
Посочи точно кой уред ползваш да са наясно хората защото на пазара има страшно много ментета.Скоро разглобявах един който уж не работи а вътре само една лампичка.
Този издава два различни звука едни пискливи но с различна честота.Уикенда се качвам на вилата някъде там забутах кутийката ще я снимам и ще я пусна тук
ZMeyGorianin - майстор
Имам го този пискливия на два гласа уред. Включвам го когато ме няма в къщата, че не се трае. В началото като че ли имаше ефект, но сега пак намирам следи. Казват, че трябва да минат две седмици за да се махнат.
chanteuse - помощник
emil_v r написа:
Виж казвам ти изпитан от мен метод . :evil:

Захлупваш една голема паница в/у равна плоскост,
и после я повдигаш с една Т- образна клечка
която на вътрешният и край е набоден лешник , или орехче.

Съсела или плъха се шмугва под паницата дръпва ореха и се самозахлупва :-D

На другият ден викаш помощник , който вдига паницата и бега ...
Тии ,... въоръжен с яка пръчка , или тояга , просто размазваш съсела на място с тоягата .

Този труден момент е пълен с емоций колкото 10 филмови екшъна ,
понеже не знаеш на къде ще стартира съселът , а немаш втори опит !

Помощникът трябва да е чевръст , и гледай да не удариш него!
gogata1987 - специалист
ZMeyGorianin написа:
Имам го този пискливия на два гласа уред. Включвам го когато ме няма в къщата, че не се трае. В началото като че ли имаше ефект, но сега пак намирам следи. Казват, че трябва да минат две седмици за да се махнат.
Сложих си такъв уред началото на лятото на вилата. След около месец постоянна работа ги изгоних от единия етаж. Преместиха се на втория етаж, където с малко упоритост и големи капани за плъхове хванах 8 броя от август до началото на октомври. От тогава ни вест, ни кост от съсели. :-D Познавам по това, че вече не ми се задейства безпричинно алармата. Мисля, че е важно, за да не се завъдят отново, хубаво да се изолират всички евентуални входове към къщата.
Владислав Керанов - напреднал
Хора-седя и чета, чета и седя... Има един "универсален войник" който се справя с гризачите... и това е...

Felis silvestris catus :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Владислав Керанов написа:
Хора-седя и чета, чета и седя... Има един "универсален войник" който се справя с гризачите... и това е...

Felis silvestris catus :)
Яааавно не си виждал съсел
hidrazin - майстор
Явно в затвора нямат такива. То съсел, съсел ама и на него не му се ходи там. :)
:partyman:
fore - майстор
Аз лично се оправя с мишките на вилата с отрова-червеното жито. Е верно малко понамирисва като умре, но го откривам по миризмата. Съсли нямам поне за сега.

На тавана имам естествено Белки. Боря се с тях с голям Проходен капан за Белки. Миналата година се хванаха 4 броя.

Обаче сега се досетих че на този таван имам стъклени прозорчета и врата със стъкла.
Белките виждат добре в тъмното, но все пак е необходимо да имат някакъв източник на малко светлина за да могат да ползват обостреното си зрение.
Прави ми впечатление че изпражненията им винаги са около тези малки прозорчета които ги ползват за наблюдателници. Белките са като Наполеон- ядат, наблюдават и серат едновременно ! :mrgreen:
За това взех такера и картон и всичките четири прозорчета и вратата ги направих непрогледни.

На другият ми таван -долу в кухнята, няма светлина и стъклени прозорчета и там много рядко се качват котки, защото има голям отвор от едната страна на самият покрив. Така е конструиран. Виждал съм ги как се качват там котките. А и изпражнения на белки няма.

Вредите от Белките са големи, дори когато няма домашни животни за нападение от Белките.

Освен ескрементите по тавана и лошата миризма, те ми докараха преди години -бълхи, покрива може сериозно да бъде повреден от тях и създават шум.
Това животно е голям проблем.

Така и не откривам от къде успява да влиза тая Гад порова ?

Тази година имам дърта Белка- много хитра. Не е влизала в капана и е посрала целият таван. Може и някое малко да е родила.
Малките Белки са глупави и се хващат лесно в капана, ако има месце.
Мисля да сложа едно Яйце за тази дърта Белка в капана.

Сега изметох целият таван, затъмних го за да не виждат добре тия Порове, и мисля да напоя няколко парцала с Бензин да смърдят през лятото и да ги гонят. Имам и един спрей-Килтокс за насекоми-отвратително мирише. Та и него ще го поизпръскам на тавана. Таман и осите ще намалеят.

Предполагам че през нощта и когато е непрогледен тавана ще им е проблем на тия белки, колкото и добре да виждат в тъмното.

Вие други хитри съвети за отърваване от тая Смрад имате ли ???
kuger - майстор
Съсели нямам.
За мишките, капани убийци.
За плъхове /мама им и напаст/ капани и Ратимор /добра отрова/.
За белки, куче. Нямам си и понятие, как действа, но, от както се заселиха три бездомни песа в съседния запустял двор, белки няма!, че и лисици, мам....а им.
teon - специалист
...'отстрелял' съм бая от тая гад, ма няма свършване...преди две години се появи един смок в бараката и всичко изчезна яко дим...въпреки,че змиите са ми гадни и имах сгоден случай да се отърва от него,засега съм го оставил на мира...виждал съм го качен и горе на керемидите(4-5м. височина)...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Напаст от съсели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: