• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Всички въпроси за вилата.
Стефан - майстор
Въпроса не е само в терминологията, но и в традициите. Щом си го кръстил МЕХАНА, направи го с дюшеме, каменни плочи/но НЕ изкуствени/, или по друг начин в тоя стил. Защото механи и кръчми е имало и преди 19 век :lol:

Ако ще го правиш с теракот, гранитогрес, или други съвременни материали, просто го наречи БИСТРО, ЛОКАЛ, ДИСКОТЕКА, или както си искаш! :?
tuninghuman - специалист
OK нека да запазим добрият тон. няма да е механа нито таверна,
никъде написаното от мен не прокрадва мисъл , че механи и кръчми НЕ Е имало и преди 19 век, за да получавам видиш ли ".... Защото ..." ???

Традиционен привкус ще има ... с разни орнаменти. искам да го направя
"топло" помещение - някой хубав камък ще стане добре, но сум преценил
да сложа ламперия до средата на помещението. Като стане - ще кача 2-3 графики. Жив и здрав.
marinskikt - специалист
Предложих ти дюшаме, поради факта, че ще играе и някак роля на изолация. Написа, че е студен пода и за това. В края на крайщата ти си решаваш. А дали е МЕХАНА или БИСТРО, няма значение. Важното е да се провеждат повечко мероприятия там :)
tuninghuman - специалист
смених възглавниците за по светли - и мернах онзи ден и такива домашни
"шпайкове" - :-D :-D :-D :-D :-D :-D

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

ето това е стената и стаята която дополовината искам да направя с ламперии от тези новите.

Изображение

Изображение

още се чудя дали ще сгреша ако сложа теракот а не гранитогрес - имайки предви 4е това е 1 етаж , директно върху земята, зимата ще е студено, печката ше бумти и се страхувам 4е теракота може да се напука. Освен това ще има и движение - хора повече под формата на шумни компании а и пло4ите са големи 45x45 - ще сгреша ли ако сложа теракот тък като харесах един адски , а досега гранитогрес трудно ми хваща окото
Последна промяна от tuninghuman на съб окт 27, 2007 9:39 pm, променено общо 1 път.
UNIOR - модератор
tuninghuman написа:
смених възглавниците за по светли - и мернах онзи ден и такива домашни
"шпайкове" - :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ето това се казва подение, сега и кучето да научиш да ти ги носи и си трепач :-D :-D

Със здраве да си ги носиш :)
tuninghuman - специалист
UNIOR мерси за человеческото пожелание.

днес купих и теракота за външната кухня. ще се измажат стените и една замазка и на пода и идва ред на лепенето на плочките. Още обяче се чудя каква дограма да сложа - ПВЦ или Алуминиева. :? :? :? :? :? :? :? искам да са с плъзгащи прозорци а вратата ще е без стъкло

ИзображениеИзображениеИзображение
Тани - модератор
Каквато и да избереш няма да сбъркаш - ПВЦ-то изолира по-добре , алуминия е по-здрав , но за бога не си слагай плъзгащи! Нямат никаква изолация!
tuninghuman - специалист
Тани написа:
Каквато и да избереш няма да сбъркаш - ПВЦ-то изолира по-добре , алуминия е по-здрав , но за бога не си слагай плъзгащи! Нямат никаква изолация!
:shock: :shock: :shock: :? :? :? АЗ СУМ ЗА АЛУМИНИЕВА АМА КАК ТАКА ДА НЕ СЛАГАМ ПЛЪЗГАЩИ - ТОЛКОВА ЛИ СА ЗЛЕ?
КАКВО ТОЧНО ИМАШ предвид пред изолация - за мен това ще е външна още една дограма
Тани - модератор
Ако е само да не влиза прах , ще ти свърши работа , но само за това не си струва да инвестираш толкова пари (според мен) така или иначе ще даваш пари , поне я направи като хората - шумо и топлоизолирана , а не само прахоизолирана!
tuninghuman - специалист

взех по голяма каминка :) и скоро мятам и 1 етаж с прозорците - шпакловка , ламперия и гранитогрес - оба4е маma му немога и немога да харесам никакъв гранитогрес -обиколих къде що има магазини
които знам и единствено днес маааалко ми хванаха окото тези:

искам по големи плочи - нещо по топло като цвят и май полиран да е

ИзображениеИзображение

кажете колко широка фуга да остава? - 2мм , 5 мм ???
Последна промяна от tuninghuman на ср авг 11, 2010 11:14 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: